Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kris194 · Opublikowano
Jest jeszcze jeden aspekt spłaszczania płac - rośnie koszt świadczonych usług/dóbr wytwarzanych przez te osoby. Jeśli wynagrodzenia zostaną zbyt mocno spłaszczone to kogo będzie na to wszystko stać? Prosty przykład - od przyszłego roku będzie potrzeba mieć blisko 6000 zł aby utrzymać jednego pracownika na UoP. W przypadku załóżmy jakiegoś małego gastro na zasadzie nazwijmy to "2+1" czyli 2 pracowników + właściciel potrzebujemy przynajmniej 18000 zł przychodu a realnie to nawet więcej bo właściciel raczej zarabia więcej niż pracownicy. Mówimy tu jedynie o wynagrodzeniach a gdzie jeszcze opłaty za media, lokal itd, jakiś fundusz na nieprzewidziane sytuacje itd. -
Przez Oldman · Opublikowano
chińczyk z ładnie zabudowanym tabletem co jest na razie rzadkoscią u nich, można, można... auto nawet niebrzydkie ale jak to u chińczyków bywa jest pełno niespodzianek - cienka powłoka lakiernicza - napęd tylko na przód - brak zabezpieczenia antykorozyjnego pod spodem - w tak duzym aucie klasycznie po chińsku silniczek 1,5 turbo ale są i plusy + nawet spoko kamery + szyberdach (jesli ktos lubi,dla mnie to minus) + jak juz wspomniałem całkiem ładne zabudowany tablet + podobno jako tako jezdzi + jak to zwykle bywa u chinoli cena wiecej z filmiku nie wynika bo to bardziej prezentacja auta niz test -
Przez hubio · Opublikowano
To nie jest jednoznaczne. Ukraina nie jest w UE i musi mieć osobne umowy. I taka umowa albo jest właśnie zawierana albo zawarta, ale piszą o tym tylko niewiarygodne prawicowe media więc nie podaję takich źródeł bo nie znam faktów. Polska jest w UE i jest w innej sytuacji. Atak na Polskę byłby atakiem na całą Europę i całe NATO więc nawet w ramach sojuszu można by ścigać. I nie sądzę żeby jakiś kraj natowski nie pomógł łapać polskich dezerterów. Można sobie śmieszkować jak Camis albo dawać confused ale rzeczywistości nie zmienimy. Czy ktoś będzie chciał walczyć czy uciekać - KAŻDY będzie miał przes...ne... Nie wiem co cię tak @Camis bardzo rozśmieszyło w moim poście - to, że nie będą łapać dezerterów czy to, że grozi za to minimum 3 lata? Ja wiem, że u co poniektórych jest silny mechanizm wyparcia - wojny nie będzie... Sam tego chcę... Ale już raz to przerabialiśmy w 1939r, kiedy na 2 tyg. przed wybuchem wojny w kronice filmowej pokazywano pokazy z udziałem psów - jakby nie było niczego ważniejszego -
Przez Send1N · Opublikowano
Bo tylko efekt dużego ekranu pudruje ten kicz Żeby nie było, jedynka była spoko oglądana na małym TV w pokoju -
Przez Send1N · Opublikowano
Jakieś 6 stówek tylko z drugiej strony dużo osób boi się konfiguracji 4 modułów + to że większość już nie chce iść w ddr4, łatwiej będzie ci to sprzedać na sztuki niż jako całość.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi