Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

bleidd

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 6.11.2024 o 08:14, Phoenix. napisał(a):

Oglądałem wczoraj końcowego bosa i zakończenie, o matko jakie to jest gówno i jak to się skończyło 🤮 Straszny gniotek a scenariusz to ktoś na kolanie pisał.

Zakończenia są bardzo dobre. Ty zobaczyłeś jak team klepie typa z czerwonami oczami i tyle. Nawet nie wiesz kto to to był i co go doprowadziło do tego.

Reszty też nie da się zakapować.

Powiem tak. Fabularnie dowieźli. Gdyby był cięższy klimat i mocniejsze dialogi cały czas to byśmy mieli do czynienia z czymś wibitnym a tak jest tylko dobrze.

8/10.

• Upvote 1

Nie łapmy się za słówka, kontekst wypowiedzi był raczej jasny w takich wypadkach. Zarówno w kwestii wstępnej oceny, jak i tego co jest ZAWSZE najbardziej grillowane przy dużych premierach. I tak jak mitem nigdy nie było, że najłatwiej jest ocenić grę poprzez bezpośredni kontakt, tak i odwrotnie - niewiele ma wspólnego z prawdą twierdzenie, że nie można czegoś ocenić na podstawie dostępnych materiałów. Te kwestie się absolutnie nie wykluczają.

2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Zakończenia są bardzo dobre. Ty zobaczyłeś jak team klepie typa z czerwonami oczami i tyle. Nawet nie wiesz kto to to był i co go doprowadziło do tego.

Reszty też nie da się zakapować.

Powiem tak. Fabularnie dowieźli. Gdyby był cięższy klimat i mocniejsze dialogi cały czas to byśmy mieli do czynienia z czymś wibitnym a tak jest tylko dobrze.

8/10.

Nie pisz co ja wiem a czego nie wiem nie wiedząc tego bo oglądałem przejście całej gry no ale skąd Ty to możesz wiedzieć. ;) Fabularnie nie dowieźli a cała gra fabularnie to niezle guano i wydmuszka. Także nic na to nie poradzę jak na gówno lubisz mówić miód.🍯  

Mocniejsze dialogi?, przecież w tej grze dialogów by mogło nie być bo te co są to jest jakaś parodia i koło gry RPG to nawet nie stało, gadanie żeby tylko sobie pogadać bez jakichkolwiek wyborów. I ten śmieszny styl artystyczny postaci, zero poważnego klimatu i jakiejś mimiki twarzy wyrażającej emocje.

No ale Ty lubisz takie miałkie i nijakie gry więc nawet nie warto z tobą dyskutować ;)  

I jak ci się podobało to super, ale to moje zdanie i może ci się nie podobać oraz nie musisz mi na siłę wciskać swojego zdania, że zakończenia są dobre, no może dla ciebie ale Ty za bardzo wymagający od gier nie jesteś. 🤮

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Haha 1
  • Confused 1

29 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Uwielbiam ludzi, którzy oceniają innych tylko dlatego, że podoba im się coś innego niż Tobie. Ahh Ci znafcy. XD

Każdy dobrze wie że jesteś pożeraczem growych śmieci i wychodzi ci to dobrze, także nie zmieniaj się Kamilku, bądź soba ;) 

32 minuty temu, zozolek napisał(a):

Pozytyw taki, że każde zlewacona gra źle kończy.

Ta gra ma większe problemy niż jakieś lewactwo, to po prostu źle zaprojektowana gra na wielu płaszczyznach i tak jak ktoś tu pisał wcześniej to może być dobra gra ale słaby dragon age, raczej dragon kids ;)  Ciesze sie ze coraz wiecej ludzi glosuje portfelem i zaczyna byc to mocno widoczne, niestety rynek growy zderzyl sie ze sciana juz i czas od niej sie odbic.

Edytowane przez Phoenix.
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1

@Phoenix. Wiem, że nie wpisuję się w nurt typowego polaka co narzeka na wszystko. Pewnie też nie jestem takim znafca i koneserem dobrego gustu jak Ty ale życzę Ci choć połowy tej radości z gier jaką sam czerpię każdego dnia… ;)

Edytowane przez userKAMIL
  • Confused 1

37 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Pełna zgoda jasno ludzie stwierdzali, że po ograniu na YT można już z całą stanowczością stwierdzić czy to gniot czy nie. 🤷

Tak jak ci, którzy pisali, że recenzje na Steamie są pozytywne, więc gra musi być dobra. A jak się nie zgadzasz, to jesteś faszystą i szkodnikiem. Rozumiesz już o czym mówię? Dystans, to tylko słowa, które często - bez odpowiedniego kontekstu - tracą sens.

