MaxaM 1 774 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 (edytowane) 2 godziny temu, Suchy211 napisał(a): Nie chce mi się już tego szukać, ale Biden odwalił podobno jeszcze lepszy numer. Ułaskawił "in blanco" iluś tam członków rodziny zanim postawiono im jakiekolwiek zarzuty. Niby 'odwalił', tak to wygląda z rozsądnej perspektywy. Ponoć ułaskawieni byli naprawdę czyści. Ale z drugiej strony leciał jasny przekaz, że robi to w obawie przed mszczeniem się Trumpa. Teraz jak widzimy prawdziwą jego twarz, to imho była to dobra decyzja i jednak nie odwalił. Dla Trumpa daj człowieka, a paragraf się znajdzie. 2 godziny temu, Suchy211 napisał(a): Tak odnośnie Kamińskiego i Wąsika, ciekawe jak ułaskawienie jest zapisane w amerykańskim prawie. Nie widziałem nigdzie aby ktoś miał jakieś wątpliwości prawne. Nawet sam Trump chyba nic nie komentował. Także pewnie prawo amerykańskie jest proste jak drut w tej kwestii. Triumf Putina. Trump przyjedzie do Rosji na obchody Dnia Zwycięstwa 9 maja https://www.bankier.pl/wiadomosc/Triumf-Putina-Trump-przyjedzie-do-Rosji-na-obchody-Dnia-Zwyciestwa-9-maja-8896477.html Edytowane 21 Lutego 2025 przez MaxaM 3
VRman 2 950 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 Dzięki za wrzutki, ale 2 z 3 są kompletnie nie na temat tego wątka.
MaxaM 1 774 Opublikowano 21 Lutego 2025 Opublikowano 21 Lutego 2025 (edytowane) Jak dla mnie są związane z tematem. Naczynia połączone Dzisiaj trenduje info od rzekomego byłego szefa KGB o rekrutacji Trampa, pseudonim Krasnov. Pewnie fejk, za proste byłoby to Edytowane 21 Lutego 2025 przez MaxaM
adashi 1 663 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 2 godziny temu, raiders napisał(a): Oczywiście my tu sobie luźno komentujemy wydarzenia ,ale jak czytam obecne najnowsze komentarze TRUMPA to mocno mu się odkleiło .... żeby zaraz się nie okazało ze to putin 2.0 . Trump to biznesmen a nie polityk ,on robi interes aby mu się $$$ zgadały to ogromna różnica ,on sprzeda UA , Polskę ,Estonię ,Litwę bez mrugnięcia okiem ,jak tylko będzie mógł wziąć surowce z UA i zrobić interes z ruskimi . Lada dzień usłyszymy ze USA wznawia handel z rosją nie zdziwi mnie to naprawdę . Europę czeka bardzo trudne 3,5 roku bo przez ten czas na USA raczej nie ma co liczyć i obyśmy ten czas be z przetrwali bez zbrojnego konfliktu . W obozie trumpa łapią się za głowę co ten gość wyprawia juz są dyskusje jak go okiełznać. Spójrz jaka jest sraczka na Trumpa. Gość jeńców nie bierze, działa w sposób jakiego nie stosowano w polityce Zachodu od lat. To przeraża całe zastępy rurkowców i reszty podobnej proweniencji, że nawet jeśli jeszcze walec nie przejechał po ich finansowaniu, to już nadjeżdża. Wznowienie handlu z Rosją jest pewne. Zresztą w Europie sporo firm też już nogami przebiera, wiele już wróciło cichaczem do Rosji, Trump da im ostateczny pretekst. Nie przywiązywałbym do tego dużej wagi, sankcje okazały się mało skuteczne, handel z Rosją tak czy inaczej cały czas trwał, tylko Rosja zarabiała nieco mniej, a my płaciliśmy nieco więcej. Tylko około 470 firm z całego świata Rosję opuściło i były to w większości podmioty niewielkie. Histeria trumpowa jest jak na razie co najmniej nieco przesadzona. Ludzie przerażają się samymi opowieściami i twittami. On działa szybko. Jest w zasadzie pozbawiony typowej dla polityków bezwładności. Jeśli będzie widział, że coś nie działa, będzie to zapewne szybko modyfikował. Oczywiście w ferworze walki wpadek zaliczy wiele. Co będzie z Europą trudno powiedzieć, ale ja i bez Trumpa nie widziałem jej przyszłości w jasnych barwach. Dlatego mam swój kraj rezerwowy.
