Kadajo 7 396 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 38 minut temu, Lameismyname napisał(a): @Kadajo Sorry za lekkiego offa ale pipek dostał bana od Ciebie za całokształt twórczości, a punktem zapalnym było pyskowanie nt. konkursu gdzie ja, @Phoenix. i jeszcze 2 osoby wygrały najnowszego Dooma? Urban legend... Pipek dostał perm bana na własne życzenie, dosłownie. Poprosił nas o całkowite usuniecie jego konta i postów. Jak wiadomo forum ITH to bardzo przyjazne, magiczne miejsce więc życzenie jego się spełniło. 1 5 1
tomcug 2 440 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 8 godzin temu, Kabor napisał(a): Nie martwcie się PiPoLiNiO kontroluje cały czas sytuację Biedaczek, musi bez konta przeglądać 1
MarcoSimone 665 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 15 minut temu, Zachy napisał(a): Wszyscy mozemy pomachać Pimpkowi Pimpuś 1
Phoenix. 4 711 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września https://videocardz.com/newz/nvidia-rubin-cpx-gpu-to-feature-128gb-gddr7-memory-launches-end-of-2026 2
Smalec 1 551 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 2 godziny temu, Zachy napisał(a): Wszyscy mozemy pomachać Pimpkowi 7
Kadajo 7 396 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 3 godziny temu, Phoenix. napisał(a): https://videocardz.com/newz/nvidia-rubin-cpx-gpu-to-feature-128gb-gddr7-memory-launches-end-of-2026 Wiec nowe karty jednak dopiero w 2027 roku 1 1
Smalec 1 551 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września @Kadajo Jeśli ploty o przesunięciu premiery superek na początek 2026 okażą się prawdą, to kto wie co z Rubinem.
VRman 2 634 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września (edytowane) 12 minut temu, Kadajo napisał(a): Wiec nowe karty jednak dopiero w 2027 roku Nvidia sobie wesoło przesunęła z 1.5 na 2. a ostatnio na niemal 2.5r (4000 > 5000) to nikt tutaj się przecież nie łudził, że nagle 60xx będą po roku-półtora. Kilka osób się pomyliło nie rozumiejąc różnicy między wydaniem GPU do obliczeń AI a wydaniem GPU do gier, ale to też szybko wyjaśniliśmy. PS. Zabawne są dyskusje "do grania w X rozdzielczości potrzebujesz karty z Y GB VRAMu". Na kanalaze ZwormZ gaming gość testował limity pamięci na 750ti w Hollow Knight Silksong. Na podstawie tej gry możnaby stwierdzić: - jak chcesz grać w 60fps w 4K to potrzebujesz 2GB pamięci i potężnej karty o mocy GTX 750Ti albo nawet szybszej! - do grania w 5K przydałoby się jednak ze 3GB VRAMu - jak chcesz grać w 8K to potrzebujesz potwora klasy nawet GTX 1070. - Faktycznie w rasterze już osiągnęliśmy wszystko. RTX 5090 spokojnie w tej grze i kilku innych trzyma stabilne 120fps w 16K i stałe 500fps w 8K, więc powinny być już monitory 8K 500Hz a 4K jest dla plebsu. Uogólnianie i mylenie pojęć zawsze prowadzi do bzdur i nonsensów Dowalą modele lokalnie liczone w grze, zjadające 20GB to się nagle w 2030 zacznie pisanie, że 32GB RAMu to się nadaje góra do 720p, o Edytowane 9 Września przez VRman
Totek 774 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Godzinę temu, Smalec napisał(a): @Kadajo Jeśli ploty o przesunięciu premiery superek na początek 2026 okażą się prawdą, to kto wie co z Rubinem. Dlatego olewam Rubina i wezmę teraz superkę. Czekanie do 27 to pomyłka, a rok później ma się pojawić AM6 i wtedy planuję calą platformę zmienić.
Doamdor 1 778 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września 1 godzinę temu, Kadajo napisał(a): Wiec nowe karty jednak dopiero w 2027 roku Upgrade dopiero w 2027 roku? 3
Spychcio 802 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Czyli nowe Radeony na UDNA powinny być sporo wcześniej. Może być ciekawie.
Tornado3 327 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 6 godzin temu, Doamdor napisał(a): Upgrade dopiero w 2027 roku? Kolega się złamie jeszcze chwileczkę jeszcze momencik
IceMan 103 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września Panowie, czy cena 3549 zł za 5070ti Zotac to jest normalna cena ? Czy czekać na supery ? Koleś robi upgrade z rtx3070 i pyta o radę, a ja po zakupie 5090 przestałem interesować się rynkiem GPU i nie orientuję się w obecnej sytuacji. Dlaczego Zotac ? Bo ma 5 lat gwarancji.