38 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Uwielbiam ludzi, którzy oceniają innych tylko dlatego, że podoba im się coś innego niż Tobie. Ahh Ci znafcy. XD

Robiłeś dokładnie to samo, sugerując ludziom zmianę hobby, bo krytykują grę, która podoba się Tobie. Wielokrotnie. 

Godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Nie pisz co ja wiem a czego nie wiem nie wiedząc tego bo oglądałem przejście całej gry no ale skąd Ty to możesz wiedzieć. ;) Fabularnie nie dowieźli a cała gra fabularnie to niezle guano i wydmuszka. Także nic na to nie poradzę jak na gówno lubisz mówić miód.🍯  

Mocniejsze dialogi?, przecież w tej grze dialogów by mogło nie być bo te co są to jest jakaś parodia i koło gry RPG to nawet nie stało, gadanie żeby tylko sobie pogadać bez jakichkolwiek wyborów. I ten śmieszny styl artystyczny postaci, zero poważnego klimatu i jakiejś mimiki twarzy wyrażającej emocje.

No ale Ty lubisz takie miałkie i nijakie gry więc nawet nie warto z tobą dyskutować ;)  

I jak ci się podobało to super, ale to moje zdanie i może ci się nie podobać oraz nie musisz mi na siłę wciskać swojego zdania, że zakończenia są dobre, no może dla ciebie ale Ty za bardzo wymagający od gier nie jesteś. 🤮

Poświęciłeś 25h na obejrzenie całej gry? Szacun:magik:

Panowie, nie warto się kłócić. Ta gra dzieli ludzi - i to chyba na wszystkich forach na jakich byłem. Nie każdemu podejdzie połączenie Pokemonów z Dragon Age, tak samo jak nie podeszło by Wam połączenie Elden Ringa z Genshinem czy Baldurs Gate'a 3 z Palworld. 

EA popełniła ogromny błąd, odgórnie dając wolną rękę ludziom z Bioware w tworzeniu sequela serii, który miał już ugruntowaną pozycję na rynku i znany był z pewnych określonych rozwiązań. Można tylko żałować, że w ciągu tych 10 lat AŻ TYLE matek i ojców tej serii odeszło ze studia, a projekt finalizowały osoby, które zwyczajnie się do tego nie nadawały. 

Teraz, niezależnie od tego czy Bioware przetrwa ten shitstorm czy nie, seria DA pójdzie w odstawkę. Nikt nie wyłoży już nawet 1 dolara na projekt, który przynosi tak ogromne straty, jakie za chwilę przyniesie Veilguard. 

• Like 1
  • Upvote 3

15 minut temu, Vulc napisał(a):

Robiłeś dokładnie to samo, sugerując ludziom zmianę hobby, bo krytykują grę, która podoba się Tobie. Wielokrotnie. 

Nie, ja sugerowałem zmianę hobby tym, którzy ewidentnie się wypalili i gry nie sprawiają już im przyjemności. 🤷

No cóż, popełniła i teraz poniesie konsekwencje. Ostatecznie może to nam wszystkim wyjść na dobre. Karpyshyn poszedł robić Exodusa, tam można - z braku laku - szukać następcy Masa Effecta.

Kłótnia? Nie, zwyczajna wymiana zdań. A że ludzie się ze sobą często nie zgadzają, to chyba nic nowego.

21 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Nie, ja sugerowałem zmianę hobby tym, którzy ewidentnie się wypalili i gry nie sprawiają już im przyjemności. 🤷

To, że krytykują jedną, dwie czy trzy gry, nie znaczy że się wypalili. Znaczy to tylko tyle, że akurat te gry im się nie podobają. Reszta to nadinterpretacja.

Edytowane przez Vulc

12 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Poświęciłeś 25h na obejrzenie całej gry? Szacun:magik:

Twitch leciu u mnie codziennie po 12-14h w tle na TV ;) 

15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Panowie, nie warto się kłócić. Ta gra dzieli ludzi - i to chyba na wszystkich forach na jakich byłem. Nie każdemu podejdzie połączenie Pokemonów z Dragon Age, tak samo jak nie podeszło by Wam połączenie Elden Ringa z Genshinem czy Baldurs Gate'a 3 z Palworld. 

