Transformacja energetyczna - OZE / fuzja jądrowa / paliwa kopalne / CO2 / ceny energii / elektromobilność
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Zas · Opublikowano
Ba, wydaje się, że to może nadejść szybciej, niże wieszczą przeciwnicy AI. Chyba,. że to ajaj wcześniej sie wywali i przestanie byc darmowe dla mas. -
Przez Zas · Opublikowano
Są projekty i projekty, tylko że takie cuda - na wymiar, albo wyszukane od konkretnych producentów i wpasowujące się w wymiary -to płacisz zazwyczaj tyle, ze cena architekta faktycznie nie ma znaczenia. Ja jak już pisałem, zmieniam pojedyncze gniazdka, na zabudowy pod wymiar (poza kuchnią z Ikei czy innej Agaty) mnie nie stać, a gdyby mnie było stać - to tym bardziej projektowałbym sam, co najwyżej inspirując się grafiką w sieci. IMHO przy 50 m2 architekt to naprawdę tylko dla tych kompletnie bez wizji i pomysłu, to nie jest dom 150 m2+, żeby się porywać na jakieś cuda oraz odczuwać niemoc twórczą. Chociaż przyznaję, gdybym pewnych rzeczy wcześniej nie widział w sieci, to bym na nie nie wpadł. Aczkolwiek i tak na większość mnie nie stać - więc tym bardziej ja o architektach nie myślę. Z dalszej lektury grupek wnioskuję, że może jednak, robiąc oddzielnie łazienkę i płytki w kuchni, a oddzielnie całą resztę (tańszy montaż drzwi i podłóg przy zakupie, składanie mebli przez sklep itp) dałoby się to mieszkanie, o którym myślę ogarnąć... ale skończę pewnie z innym, bo budżet i tak mi się nie zepnie. No, chyba że spadną ceny. Obniżki stóp stop, a tymczasem... https://www.bankier.pl/wiadomosc/Ile-mozna-wynegocjowac-kupujac-mieszkanie-9078339.html -
Przez SylwesterI. · Opublikowano
@SebastianFM Sam sobie odpowiedzialeś, wystarczy że w zadymie dociążasz do 100% jeden, dwa, pięć rdzeni i masz dropa, bo ci żaden scheluder nie przerzuci zadania na inny rdzeń, mniej obciążony bez utraty wydajności, czyli tego dropa. @Fenrir_14 W 2042 nie mam takich problemów jak w bf6, ale tam jest mniej fizyki zniszczeń Zauważ że problem nie dotyczy tego że nie da się grać, tylko tego że nie da sie utrzymać stałych 239fps, bez sporadycznego shuttera, można to zminimalizować kagańcem na fps, dla mnie wystarczy ograniczenie do 225 i nie włączanie w tle g... ktore mogly by dodatkowo dociążać proca. Mam oleda 240hz , chcialem ustawić locka=hz, ale sie nie da Gram w 1440p, low, dlss quality. Gpu sie nudzi, to cpu ma problemy z utrzymaniem wysokiego fps w najwiekszych zadymach. Więc na co mam zmienić 4090? Na 5090 żeby bardziej sie nudził? -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Pewnie bym i kupił innego, w sensie tego sprzedal za mniej i dolozyl do nowego. Bo moj robi tylko 6200 Z tym, że -40 CO rozgrzesza te 6200 -
Przez Kadajo · Opublikowano
Chyba napisałem wyraźnie, że może wam nie przeszkadzać mniejszy lub większy szum (to są preferencje czy jak to woli własne odczucia, zwał jak zwał). Ale nie piszcie bzdur ze 2000 rpm jest ciche, bo jest to nieprawda. To, że ktoś zamaskuje ten hałas większym hałasem, obudową albo wyniesieniem komputera do innego pomieszczenia niczego nie zmienia.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi