Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, divton napisał(a):

Słaby tydzień dla rządu, afera goni aferę a dopiero środa.

Zaraz nas wszystkich zukrainizujo! 

I jakim cudem nikt o tym nie wiedział, skoro cała Ukraina (nie) wiedziała? :P 
Owszem, zastanawiająca jest zażyłość i zatrudnianie siebie nawzajem po znajomości, ale czy zarzuty o działalność przestępczą są zasadne? Jak rozumiem, ten człowiek na Ukrainie też ma raczej pozytywny wizerunek. Oczywiście to nie musi o niczym świadczyć.

3 godziny temu, hubio napisał(a):

Chorzy ludzie w KO...

Chore są z pewnością takie prawicowe szumowiny jak ci zatrzymani. :)

1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Łapią jakieś Bogu ducha winne kobiety?

Przecież nawet w artykule stoi jak byk, że babka m.in. odpowiadała za kampanię szkalowania sędziów i ogólnie wszystkie ostatnie kampanie PiS. To jest partyjna płotka? 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

@Zas żebyś mnie dobrze zrozumiał. Nie twierdzę, że ona jest niewinna! Tylko twierdzę, że to nie jest sprawa na wchodzenie o 6 rano! Widzisz różnice? W prawie karnym i w naszym społeczeństwie jest cały katalog wykroczeń i przestępstw i znaczna część z nich nie powoduje nalotu policji o 6 rano. A w tej sprawie to kompletny bezsens bo ona te zarzuty ma dawno stawiane. Co by niby miała ukrywać w domu? Sprawa na drogę papierową. To się robi wyłącznie pod publiczkę.

Zatrzymanie o 6 rano dyrektor z Kancelarii Prezydenta, która nie utrudniała śledztwa ani nie uchylała się od składania zeznań czy udziału w innych czynnościach w postępowaniu trwającym od 9 lat, jest próbą demonstracji siły rządzących. Każda próba wykorzystania organów państwa do politycznej demonstracji spotka się ze stanowczą reakcją" - oświadczył szef gabinetu prezydenta Paweł Szefernaker

Jeśli osoba z Kancelarii Prezydenta RP mówi coś takiego to raz. Ale drugie - na logikę. Postępowanie trwa 9 lat!!! Ona jest upośledzona, że miałaby trzymać coś obciążającego u siebie w domu? Do tego wykonywała wszystkie polecenia prokuratury itp.

To nie jest kwestia gwałtu, pedofilii, zabójstwa, zlecenia zabójstwa itp gdzie OWSZEM czarni wchodzą o 6 rano!!! Nie - to kolejna sprawa na styku polityki i gospodarki! Setny raz powtarzam - takie sprawy nie nadają się na policję o 6 rano!!!!

Babka miała jakąś spółkę która dostała kasę od jakiejś pisowskiej fundacji na kampanię przeciwko sędziom. Politycznie? Mega słabe. Prawnie? Sprawa na papiery, a nie 6 rano!!! Rozumiesz czy nie? A w lipcu już miała przeszukanie!!! Pomijam fakt, że przecież taka Fundacja coś zleciła. Jej spółka wystawiła fakturę! Wszystko jest w systemie! 

To jest nienormalne i tyle! Zwykłe nękanie!

Politykierzy z PiS rozpier.... wymiar sprawiedliwości, a właściwie organy ścigania bo sędziów na całe szczęście nie, a KO idzie tą samą drogą! Korpo trzymają ich wszystkich w d. a ci walczą o stołki. A reszta to pokazy dla ludzi. Owszem zatwardziała fanatyczka PiS. Owszem dostała kasę za kampanię przeciwko sędziom. Nie pochwalam. Ale to wciąż daleka droga do prawa karnego!

Kiedyś za gwałt o Stalinie wsadzano na tortury. Dzisiaj jedynie się robi naloty policji. Skala na szczęście zupełnie inna, ale mechanizm ten sam. Bardzo przepraszam za skrajne porównanie bo oczywiście nigdy ani PiS ani KO nie stosuje taki metod jak wtedy. Chodziło mi wyłącznie o pokazanie samego mechanizmu, a nie skali dlatego podałem skrajny przykład. W demokratyczniejszych czasach i państwach np. stosowano internowania albo jakieś inne formy nacisku. Mechanizm był zawsze ten sam!

Wara politykierom od organów ścigania! Jak dla mnie w Polsce powinno się stworzyć jakieś ostre mechanizmy, żeby organy ścigania były rozdzielone... Ok... były... I to PiS właśnie powiązał funkcję ministra sprawiedliwości i prok. generalnego. Można powiedzieć" kto mieczem wojuje ten od miecza ginie... Tylko to nie są rzeczy na jakieś farmazony i powiedzonka! Każdy uczciwy prawnik widząc to co się robiło za PiS i teraz robi dostaje szału. A do tego to bardzo niebezpieczne dla zwykłych ludzi. Bo kto wie czy za chwilę PiS już nie będzie tego stosował nie tylko do przeciwników politycznych ale zwykłych ludzi jak np jakiegoś ważnego polityka zdradzi żonka, a ten wyśle policję o 6 rano pod byle pretekstem do kochanka! Albo podobne sprawy. Politykierzy nam rozpier....ją wymiar sprawiedliwości w ramach którego działają organy ścigania!!! A fanatycy obu stron cieszą się w zależności tego kto jest przy korycie bo są tak nieogarnięci i tak głupi, że nie przewidują konsekwencji!!!

Edytowane przez hubio
Opublikowano
10 godzin temu, hubio napisał(a):

@KiloKush banowana wiele razy osoba pisząca na wiele tematów farmazony jest dla ciebie jakimkolwiek autorytetem? :hihot: Żeby nie było ja się także za takowego nie uważam, ale powoływać zdanie naczelnego hejtera forum? Naprawdę? :hihot:

Ale to ty mnie hejtujesz, hubercik :)

tylko robisz to tak słodko nieudolnie :lol2:

Opublikowano
1 godzinę temu, different napisał(a):

Ale macie podjare z tej tragedii i zaczepienie do nawalanki. 
Typ jest w rękach policji nie wiem co tutaj Żurek ma do roboty?

No tak zaprogramowani przez Putina, że usłyszą "U" i już chcą na stryczek XD

Swoją drogą, cała ta atmosfera hejtu źle wpływa na same sprawy, ja bardziej widzę podniecanie się, że Ukrainiec niż samą sprawę. Bez sensu.

Opublikowano
2 godziny temu, different napisał(a):

26 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

No tak zaprogramowani przez Putina, że usłyszą "U" i już chcą na stryczek XD

Swoją drogą, cała ta atmosfera hejtu źle wpływa na same sprawy, ja bardziej widzę podniecanie się, że Ukrainiec niż samą sprawę. Bez sensu.

Jak jakiś staruch zwyzywal Ukrainkę w autobusie to była inba na cały kraj. Telewizje robiły wydania specjalne, szef naszego MSZ przepraszał, Tusk z Żurkiem straszyli 100 prokuratorami. Od tamtego czasu była za to masa ataków i nawet mordów na Polakach i co zrobił w tej sprawie nasz rząd? Nawet boją się coś pisnąć.

Sprawca ataku spod złotych tarasów dalej nie zatrzymany przez policję chociaż internauci dawno podali jego dane.

Może mema potrzebujecie żeby zrozumieć sytuację?

Screenshot_2026-09-24-15-21-09-16_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.thumb.jpg.f8a5b83d623fe011326a8c7ec08cddf2.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, different napisał(a):

Fajnie się patrzy jak zawsze zlatują się te same osoby do tego samego gówna.