lukadd 3 426 Opublikowano wczoraj o 17:30 Opublikowano wczoraj o 17:30 Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Czy 18 czy 9 to jest nadal astronomiczna cena za kartę graficzną do gierek. To tak jakby PS5 Pro kosztowało 8 tys. złotych. Jakby PS5 pro miało na pokładzie RTX 5090 to nie kosztowałoby tyle ile kosztuje. To jest karta dla bardzo wąskiej grupy odbiorców, na steam się buja w okolicy 0.3% wśród graczy
Lameismyname 3 047 Opublikowano wczoraj o 17:39 Opublikowano wczoraj o 17:39 Teraz, lukadd napisał(a): Jakby PS5 pro miało na pokładzie RTX 5090 to nie kosztowałoby tyle ile kosztuje. To jest karta dla bardzo wąskiej grupy odbiorców, na steam się buja w okolicy 0.3% wśród graczy Gdyby mi ktoś z 15 lat temu powiedział, że będą karty typowo dla graczy (nie do profesjonalnych zastosowań), których cena będzie dobijać do 20k i jeszcze będzie grono odbiorców, które będzie je kupować, to bym tylko wytrzeszczył oczy Od fal krypto urosła taka patologia i lepiej nie będzie. Rubinek RTX 6090 pewnie już bardziej 30k+
lukadd 3 426 Opublikowano wczoraj o 17:43 Opublikowano wczoraj o 17:43 @Lameismyname RTX 5090 nie jest kartą tylko dla graczy. Zresztą inflacja też zrobiła swoje i dzisiaj takie 15k to tyle co 7k 10 lat temu jest warte Za czasów maxwella Titan X kosztował ~6k pln, to był wtedy taki 5090 i też zwykły człek łapał się za głowę co do jego ceny. 5
j4z 1 286 Opublikowano wczoraj o 17:50 Opublikowano wczoraj o 17:50 (edytowane) 45 minut temu, leven napisał(a): j4z ? albo nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, albo ten ktoś nie potrafi wykonać UV Jeszcze niedawno cieszyłbym się z "one click UV", ale nauczyłem się robić. 😀 Edytowane wczoraj o 17:51 przez j4z 1
Lameismyname 3 047 Opublikowano wczoraj o 20:37 Opublikowano wczoraj o 20:37 2 godziny temu, lukadd napisał(a): @Lameismyname RTX 5090 nie jest kartą tylko dla graczy. Zresztą inflacja też zrobiła swoje i dzisiaj takie 15k to tyle co 7k 10 lat temu jest warte Za czasów maxwella Titan X kosztował ~6k pln, to był wtedy taki 5090 i też zwykły człek łapał się za głowę co do jego ceny. Może i tak ale wiesz jak to z magią cyfr jest. Moim progiem bólu było 3k za GPU (price-perf) co już dawno przekroczyłem. Co kto lubi.
leven 819 Opublikowano wczoraj o 22:22 Opublikowano wczoraj o 22:22 Jak to Pipek zobaczy, to będzie mieć zawał
X360 95 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu https://www.pcgamer.com/hardware/i-think-the-fact-that-everything-is-scarce-is-fantastic-for-us-says-nvidia-ceo-jensen-huang-in-a-world-of-constraint-you-have-no-choice-but-to-choose-the-best/ Mi nawet nie chce się tego komentować. Radość Huanga z obecnej sytuacji jest po prostu żałosna 1
Wu70 853 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Przecież to dla każdego oczywiste, po co ma udawać?
Phoenix. 5 675 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu https://videocardz.com/newz/nvidia-announces-geforce-on-community-update-at-gdc-2026
VRman 3 242 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu (edytowane) Przypuszczam, że wyjdzie z tego kompletnie nic. A jeśli tak będzie, to by oznaczało, że ten news to: Nvidia zapowiada zapowiedź kompletnie nieistotnego nicniemówienia! PRowcy i marketingowcy to czasem naprawdę mają nasrane we łbach. Jak z zapowiedziami daty pokazania trailera gry bez gameplayu Edytowane 7 godzin temu przez VRman
Kadajo 8 550 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Dynamic Multi Frame Generation and 6X Multi Frame Generation Było mówione, że na wiosnę będzie gotowy no i masz. 1
sideband 2 367 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Na GDC jest dużo więcej tylko jeżeli pojawia się publicznie filmy to dopiero po dłuższym czasie Ale tutaj nikogo to nie interesuje lepiej ponarzekać kolejne 10 stron
Mistrz zakonu Paladynów 860 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 46 minut temu, Kadajo napisał(a): Dynamic Multi Frame Generation and 6X Multi Frame Generation Było mówione, że na wiosnę będzie gotowy no i masz. O widzisz miałem właśnie pytać kiedy to wyjdzie Danke
SylwesterI. 1 005 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Godzinę temu, Kadajo napisał(a): Dynamic Multi Frame Generation and 6X Multi Frame Generation Było mówione, że na wiosnę będzie gotowy no i masz. Po kij to, komu to nie wiem, chyba że ktoś lubi się oszukiwać fake'owymi fps. Sam w Requiem testowałem FG i razy 2 jeszcze można użyć, ale przy x3 to już kompletna padaka, co z tego, że fps dużo jak na myszce czuć niegrywalnego laga 1
Kadajo 8 550 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu No niestety coraz więcej osób używa FG, nawet w tym temacie masz zwolenników którzy powtarzają za Nvidia ze to "prawdziwa wydajność". 1
Phoenix. 5 675 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu FG 2x i 3x mają praktycznie ten sam lag więc odczucia nie powinny być diametralnie inne. 4x to już faktycznie spora różnica. Ale mają coś tam poprawić przy 6x więc to nie tylko sam możnik będzie ulepszony.
caleb59 1 886 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nieoficjalnie MUSISZ włączyć DLSS czy FG bo inaczej kaplica z ilością fps - ostatnim tego przykładem jest Resident Evil 9 z włączonym PT.
sideband 2 367 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Oni reklamują te 6x do 240Hz to nie ma prawa za dobrze działać z pkt widzenia laga.
Kadajo 8 550 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Bo ludzie nie widza i nie czuja błędów, ale widza wyraźnie płynniejszy obraz. Od cala filozofia, dlaczego tego używają.
Phoenix. 5 675 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 1 minutę temu, caleb59 napisał(a): Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nieoficjalnie MUSISZ włączyć DLSS czy FG bo inaczej kaplica z ilością fps - ostatnim tego przykładem jest Resident Evil 9 z włączonym PT. Bez bazowych 100fps i tak nie ma co tego włączać
Kadajo 8 550 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Patrząc ile FPS osiąga topowa karta to ludzie tego używają nawet z bazowych 30 FPS albo mniej
Rekomendowane odpowiedzi