Tak, tylko że oni za 2025 mieli straty na poziomie bodajże 25% względem poprzedniego roku, jeśli chodzi o sprzedaż hardware'u. Tutaj nie ma już za bardzo z czego ucinać. Zależnie od źródła danych, PS5 w grudniu 2025 sprzedało się w 1.3m egzemplarzy, gdzie Xboksy nie przekroczyły 100k. To jest przepaść, która sprawia, że puszczanie tej konsoli z jeszcze większą stratą, byłoby czystą desperacją. Nie ma gwarancji, że ludzie zostaliby w tej sposób zachęceni do kupna konsoli z powodu GP, który ostatnio swoją drogą wyraźnie podrożał.
No, ale to tylko luźne teorie, jak zauważyłeś. Może w tym szaleństwie jest metoda? Rynek potrzebuje mocnego gracza do kontrowania Sony, ale obecnie Xbox jest w tak gównianej sytuacji, że nie wiem czy będzie w stanie się tego podjąć.
Nie masz kilku milionów gotówki żeby wybierać mieszkanie pod kątem okien czy parapetów... Bierzesz to co jest i tyle, bo w życiu nie kupisz mieszkania z takim podejściem.
Nie wiem, procesor mi zbytnio nie robi różnicy o ile będzie szybki i chłodny.
Bardziej zależy mi na aparacie, baterii - jak tu nie będzie poprawy to zostawiam S23.
Rekomendowane odpowiedzi