j4z 1 816 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) I bardzo dobrze dla konsumenta... Osobiście jak widzę 65" LG serii C w cenie, w której kupiłem mojego 55C2, to aż ręka się trzęsie, żeby kliknąć. Edytowane 21 Maja przez j4z 1 1
MaxaM 1 957 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) 22 minuty temu, j4z napisał(a): to aż ręka się trzęsie, żeby kliknąć. To kupuj, bo tv oledy przestały być tanie https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/lg-telewizor-oled65c64la.bhtml Też jakimś dziwnym trafem i LG i Samsunga poprzedniej generacji prawie już wywiało ze sklepów przy premierze nowej. A zawsze poprzednia generacja była dostępna przez kolejne pół roku i więcej Edytowane 21 Maja przez MaxaM 1
j4z 1 816 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja W sumie ta, widziałem nowe ceny TV. Niestety na razie nie mam tyle siana, a 55 w zupełności mi wystarcza. To te promki mącą mi w głowie.
oldfashioned 821 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 19 minut temu, MaxaM napisał(a): Też jakimś dziwnym trafem i LG i Samsunga poprzedniej generacji prawie już wywiało ze sklepów przy premierze nowej. A zawsze poprzednia generacja była dostępna przez kolejne pół roku i więcej Restrukturyzacja biznesu dosc duza u jednych i drugich. Pytanie ile sie taki stan rzeczy utrzyma. Sprzedaz mocno spadla i dywizje displayowe sa w duzej D ostatnie 1.5 roku. 1
Wuadator 85 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) @Mistrz zakonu Paladynów i cyk, znowu zmiana sklepu u mnie. Zamowilem w ME z odbiorem w sklepie... Dzięki za linka Edytowane 21 Maja przez Wuadator 1
Mistrz zakonu Paladynów 893 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 2 minuty temu, Wuadator napisał(a): @Mistrz zakonu Paladynów i cyk, znowu zmiana sklepu u mnie. Zamowilem w ME z odbiorem w sklepie... Dzięki za linka Niech cię oświetla swym blaskiem oledowym 5 gen Czasem też ten jest na ME https://www.msi.com/Monitor/MPG-341CQR-QD-OLED-X36 ciut tańszy ale nadal 4800 1
kaTus 45 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a): https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/monitory-led/monitor-asus-rog-swift-pg34wcdn-34-3440x1440px-qd-oled-360hz-0-03-ms-gtg-curved?utm_source=Mail-dostepnosc&utm_medium=e-mail&utm_campaign=Produkt 5 400 prawie Brałem LG UltraGear 32GS95UE-B OLED praktycznie na premierę za 5500zł. Nigdy więcej OLED'a na premierę. Cena leci w dół jak szalona. Na szczęście padło złącze DP w monitorze, oddałem na rękojmie i udało się uzyskać zwrot kwoty zakupu. Wziąłem Asus'a XG32UCDS z promki za 2700zł parę tygodni temu. Nie dość, że cena 2x niższa to jeszcze dodatkowe bajery, typu czujnik odejścia od monitora. Edytowane 21 Maja przez kaTus 1 1
michaelius33 358 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Oby ten nowy 39" też tak spadał bo jak widzę cenę 2k USD to lekkie przegięcie
j4z 1 816 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 3 godziny temu, galakty napisał(a): Blizej kanapę dać i 65" niepotrzebny Właśnie chodziło po głowie żeby większy dać i oddalić. Więcej miejsca w pokoju by się zrobiło.
Kanzu 467 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 2 godziny temu, kaTus napisał(a): Brałem LG UltraGear 32GS95UE-B OLED praktycznie na premierę za 5500zł. Nigdy więcej OLED'a na premierę. Cena leci w dół jak szalona. Ten aorus co mam startował na wiosnę za 6.5-6.8k chyba. W lipcu przytuliłem go w okolicach 6k jak poprawiła się dostępność. Teraz po 3000 wyprzedają Patrząc na 2 lata wstecz to obecnie jest raj z cenami oledów. 1
kaTus 45 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 14 minut temu, Kanzu napisał(a): Ten aorus co mam startował na wiosnę za 6.5-6.8k chyba. W lipcu przytuliłem go w okolicach 6k jak poprawiła się dostępność. Teraz po 3000 wyprzedają Patrząc na 2 lata wstecz to obecnie jest raj z cenami oledów. Dokładnie tak, też zawsze szok na wszystkich forach "nowy oled, juz nic lepszego nie bedzie". Oled'y z 2024-2025r za mniej niż 50% bazowej ceny, a ludzie dalej kupują najnowsze gen za chore ceny, względem różnicy do poprzednich modeli.