Henryk Nowak 1 929 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 (edytowane) 7 godzin temu, raiders napisał(a): (...) W obozie trumpa łapią się za głowę co ten gość wyprawia juz są dyskusje jak go okiełznać. (...) To bardzo dobrze. Możesz podać źródła? Nie neguję tego co piszesz, zresztą w ogóle mnie to nie dziwi, po prostu chciałbym poznać szczegóły. https://www.bbc.com/news/articles/clyr2xvn4dpo Może teraz będą outsourcować pracowników z Rosji. Edytowane 22 Lutego 2025 przez Henryk Nowak
Suchy211 1 398 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 (edytowane) 7 godzin temu, adashi napisał(a): Spójrz jaka jest sraczka na Trumpa. Gość jeńców nie bierze, działa w sposób jakiego nie stosowano w polityce Zachodu od lat. To przeraża całe zastępy rurkowców i reszty podobnej proweniencji, że nawet jeśli jeszcze walec nie przejechał po ich finansowaniu, to już nadjeżdża. Wznowienie handlu z Rosją jest pewne. Zresztą w Europie sporo firm też już nogami przebiera, wiele już wróciło cichaczem do Rosji, Trump da im ostateczny pretekst. Nie przywiązywałbym do tego dużej wagi, sankcje okazały się mało skuteczne, handel z Rosją tak czy inaczej cały czas trwał, tylko Rosja zarabiała nieco mniej, a my płaciliśmy nieco więcej. Tylko około 470 firm z całego świata Rosję opuściło i były to w większości podmioty niewielkie. Histeria trumpowa jest jak na razie co najmniej nieco przesadzona. Ludzie przerażają się samymi opowieściami i twittami. On działa szybko. Jest w zasadzie pozbawiony typowej dla polityków bezwładności. Jeśli będzie widział, że coś nie działa, będzie to zapewne szybko modyfikował. Oczywiście w ferworze walki wpadek zaliczy wiele. Co będzie z Europą trudno powiedzieć, ale ja i bez Trumpa nie widziałem jej przyszłości w jasnych barwach. Dlatego mam swój kraj rezerwowy. Jest różnica między postawą agresywną, impulsywną, eksplozywną, a wręcz wrogą, a i w innych miejscach poddańczą. Ale co to jednego się zgadzam. Trzeba poczekać na efekty, bo w co on gra jeszcze tak naprawdę nie wiemy. Albo takie podejście okaże się skuteczne i będzie swego rodzaju oczyszczeniem dla sposobów prowadzenia polityki, albo po prostu zaryje twarzą w ziemię i będzie wiadomo, że we współczesnym świecie nie tędy droga. Edytowane 22 Lutego 2025 przez Suchy211
łukasz850 166 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 12 godzin temu, areczek1987 napisał(a): I takie tweetowanie teraz będzie lecieć jakby nikt nie był na nic gotowy... Państwa typu kazachstan, monoglia są pod chińską ochroną. Rosja nie może sobie pozwolić na pogorszenie relacji z chinami.
Gość Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 https://x.com/danil_timoff_pl Ale, że takie fejkowe konta Winnicki śledzi 11 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Nie chce mi się już tego szukać, ale Biden odwalił podobno jeszcze lepszy numer. Ułaskawił "in blanco" iluś tam członków rodziny zanim postawiono im jakiekolwiek zarzuty. Tuż przed opuszczeniem białego domu. Dobra jest https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/joe-biden-ulaskawia-pieciu-czlonkow-rodziny-przed-opuszczeniem-bialego-domu/1ekmn2r Tak odnośnie Kamińskiego i Wąsika, ciekawe jak ułaskawienie jest zapisane w amerykańskim prawie. Może u nas też jednak można ułaskawiać "prewencyjnie" Biden długo już nie pożyje, więc nie miał nic już do stracenia. Totalnie zmarnowana kadencja. Przejdzie do historii, jako jeden z najgorszych prezydentów.
huudyy 3 106 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 12 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Nie chce mi się już tego szukać, ale Biden odwalił podobno jeszcze lepszy numer. Ułaskawił "in blanco" iluś tam członków rodziny zanim postawiono im jakiekolwiek zarzuty. Tuż przed opuszczeniem białego domu. Nie wiem co jest gorsze - to że ulaskawil 5 osób, czy to, że Trump bez weryfikacji ulaskawil ponad tysiąc, które siłowo wdarły się do kapitału XD 5
VRman 2 950 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Sam jestem winny, przyznaję, ale serio robimy tu za dużo offtopu. Jak napisze się post nie na temat, a o polityce, to zanim dodamy, może zmieniajmy wątek na "polityczny", hm?
TheMr. 2 865 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Czystki w armii. Trump 🙃 Szantaż drugi. Starlink jest fundowany przez Europę
Gość Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Wówczas ruscy też nie mieliby dostępu do Starlinków.
