Zas 353 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Ależ wyparcie, nagle każda szokująca wypowiedź administracji USA, przede wszystkim w kontekście tego, że sami uczepieni jesteśmy amerykańskiej spódnicy, to jakaś część niesamowitego dyplomatycznego napoleońskiego planu, Trump nowym Cezarem, Napoleonem i Aleksandrem Wielkim w jednej osobie . Cała prawica niczym trzy małpki, a na Ukrainie każdy już postawił krzyżyk i w sumie to nie wiadomo o co był ten cały ambaras, bo to żadni tam nasi bracia, przywrócenie rosji do pozycji mocarstwa równorzędnego USA jest OK, a Merkel to chyba miała rację po prostu robiąc deal na ruskim gazie, a nie oglądając się na jakieś słowiańskie uprzedzenia i urojone obawy. Россия - священная наша держава, Россия - любимая наша страна!
MaxaM 1 774 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Trump zwolnił 6 tys. osób. Odpowiadali za ściąganie podatków z najbogatszych https://www.money.pl/gospodarka/trump-zwolnil-6-tys-osob-odpowiadali-za-sciaganie-podatkow-z-najbogatszych-7127369286843168a.html 1 1
209458 291 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 24 minuty temu, Winter napisał(a): Realne poparcie Zelenskiego to pewnie coś w okolicach 20%. Nieuważnie czytałeś. Towarzysz Miedwiediew pisał wyraźnie, że góra 5 8
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Bawi mnie to. Jak PiS podawał statystyki z dupy przy użyciu organów trzymanych we własnych rękach to wszyscy lamentowali. Jak kraj który już przed wojną był korupcyjnym koszmarem podaje statystyki z analogicznych systemów to wszyscy klaszczą. W 5% nie wierzę ale myślę, że on ma stosunkowo niskie poparcie. Ludzie mają wybujałe oczekiwania w sytuacji normalnej, a co dopiero mówić w przypadku upadającego kraju? 1
VRman 2 950 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) Ani nie 4% ani nie 50%. Za to 100% jeśli dać im wybór czy poprzeć Zelenskiego czy ruskiego agenta, jakiego fiutin z Trampkiem pewnie będą chcieli tam zamontować po zawarciu "pokoju". edit: nie 100%. Trzeba odjąć mniejszość ruską i tych którzy się nasłuchali propagandowych wyrzygów z ruskich TV i trolni internetowych Edytowane 20 Lutego 2025 przez VRman 1
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Czy każda opozycja na Ukrainie to ruscy agenci? 1
209458 291 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Co do sytuacji to czytałem teorię, niby ekstremalną ale jakoś coraz mniej nieprawdopodobną, że to idzie w stronę podziału stref wpływów: - Trump zostawi wolną rękę w Azji Chinom, wycofa się z Europy, niech się Europa użera z Putinem, a Putin z Europą, a w zamian weźmie wolną rękę w Amerykach (liczonych geograficznie z Grenlandią). I będzie sobie podbijał kanadę, Meksyk, Panamę i co tam jeszcze będzie chciał. 2 1
hubio 1 283 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 @crush np Poroszenko, który walczył z ruskimi z karabinem w ręku i jest też 100% patriotą a teraz ma nałożone jakieś ogromne sankcje
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 2 minuty temu, 209458 napisał(a): I będzie sobie podbijał kanadę, Meksyk, Panamę i co tam jeszcze będzie chciał. Ale komuś wjechało na beret. Ja wiem, że Trump to dla was Hitler 2, ale nawet wśród republikanów nie ma woli do wieloletnich podbojów. To nie jest społeczeństwo wybrakowane do takiego stopnia jak ruskie czy choćby chinole. 1
TheMr. 2 864 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 8 minut temu, 209458 napisał(a): Co do sytuacji to czytałem teorię, niby ekstremalną ale jakoś coraz mniej nieprawdopodobną, że to idzie w stronę podziału stref wpływów: - Trump zostawi wolną rękę w Azji Chinom, wycofa się z Europy, niech się Europa użera z Putinem, a Putin z Europą, a w zamian weźmie wolną rękę w Amerykach (liczonych geograficznie z Grenlandią). I będzie sobie podbijał kanadę, Meksyk, Panamę i co tam jeszcze będzie chciał. Niegłupia teoria. Tylko zapomnieli wziąć pod uwagę że to w Europie była największa ilość bitew, i to najbardziej krwawych. Jak się Europa obudzi to mocarstwa mogą dostać po rączkach. Z pewnością, nawet po 4 latach, Europa będzie już inaczej traktowała USA niż obecnie.
