Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Max Payne 3 Dlss5 - 4K Max Settings - RTX 5070 Ti filmowe 30Fps ze spadkami do 26. Do Dlss 5 potrzeba czegoś trzy razy szybszego od rtx 5070ti, bo granie jak na x360 w dwudziestu kilku klatkach to jest katorga i ból głowy.

Opublikowano

Po prostu 5070 Ti to za słabe GPU do 4K z NR, bez względu na to, ile masz bazowo FPS. Możesz mieć bazowo i 1000 FPS w jakimś starociu, a spadnie do 30 FPS, bo przy tej liczbie pikseli koszt przetworzenia klatki przez AI jest bardzo wysoki. Na 5070 Ti to tylko 1080p z NR.

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

26 minut temu, tomcug napisał(a):

Po prostu 5070 Ti to za słabe GPU do 4K z NR, bez względu na to, ile masz bazowo FPS. Możesz mieć bazowo i 1000 FPS w jakimś starociu, a spadnie do 30 FPS, bo przy tej liczbie pikseli koszt przetworzenia klatki przez AI jest bardzo wysoki. Na 5070 Ti to tylko 1080p z NR.

Jak za słabe, przecież ma 16 GB vRAM a wiadomo że z taką ilością vRAM możesz walczyć wszystkie bajery Nvidii niezależnie od tego jak mocne jest GPU bo jest MFGx6 :hihot:

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Lameismyname napisał(a):

No i do PT obowiązkowo był DLSS Q i FG przynajmniej x2 - nie mów, że nie

A co ja napisalem nad obrazem, ktory umiesiilem? Ty natomiast napisales to tak, jakby MFGx4 bylo niezbedne do jako takiej plynnosci w 1440p.

Natomiast jezeli chesz wykarmic swoj monitor to zmien kierunek, bo kartą 9070XT tymbardziej go nie wykarmisz.

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
21 minut temu, DżonyBi napisał(a):

A co ja napisalem nad obrazem, ktory umiesiilem? Ty natomiast napisales to tak, jakby MFGx4 bylo niezbedne do jako takiej plynnosci w 1440p.

Natomiast jezeli chesz wykarmic swoj monitor to zmien kierunek, bo kartą 9070XT tymbardziej go nie wykarmisz.

Bo przy 2x jest biednie i naciągane slajdy z PPC faworyzujące zielonych tego nie zmienią. (swoją drogą umieszczanie ich u nas powinno być zakazane).
Miałem 5070 Ti od Inno3d z rok, a od PNY ze cztery miechy, Cyberpunk wraz z dodatkiem to mój ulubiony tytuł który przeszedłem wzdłuż i wszerz wielokrotnie oraz testowałem masę ustawień, więc jak słyszę ochy i achy nt. 5070 Ti w tym tytule to trochę mi się wydają przesadne w 1440p, a z DLSS 5 to już całkiem jakaś abstrakcja.

A i chwaląc 5070 Ti jednocześnie atakujesz jego bezpośredniego konkurenta wydajnościowego 9070 XT co jest bez sensu, bo sam bazujesz na FG X2, a na AMD taki tryb działa normalnie. 
Cyberpunk to stary tytuł robiony pod zielonych. Zobacz lepiej Pragmata i Resident Evil Requiem czyli gry z bundla Nvidii z tego roku, gdzie 9070 XT na maksymalnym RT wypada lepiej od 5070 Ti.
Są tytuły gdzie lepiej sobie radzi karta czerwonych, są takie gdzie lepiej zielonych, w ogólnym rozrachunku jest remis, więc nie wiem po co cherrypicking aby jeden produkt gloryfikować, a drugi oczerniać.
Kartę kupiłem świadomie za 2020zł, trafił mi się złoty krzem (o czym pisałem w odpowiednim temacie) przez co grafa na moje potrzeby w 212W miażdży. 
Jak mnie najdzie ochota na DLSS 5, to kupię przynajmniej RTX 5080, bo na 5070 Ti nie ma co się oglądać. Z resztą masz w sygnie 5090, pewnie się bawiłeś modem na DLSS 5 i sam widzisz te zjazdy wydajności, to po co się czarować?

13 minut temu, RTXnietylko4060tiUSER napisał(a):

@DżonyBi93 FPS z FG x2 jest takie sobie %-) Grywalne, ale na krawedzi.

A tak podsumowując to Tomek wszystko wyjaśnił:

2 godziny temu, tomcug napisał(a):

Na 5070 Ti to tylko 1080p z NR.

Opublikowano
9 minut temu, DżonyBi napisał(a):

Te 93fps jest w naciezszych miejscach. Normalnie masz troche wiecej.

North Oak to nie jest najcięższe miejsce ;) W naprawdę najcięższych podobne FPS-y są na 5080, a nie 5070 Ti.

• Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, sideband napisał(a):

Jakby byli tacy eko jak niektórzy sobie w głowach wymyślają to by takich konkretnych kloców pod AI nie robili :E Tylko 1400W TBP :cool:

Ciekawi mnie jak wygląda wydajność/W, takiej karty "PRO" z 1400W TBP vs konsumencki RTX 5090.

Opublikowano
19 minut temu, leven napisał(a):

Lamma za to zrobił deel życia, zmienił 5070ti na 9070xt :lol2:

Kupno i sprzedaż kart to u mnie ciągły proces, jak sprzedaż i zakup akcji na giełdzie.
Jeszcze zobaczysz jak w odpowiednim momencie sprzedam tą kartę i za rozsądną dopłatę wezmę coś znacznie lepszego np. ze stajni zielonych.

No i pouczanie o dealach życia odnośnie zakupu GPU z ust nabywcy 5060 Ti 16GB brzmi dosyć komicznie. Z całym szacunkiem ;) 
Z resztą jako tajny agent zielonych z PPC musisz rozpowszechniać swoją agendę :E 

• Haha 2