musichunter1x 1 409 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 (edytowane) Godzinę temu, huudyy napisał(a): które siłowo wdarły się do kapitału XD Chyba jeszcze gorsze jest to, że ludzie dalej wierzą we wdarcie się do kapitolu, gdy nawet ich tam wpuszczono bez rozrób... Nawet zbierałem nagrania z tamtych czasów, jak ochrona sama usuwa blokady i otwiera przejścia. Aresztowano różnych ludzi pod tym pretekstem, w tym kobietę która była tam zaproszona, aby dać jakieś przemówienie, ale już na miejscu je anulowano i wmiotło ją z tłumem, co widać nawet na nagraniu... Mowa o Simone Gold, ale ona raczej była wypuszczona wcześniej. Nic dziwnego, że histeria jest tak duża, skoro jeszcze takie wierzenia się utrzymały Edytowane 22 Lutego 2025 przez musichunter1x 3 1
GordonLameman 9 185 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 27 minut temu, musichunter1x napisał(a): Chyba jeszcze gorsze jest to, że ludzie dalej wierzą we wdarcie się do kapitolu, gdy nawet ich tam wpuszczono bez rozrób... Nawet zbierałem nagrania z tamtych czasów, jak ochrona sama usuwa blokady i otwiera przejścia. Aresztowano różnych ludzi pod tym pretekstem, w tym kobietę która była tam zaproszona, aby dać jakieś przemówienie, ale już na miejscu je anulowano i wmiotło ją z tłumem, co widać nawet na nagraniu... Mowa o Simone Gold, ale ona raczej była wypuszczona wcześniej. Nic dziwnego, że histeria jest tak duża, skoro jeszcze takie wierzenia się utrzymały Z tymi bredniami: 3
Badalamann 1 078 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Dobry fan filmów z żółtymi napisami łyka, a potem rozpowszechnia, wszystkie teorie spiskowe. 1
Zdzisiu 392 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Zamiast płakać nad tym co robi US należało by zadbać o własny interes i śladem USA wystawić Ukrainie rachunek za sprzęt który do nich wysłaliśmy. A nie jak zwykle się bawić w zbawców Europy. 1
Kamiyanx 1 252 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Taa, a potem oddać im jeszcze Bałkany i Polskę. Idź tam, Zdzisiu, połykać orkowe parówki. 1 5
Gość Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 12 minut temu, Zdzisiu napisał(a): Zamiast płakać nad tym co robi US należało by zadbać o własny interes i śladem USA wystawić Ukrainie rachunek za sprzęt który do nich wysłaliśmy. A nie jak zwykle się bawić w zbawców Europy. W czasie wojny chcesz im rachunek wystawiać?
MaxaM 1 774 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 @Zdzisiu Umiesz cokolwiek zaplanować w swoich życiu chociaż o jeden dzień do przodu? Departament obrony USA poinformował w piątek, że w przyszłym tygodniu rozpocznie proces zwalniania 5400 pracowników i wstrzyma przyjmowanie nowych. Zwolnienia mają w pierwszej kolejności dotyczyć pracownikow na okresie próbnym i nie będą dotyczyć personelu mundurowego. https://www.bankier.pl/wiadomosc/Masowe-zwolnienia-w-Pentagonie-Wypowiedzenia-to-efekt-Muska-8896553.html
Zdzisiu 392 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 1 minutę temu, Winter napisał(a): W czasie wojny chcesz im rachunek wystawiać? Skoro US się wycofują to ta wojna już jest skończona. Teraz trzeba myśleć jak zminimalizować straty. 10 minut temu, Kamiyanx napisał(a): Taa, a potem oddać im jeszcze Bałkany i Polskę. Idź tam, Zdzisiu, połykać orkowe parówki. Przez takie myślenie doszło do rozbiorów i później do największego zniszczenia Polski w trakcie 2 wojny światowej. Zawracanie sobie głowy idealizmem zamiast pragmatyzmem. To jest jakoś typowe dla historii Polski.
Gość Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 1 minutę temu, Zdzisiu napisał(a): Skoro US się wycofują to ta wojna już jest skończona. Teraz trzeba myśleć jak zminimalizować straty. Przez takie myślenie doszło do rozbiorów i później do największego zniszczenia Polski w trakcie 2 wojny światowej. Zawracanie sobie głowy idealizmem zamiast pragmatyzmem. To jest jakoś typowe dla historii Polski. Jeszcze nic nie wiadomo. Na razie to próba wywarcia presji nas Europę. Nawet jeśli USA rzeczywiście wycofałyby się z Europy to tym bardziej powinniśmy wspierać Europę, bo atak na kraje bałtyckie będzie wówczas nieunikniony. Lepiej wtedy ruskich przeorać na terenie Ukrainy. Dobrze, że przynajmniej Macron gada z sensem o zacieśnieniu współpracy i stworzeniu funduszu na zakup sprzętu. Już dawno powinniśmy byli to zrobić.
Zdzisiu 392 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Nie, wycofanie się USA będzie sygnałem do natychmiastowej kapitulacji zamiast się pchać w wojnę której się nie da wygrać i ponownie doprowadzić do zniszczenia kraju. 2
raiders 144 Opublikowano 22 Lutego 2025 Opublikowano 22 Lutego 2025 Jeśli USA wycofa wojska za odrę tak jak chce tego moskwa to znaczy ze Trump przehandlował Ukrainę , Polskę , Litwę ,Łotwę ,Estonię bez mrugnięcia oka . I putin dostał zgodę na dalszą agresję USA gada jak moskwa ta sama retoryka i przekaz ... trochę za dużo tego jak na jakąś gierkę ,podstęp ....... 1
Rekomendowane odpowiedzi