ju-rek 636 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 13 minut temu, wallec napisał(a): cyberka z 720p low bez skalowania 1 3
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca To dorzucę jeszcze dla przypomnienia 7800x3d 1 1
ju-rek 636 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 3 minuty temu, Krzysiak napisał(a): To dorzucę jeszcze dla przypomnienia 7800x3d 11 czy 10?
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Teraz, ju-rek napisał(a): 11 czy 10? Cięta 11, 10 wyrzuca podobne wyniki. 3
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Coś czuję, że zaraz testy w cp2077 i sotr dla walca zrobią się "bebe" i będzie płacz "ci od amd tu włażą"
janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Wallec dawaj Asasin origins benchmark 720p najniższe i najwyższe
SebastianFM 464 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Widzę, że czerwoni najbardziej lubią porównywać wydajność w nierealistycznych scenariuszach. Dlaczego nie w nowszych, bardziej wymagających grach, czerpiących korzyści z więcej niż 8 równoległych wątków, bardziej obciążających CPU? A może dlatego, że wtedy już dodatkowy duży cache nie daje takiej przewagi? We wbudowanym teście Cyberpunk 2077 jest 3 razy więcej FPS niż w wymagającej lokacji w mieście. Dlaczego tam nie sprawdzacie? @tomcug wiele razy podawał, gdzie jest jego miejsce testowe. Zaletą jest to, że wyniki można porównać z testem. PurePC też od niedawna testuje w tym miejscu, tylko że po wyjściu na ulicę. 2
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @SebastianFMczerwoni się dopasowali do robionych tu testów, sami niebiescy stwierdzili że benchmark będzie ok, bo jest mniej zmiennych wpływających na rozrzut wyników...choćby wypominane przez @SylwesterI. @wallecowi ruszanie kamerą Więc nie zganiaj na czerwonych, gdy to niebiescy tak testują My im od początku mówiliśmy, że źle to robią Zresztą nie pierwszy raz 2
SebastianFM 464 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca To wy tylko wykorzystujecie okazję, żeby sobie porównać i się dowartościować. @ju-rek ty to nie przepuścisz żadnej okazji, żeby wkleić swój dopieszczony wynik. A może się pochwalisz, ile % wzrostu wydajności ci się udało uzyskać w porządnym miejscu testowym?
ju-rek 636 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 5 minut temu, SebastianFM napisał(a): A może się pochwalisz, ile % wzrostu wydajności ci się udało uzyskać w porządnym miejscu testowym? Jak dobrze poszukasz to znajdziesz moje nagranie, z miejsca testowego @tomcug w cyberze
Phoenix. 6 093 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca https://videocardz.com/newz/geekbench-says-intel-bot-rewrites-benchmark-code-geekbench-6-7-will-detect-optimized-runs
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca No chyba na tym to polega, żeby porównać wyniki Odkąd weszło lga1851 i zen5 x3d posiadacze intela mają z tym wielki problem, jakoś wcześniej lubili to "jak miś miód"
SebastianFM 464 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Okropnie generalizujesz przez co mijasz się z prawdą.
Phoenix. 6 093 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca @SebastianFMdobrze prawi, dlatego ja nie wrzucam zadnych wynikow bo po pierwsze fapanie do wyniku na systemie, ktory wypluwa od razu wiecej lub mniej fps dyskwalifikuje u mnie jakiekolwiek porownania. A nie od dzis wiemy ze najnowsze buildy z pelnym kompletem aktualizacji daje duzo gorsze wyniki w tych benchmarkach przy maksymalnych wynikach fps na limicie cpu. 1
Krzysiak 2 582 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 7 minut temu, SebastianFM napisał(a): Okropnie generalizujesz przez co mijasz się z prawdą. Ty też generalizujesz i mijasz się z prawdą 7 minut temu, Phoenix. napisał(a): @SebastianFMdobrze prawi, dlatego ja nie wrzucam zadnych wynikow bo po pierwsze fapanie do wyniku na systemie, ktory wypluwa od razu wiecej lub mniej fps dyskwalifikuje u mnie jakiekolwiek porownania. A nie od dzis wiemy ze najnowsze buildy z pelnym kompletem aktualizacji daje duzo gorsze wyniki w tych benchmarkach przy maksymalnych wynikach fps na limicie cpu. Oczywiście, co sam udowodniłem gdy podałem walcusiowi 3 różne wyniki na trzech różnych systemach przy tym samym sprzęcie i jego ustawieniu Gdzie sama zmiana windy spowodowała przyrosty o kilkadziesiąt fps 1
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 6 godzin temu, wallec napisał(a): Tutaj są: Najlepszy wynik z tego postu: kupiłem z bo chce dobić do 410 avg i 320 avg 95% -> gdyby nie testy zachego i innych ludzi nie wiedziałbym że można ugrać 15% średniego i 20% w najniższych 95% co jest mega różnica Który to Tomb?
janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca (edytowane) Ile ja czasu jej nie mogłem kupić na PC bo niedostępne. W końcu kupiłem i jedna ze słabszych. Przegrane może 1/5 gry 😆 Edytowane 31 Marca przez janek25
tomcug 3 557 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Mam na Steam, nigdy nie grałem. Ale zobaczymy, co tam się uda bywalcom wątku wywallcować
janek25 302 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca Na 225h jest 160 FPS po wyłączeniu LPE.to jakieś 40 procent więcej niż na hx 370
SylwesterI. 1 192 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 8 minut temu, tomcug napisał(a): Mam na Steam, nigdy nie grałem. Ale zobaczymy, co tam się uda bywalcom wątku wywallcować Żeby się wallec czasem nie zachyrował
MarcoSimone 1 210 Opublikowano 31 Marca Opublikowano 31 Marca 7 godzin temu, wallec napisał(a): Tutaj są: Najlepszy wynik z tego postu: kupiłem z bo chce dobić do 410 avg i 320 avg 95% -> gdyby nie testy zachego i innych ludzi nie wiedziałbym że można ugrać 15% średniego i 20% w najniższych 95% co jest mega różnica 1
Rekomendowane odpowiedzi