Keller 807 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 10 minut temu, 209458 napisał(a): Co do sytuacji to czytałem teorię, niby ekstremalną ale jakoś coraz mniej nieprawdopodobną, że to idzie w stronę podziału stref wpływów: - Trump zostawi wolną rękę w Azji Chinom, wycofa się z Europy, niech się Europa użera z Putinem, a Putin z Europą, a w zamian weźmie wolną rękę w Amerykach (liczonych geograficznie z Grenlandią). I będzie sobie podbijał kanadę, Meksyk, Panamę i co tam jeszcze będzie chciał. Teorie spiskowe od lat mówią o Eurazji, więc Rosja dominuje Europę, jest USA i są Chiny. I to tyle.
MaxaM 1 774 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) Edytowane 20 Lutego 2025 przez MaxaM 2 2
VRman 2 950 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 12 minut temu, crush napisał(a): Czy każda opozycja na Ukrainie to ruscy agenci? Przegapiłeś, że pisałem że nie lubię Zelenskiego. Fiutin odnosi wielkie sukcesy we wpływaniu na wybory w wielu krajach na Zachodzie. Myślisz, że wybory w ogarniętym chaosem kraju, jakiś się właśnie dlatego domaga Fiutin, to będą w 100% uczciwe wybory i nagle nikt się nie da skorumpować kasą i obietnicą dostępu do koryta? Chyba "referenda" na okupowanych terenach są wystarczającą wskazówką dlaczego Fiutin chce wyborów teraz natychmiast. Jak nie, to będzie musiał zrobić jak już robi z państwami na zachodzie. Powoli i powoli wspierać prorosyjkie partie i kandydatów. Wspierać to nieodpowiednie słowo. Kreować, napędzać może. W każdym razie pisałem to w kontekście, że niby Zelensky ma 5 czy tam "góra 20%" poparcia, co było poruszane w kontekście wypowiedzi Trampka, a to z kolei w kontekście tego, że on się nie nadaje do negocjacji, on musi odejść a w ogóle to najlepiej żeby były najpierw wybory przed negocjacjami. 2
hubio 1 283 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Trump w kampanii mówił, że będzie kończył wojny, a nie je zaczynał... Nie wspomniał jednak nic, że to nie dotyczy wojen handlowych No ok wspominał, ale fajne zdanie mi wyszło.... Na poważnie - NIE żadnych działań militarnych nie podejmie bo nie jest kretynem putlerem Dzisiaj się gnoi ludzi i państwa hajsem i tak zaczyna robić. Na Europę mają być nałożone duże cła co uderzy w Niemcy, a rykoszetem w nas... Ciekawe jednak jak on tak zacznie wojny handlowe z całym światem to mimo, że USA jest wielkie to chyba też coś od siebie eksportują.... A jak tak uderzy i w Chiny i Europę to ja miejscu władz UE i Chin bym wprowadził jednolity rynek i na towary z USA cło 50%. Za tym niech pójdą Kanada i Ameryka Płn i USA zostaną same... Ciekawe jak długo przetrwają... Taki off. Sorry
VRman 2 950 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) 8 minut temu, MaxaM napisał(a): Republikanie właśnie zatwierdzili na szefa FBI Kasha Patela. O tym właśnie ostatnio pisałem. A tego typu kwiatków jest znacznie znacznie więcej. Niestety po tym co się stało z Timem Poolem, nie wierzę, żeby zwolennicy Trumpa byli w stanie dostrzec problem. Miałem nadzieję, że Tim Pool po wyjściu na jaw info, że przytulał grubą kasę od ruskiej propagandówki, straci większość widzów. Ale nie. Powiedział, że on nic nie wiedział, bo przecież to była jakaś firma, a on nie jest od sprawdzania co sponsor robi i skąd bierze kasę, i czy ta kasa nie leci od innej firmy, która bierze ją od jeszcze innej, a ta od Kremlinów. I... i mu uwierzyli. Przynajmniej sądząc po tym, że nadal ma ogromne ilości wyświetleń. A ten Patel to nawet nie jest najbardziej śmierdzący zdradą typ w ekipia Trampka. Pisałem: Właśnie tam ruscy rozwalają amerykańskie służby tak samo jak Maciora rozwalał u nas. I to są dla Polski tragicznie wieści. Edytowane 20 Lutego 2025 przez VRman 3
crush 3 575 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 8 minut temu, VRman napisał(a): Myślisz, że wybory w ogarniętym chaosem kraju, jakiś się właśnie dlatego domaga Fiutin, to będą w 100% uczciwe wybory i nagle nikt się nie da skorumpować kasą i obietnicą dostępu do koryta? Myślę, że tam problem z wyborami będzie dożywotni.