EA popełniła ogromny błąd, odgórnie dając wolną rękę ludziom z Bioware w tworzeniu sequela serii, który miał już ugruntowaną pozycję na rynku i znany był z pewnych określonych rozwiązań. Można tylko żałować, że w ciągu tych 10 lat AŻ TYLE matek i ojców tej serii odeszło ze studia, a projekt finalizowały osoby, które zwyczajnie się do tego nie nadawały. 

Teraz, niezależnie od tego czy Bioware przetrwa ten shitstorm czy nie, seria DA pójdzie w odstawkę. Nikt nie wyłoży już nawet 1 dolara na projekt, który przynosi tak ogromne straty, jakie za chwilę przyniesie Veilguard. 

Lubie czytac twoje posty, sa zawsze takie pelne opanowania i wszystko rzetelnie opisane z dobrej i zlej strony :)

• Like 1

10 minut temu, Stjepan napisał(a):

Widać jak liczba graczy ciągle spada:

0ghSV19.png

Baldurs Gate 3 1,5 roku po premierze:

RoeBeLT.png

Nie dziwię się, sam mam zamiar wrócić jeszcze do Baldur's Gate III chociaż raz już ograłem a do Dragon Age The Veilguard wiem że jak skończę to wracać nie będę 

16 minut temu, Vulc napisał(a):

To, że krytykują jedną, dwie czy trzy gry, nie znaczy że się wypalili. Znaczy to tylko tyle, że akurat te gry im się nie podobają. Reszta to nadinterpretacja.

Ja raczej mówię o ludziach, którzy krytykują wszystko od lat… Jest też jednak różnica miedzy sugestią a stwierdzeniem, że nie warto „z Tobą rozmawiać bo lubisz gnioty” w czyimś mniemaniu. 🤷

@azgan Jednak się skusiłeś?

Edytowane przez userKAMIL

11 godzin temu, Kelam napisał(a):

Poprawia morale;). Daje nadzieję, że EA dostanie po kieszeni, a to będzie skutkowało rozważnym podejściem do nowego Mass Effecta i gra nie zostanie tak zmasakrowana jak ten wypierdek udający Dragon Age.

No ok, jeśli ktoś dzięki zakłamywaniu rzeczywistości czuje się lepiej to nie będę dalej drążył tematu :D 

• Confused 1

31 minut temu, Stjepan napisał(a):

Widać jak liczba graczy ciągle spada:

0ghSV19.png

Baldurs Gate 3 1,5 roku po premierze:

RoeBeLT.png

Liczba graczy dobitnie pokazuje, na jakim poziomie jest ta gra. Recenzje gnoje mogą usuwać, bo skrajne negatywne itp. (skrajne pozytywne są już ok dla nich), ale z liczbą graczy dla tego woke guana nic nie zrobią. :E

• Like 1
  • Upvote 1

2 godziny temu, Phoenix. napisał(a):

Z tego co zrozumiałem to ODIN pominął prawie wszystkie wątki kompanów, więc mógł mieć mniej szajsu w grze oraz końcowa ponoć jest bardziej krwawa, gdy są nierozwiązane sprawy.

50 minut temu, Kadajo napisał(a):

No jak ktoś kupił te popłuczyny to raczej wiedział co robi, ciężko, żeby teraz narzekał. Co nie zmienia faktu ze ta gra to dno i wodorosty.

I tu jest problem opini wielu w tym watku jak i twojej, smiejecie sie z Kamila, a sam oceniasz zero jedynkowo, tylko ze stoisz po drugiej stronie tego spektrum. Slabo.

To absolutnie nie jest tak zla gra jak ja tutaj przedstawiacie. Tak, jest udziecinniona wizualnie, tak samo jak wiele dialogow spoza glownego watku fabularnego stoi na poziomie peppy. Ale tez ma ogromne plusy, fabula jest dosc ciekawa, oprawa wizualna jest na bardzo dobrym poziomie, technicznie tez dowiezli. Gameplayowo pod wojownika jest tez ok, cos pomiedzy AC a GoW.

Mysle ze za caloksztalt ta gra zasluguje minimum na 6/10, obnizajac ocene glownie za swoja infantylnosc.  Zaskakujaco sporo mozna tu odnalezc i poczuc klimatu DA, mimo samookaleczenia przez tworcow walkowanymi juz zmianami w stosunku do serii i totalnie rozdmuchanym DEI, ktorego jest niewiele a internet o tym glownie dudni. 

Edytowane przez Sheenek
  • Upvote 2