Sidr 123 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 20 minut temu, IceMan napisał(a): Panowie, czy cena 3549 zł za 5070ti Zotac to jest normalna cena ? Czy czekać na supery ? Koleś robi upgrade z rtx3070 i pyta o radę, a ja po zakupie 5090 przestałem interesować się rynkiem GPU i nie orientuję się w obecnej sytuacji. Dlaczego Zotac ? Bo ma 5 lat gwarancji. Zależy, który model. Ja płaciłem 3900, ale to na premiere. Na Twoim miejscu poczekałbym na superki. W tej samej cenie będziesz miał 24GB pamięci. Obecnie w grach za wiele to nie da, ale przyda się jeżeli będziesz chciał się AI pobawić. A co do świerszczy, to też miałem niedawno problem z nimi w monitorze. 1 1
wrobel_krk 851 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września (edytowane) @IceManDało sie taniej plus gra https://www.pepper.pl/promocje/cena-w-aplikacji-karta-graficzna-asus-geforce-rtx-5070-ti-prime-oc-16gb-borderlands-4-1107976 Już nie am promocji Edytowane 10 Września przez wrobel_krk promocja mineła
wamak 332 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 25 minut temu, IceMan napisał(a): Panowie, czy cena 3549 zł za 5070ti Zotac to jest normalna cena ? W tej cenie jest wersja SFF, tylko dwuslotowa. Raczej nie będzie cicho. 1
IceMan 103 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 8 minut temu, wamak napisał(a): W tej cenie jest wersja SFF, tylko dwuslotowa. Raczej nie będzie cicho. o matkooo faktycznie, zobaczyłem 3 wentylatory i nie zwróciłem uwagi na jak cienka ta karta jest. jakaś inna marka dająca więcej niż 3 lata gwar ? Gb miało chyba 4 lata w niektórych modelach ?
galakty 3 305 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 13 godzin temu, Kadajo napisał(a): Wiec nowe karty jednak dopiero w 2027 roku I dlatego kupuje się tu i teraz, a nie bo zaraz wyjdzie Rubinek. 2027 to jest praktycznie 1.5 roku zanim dostępność i ceny znormalnieją. Półtora roku grania i zabawy 2
VRman 2 634 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września (edytowane) 6 godzin temu, Spychcio napisał(a): Czyli nowe Radeony na UDNA powinny być sporo wcześniej. Może być ciekawie. A gdzie tam. Przecież już były plotki/leaki, że też będą bardzo późno. Już nie pamiętam konkretnie o czym była mowa. Koniec 2026 albo 2027 chyba. W każdym razie niektórzy mieli nierealne nadzieje na H1 2026. Czy cokolwiek co zrobiło AMD przez ostatnie 5 lat wskazuje na to, że chcieliby konkurować z NVidią? Nawet jakby mieli gotowe GPU to by grzecznie zaczekali albo dali tylko do GPU do AI. Tak jak ten wielki układ co to ma być według debilizmów MLiDa rywalem 6090tki. Taa. Dadzą tyle RAMu to gracze zobaczą tą kartę jak świnia niebo. Jeśli więc cokolwiek wyjdzie prędzej od AMD niż od NV, to będą to super-ultra-hiper drogie karty do AI, a dla graczy 11 minut temu, IceMan napisał(a): o matkooo faktycznie, zobaczyłem 3 wentylatory i nie zwróciłem uwagi na jak cienka ta karta jest. jakaś inna marka dająca więcej niż 3 lata gwar ? Gb miało chyba 4 lata w niektórych modelach ? Model Infinity był tydzień-dwa temu na promce za 3800 czy 3900. To była świetna cena za niezłą kartę z 5-letnią gwarancją. Teraz niesety już karty zdrożały i drożeją. 4099 jako cena bez promek już się zmieniło na 4199 i 4250. Za tyle absolutnie nie ma sensu i lepiej poczekać na supery. Zerkaj na peppera w poszukiwaniu wstawek o promkach, ale teraz jak karty już drożeją to prawie promek nie ma. edit: A jednak się chyba myliłem, za szybko wyciągnąłem wnioski z obserwowania wzrostu cen a tymczasem dziś jest tak: Za te 4K to nie wiem czy radzę kupować czy czekać. Sam musisz zadecydować czy się nakręciłeś na "teraz już!" czy możesz poczekać. Koledzy tutaj też często doradzają promki na Asus Prime'a za 3400-3550, która to promka bywała bardzo często ale znowu - wtedy. Dziś jest wrzesień, a nie początek lipca. Nie wiadomo czy wróci a Asus nie daje +2 lat gwary więc ja osobiście wolałbym nie oszczędzać, bo zaoszczędzisz 5 stów a potem wydasz 3x tyle na naprawę jak padnie w czwartym roku. Edytowane 10 Września przez VRman
PaVLo 916 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 47 minut temu, galakty napisał(a): I dlatego kupuje się tu i teraz, a nie bo A potem zwraca 15x, aby dostać wersję, do której nie przedostały się 🦗 Jak nowe mają się pojawić w 2027 to czeka mnie 4 lata z RTX4090 ... chyba wytrzymam
galakty 3 305 Opublikowano 10 Września Opublikowano 10 Września 49 minut temu, VRman napisał(a): zaoszczędzisz 5 stów a potem wydasz 3x tyle na naprawę jak padnie w czwartym roku To się sprzeda po dwóch i kupi nową?
Rekomendowane odpowiedzi