MaxaM 1 774 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 9 minut temu, VRman napisał(a): Pisałem: Właśnie tam ruscy rozwalają amerykańskie służby tak samo jak Maciora rozwalał u nas. I to są dla Polski tragicznie wieści. W agencjach, czy wojsku aby dostać dostępy, czy pracować z bardziej tajnymi rzeczami, to prześwietlają rodzinę, napastują sąsiadów i szpiegują pół roku kandydata. A tutaj glowa agencji i sobie jakby nic dostaje stanowisko. Ameryka naprawdę upada... 2 3
adashi 1 663 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 10 minut temu, lokiju napisał(a): Są też głosy, że Ukraina się wypnie na USA i nie oznacza to wcale ich upadku a na pewno nie w 2 tygodnie tak jak się niektórym wydaję. Taki Bartosiak uważa, że Trump może się przeliczyć. Trump się może przeliczyć i dobrze by mu to zrobiło. Ale dla Ukrainy nie ma już wg mnie ratunku. Padło już to o tych ich zasobach na tertenie Pozostałości i Zełeński co do zasady się zgodził na tego typu rozwiązanie. Już im tego nie odpuszczą. Pytanie jest tylko takie pod czyje władanie to trafi. Kandydatów mamy trzech poważnych. Pomniejsi, typu Turcja czy UE się pewnie nie liczą.
VRman 2 950 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 (edytowane) Z jednej strony to przerażające, jeśli prawdziwe. Z drugiej strony.. tu napisałem scenariusz mocno teoretyczny i jak pomyślałem, ile się bym z niego tłumaczył, to jednak sobie odpuszczę, bo zarzutom, że nie patrzę realnie a zbyt optymistycznie nie byłoby końca Edytowane 20 Lutego 2025 przez VRman
VRman 2 950 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 Posłuchaj co mówią o naszych władzach i zarządzaniu armią, zakupami dla niej, programami dla niej itp. itd. byli wojskowi jak Lisowski. To jest masakra. To jest tak źle, że wygląda jakby specjalnie sabotowali. 1
Marvf 105 Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 To teraz powiedzcie reszcie rodakom na czym polegała wizyta szefa Pentagonu w Polsce. Obawiam się że nasi politycy nadal nie potrafią czytać między wierszami
Gość Opublikowano 20 Lutego 2025 Opublikowano 20 Lutego 2025 A kto wtedy rządził? Biden. Niezależnie od władzy w USA i w Polsce, oni zawsze trzymają nas za jaja.
Oldman 507 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 (edytowane) "To, czego jesteśmy teraz świadkami, nigdy dotąd nie miało miejsca: Stany Zjednoczone skapitulowały przed rosyjską propagandą" - pisze szwedzka gazeta "Dagens Nyheter". Z kolei dziennik "Svenska Dagbladet" ostrzega, że Amerykanom nie można już ufać. racja (może nie tyle skapitulowały przed rosyjską propagandą co obliczyły sobie że dzieląc się tortem z Rosją bez szarpania więcej zyskają i mniej ich to bedzie kosztować niż gdyby poszli drogą prężenia muskułów i pokazywania kto ma większego). oczywiscie ktoś moze powiedzieć że mocarstwom nigdy nie należy ufać, ale czuje w kosciach ze sytuacja w stosunkach USA-EUROPA zmieniła sie i to mocno i pewnie bedzie eskalować, w dalszej perspektywie wróżąc z fusów po kawie widzę rozpad NATO (w obecnej jego formie) i zawiązanie nowego mniejszego europejskiego sojuszu jako ostatniej deski ratunku (tylko ze to juz bedzie sojusz bez dużego mocarstwa jako składnika więc dosyć słaby) czarno widze losy Europy w przyszłosci zarówno ogólno gospodarczo jaki i w kwestii suwerenności / obronności. Wyobrazcie sobie taką sytuacje (przykładowy scenariusz) - NATO sie rozpada a Rosja z usmiechem na ustach wchodzi sobie cała na biało do jednego z państw sąsiadujących np Estonii i mówi do reszty europy: nie fikajcie bo wam przywalimy atomówką a USA was nie obroni bo jest z nami "dogadane", a do estończyków mówi: teraz robimy u was wybory na nowo za tym czy chcecie przyłączyć się do nas jako jedno państwo (oczywiscie wybory z wynikiem odgórnie znanym). Można? oczywiscie że można , silnemu wszystko można . Smutne czasy nadeszły na europy, jesteśmy w czarnej dupie Panowie Edytowane 21 Lutego 2025 przez Oldman 3
crush 3 575 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 (edytowane) 53 minuty temu, Oldman napisał(a): czarno widze losy Europy I Europa może winić tylko siebie. Mając obok ruskich śmieci polegać w pełni na sile zewnętrznej? Gratuluję. Trzeba było już dawno się zbroić atomowo. I to nie jakieś pierdy o europejskim arsenale jądrowym, tylko kraje indywidualnie. Edytowane 21 Lutego 2025 przez crush 1
Suchy211 1 398 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 8 godzin temu, crush napisał(a): Myślę, że tam problem z wyborami będzie dożywotni. Jeśli nie wyjdą z ruskiej strefy wpływów. Jeśli nie dostaną takiej szansy jak my dostaliśmy, to tak. To już zawsze będzie mała rosja i jak w rosji społeczeństwo już zawsze będzie upodlone i upadłe.
Rekomendowane odpowiedzi