Kyle 514 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 58 minut temu, Kanzu napisał(a): Patrząc na 2 lata wstecz to obecnie jest raj z cenami oledów. ... o tym właśnie kiedyś pisałem - ceny wyglądają naprawdę dobrze obecnie. Także jak ktoś myśli o OLED, to ... lepiej niech kupuje teraz, zanim fabrykę OLED "powódź zaleje".
Lameismyname 3 943 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Za więcej kupowałem minileda, jak teraz można wręcz przebierać w oledach... No ale to dobrze z perspektywy konsumenta.
Jaca92 1 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) Panowie , na promocji dnia w morele wleciał Lenovo Legion Pro 27Q-10 QD-OLED za 1449zł , wstępnie byłem zainteresowany MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 ,który kosztuje około 1700zł i pytanie ,który jest lepszy ? w specyfikacji na papierze lepiej wypada legion ,bo ma delikatnie wyższe odświeżanie 280Hz zamiast 240Hz w msi . Ktoś się wypowie ,który lepiej wybrać ? Wyczytałem , że Legion dodatkowo pozwoli ustawić rozdzielczość 4K ,ale chyba nie jest to prawdziwe 4K tylko skompresowane z natywnej WQHD ? Edytowane 21 Maja przez Jaca92
kaTus 45 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 4 godziny temu, Jaca92 napisał(a): Panowie , na promocji dnia w morele wleciał Lenovo Legion Pro 27Q-10 QD-OLED za 1449zł , wstępnie byłem zainteresowany MSI MAG 271QPX QD-OLED E2 ,który kosztuje około 1700zł i pytanie ,który jest lepszy ? w specyfikacji na papierze lepiej wypada legion ,bo ma delikatnie wyższe odświeżanie 280Hz zamiast 240Hz w msi . Ktoś się wypowie ,który lepiej wybrać ? Wyczytałem , że Legion dodatkowo pozwoli ustawić rozdzielczość 4K ,ale chyba nie jest to prawdziwe 4K tylko skompresowane z natywnej WQHD ? Dokopałem się do takiego info, może pomoże w wyborze.
Phoenix. 6 908 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja https://videocardz.com/newz/gigabyte-go27q24g-27-inch-qhd-240hz-woled-monitor-is-now-available-at-399
Wuadator 85 Opublikowano 22 Maja Opublikowano 22 Maja (edytowane) Tak to wygląda u mnie, gra się super. Ja problemu nie widzę żadnego, raczej w zielony mi nie wpada. (Pg34wcdn) Edytowane 22 Maja przez Wuadator
PaVLo 1 272 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 5 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Ten problem odkryłem i sam rozwiązałem tutaj
sideband 3 011 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Na sterownikach ode mnie nie musisz bawić w przełączanie głębi w SDR jest 8bit jak włączy się HDR automatycznie przechodzi w 10bit
Phoenix. 6 908 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Znam temat duzo wczesniej bo doslownie kolory sa wyprane jak ta opcja jest wlaczona co przy oledzie bylo dosc szokujace
Mizu 139 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja 19 godzin temu, Wuadator napisał(a): Tak to wygląda u mnie, gra się super. Ja problemu nie widzę żadnego, raczej w zielony mi nie wpada. (Pg34wcdn) Posprawdzaj tryby HDR jak chcesz zobaczyć zieleń. A ten sam test na sRGB. Black crush z tego co czytam jest najlżejszy na domyślnym wide gamut. Banding za to na innych testach będzie lepiej widoczny czy w niektórych grach 6 godzin temu, Phoenix. napisał(a): Alienware strasznie agresywnie u mnie próbuje wgrać profil ICC przez Windows Update przy różnych okazjach, chwile sie musiałem odenerwować czemu wszystkie aplikacje mają wyprane kolory a tapety z Wallpaper Engine nie I teraz musze pamiętać o usuwaniu tego profilu ICC btw @Wuadator kupiłeś w Media i sie poczuli chyba, że za mało na Tobie zarobili bo już cena podniesiona o 200zł Techlord ma nadal 1399zł czyli gnojkom z ME nie wzrosły ceny od dystrybutora raczej tylko chciwość
Rekomendowane odpowiedzi