Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak

Konto ewidentnego ruskiego trola sam zgłosiłem, ale choć intensywność ruskiego trolowania jest serio wręcz szokująca (zerknijcie na YT na Kanał Zero i filmiki o Ukrainie/Zelenskim/USA, same nicki z cyferkami i niektóre komenty to nawet nie tylko trolownia co trolownia + lenistwo/AI) to jednak ciężko odrożnić ofiarę ruskiej propagandy od troli.

Nie rozpędzajmy się z tymi prośbami o usuwanie postów zgodnych z ruską propagandą. Sam mam podejrzenia odnośnie dwóch mocno aktywnych userów tutaj, ale trzeba ostrożnie, bo jak mod wywali, to podniesie się płacz za banowanie za poglądy. A ostatniego czego bym chciał na tym forum to zamienienie jego moderacji w redditową, gdzie lewaccy idioci za krytykę Pfizera banowali "bo ruski trol".

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano
5 godzin temu, crush napisał(a):

Ale to tak nie działa. Jak matka stwierdza "dość gotowania dla ciebie, zacznij w końcu gotować sam" to twoja nieumiejętność gotowania to twoja wina, a nie jej.

Co to w ogóle bezsensowne porównanie? Odpowiednie byłoby gdyby powiedzieć dla kota rodzinnego, radź sobie sam, gotuj sam. USA jest taką potęgą pod wieloma względami, że nikt nie może dorównać aby radzić samemu. Bez USA Rosja będzie połykać kraj po kraju. Żadna UE nie pomoże, to przecież wciąż sojusz gospodarczy, a nie zjednoczone kraje jak zjednoczone stany pod jednym prezydentem.

2 godziny temu, VRman napisał(a):

A może po prostu Musk gadający sobie z Fiutinem i od pewnego momentu nagle BARDZO drastycznie zmieniający podejście do Ukrainy, ma powód taki, że Fiutinowcy mu wytłumaczyli, że bezpieczniej dla niego będzie, jak będzie ich "kolegą"?

Jestem bardzo, bardzo przychylny do tej hipotezy. Czytałem biografię Muska. To był kompletnie inny człowiek. A obecnie sam Vance Ashlee, czyli człowiek znający Muska lepiej od jego matki, który spędził lata przy jego boku pisząc biografię, sam wypowiada się, że go nie poznaje... to jest bardzo wymowne.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Winter napisał(a):

Czyli ma iść jeden przekaz i nie wolno krytykować Ukrainy? I czym to się różni od Rosji? :E

Konstruktywna krytyka różni się od propagandy. Ty głównie obrażasz a argumenty masz rodem z Rosji. Jeśli zaś ruskie argumenty to jedyne na co ciebie stać to jesteś propagandystą. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

@VRmana daj pan spokój, przeglądam regularnie twittera i tam dosłownie jakby ktoś spuścił psy z łańcucha. Rassija zrobiła sobie niezłą pożywkę z ostatnich wydarzeń. Oczywiście w imię szeroko pojętej wolności słowa prawo do wypowiedzi ma tam dosłownie każdy - nawet oczywiste rosyjskie źródła propagandowe. Patrzę na to ze zwykłą ludzką bezsilnością i zastanawiam się jak świat się potoczy w nadchodzących latach.

Edytowane przez Marvf
Opublikowano
1 minutę temu, MaxaM napisał(a):

Co to w ogóle bezsensowne porównanie? Odpowiednie byłoby gdyby powiedzieć dla kota rodzinnego, radź sobie sam, gotuj sam. USA jest taką potęgą pod wieloma względami, że nikt nie może dorównać aby radzić samemu. Bez USA Rosja będzie połykać kraj po kraju. Żadna UE nie pomoże, to przecież wciąż sojusz gospodarczy, a nie zjednoczone kraje jak zjednoczone stany pod jednym prezydentem.

Ale państwa unijne są mocno poniżej swoich możliwości. Tylko wszystkim było wygodnie polegać na USA.

Czy Europa jest ograniczona umysłowo i funkcyjnie jak kot z twojego porównaniu do człowieka z mojego? Jeśli tak no to trudno. Pozamiatane.

A jak ludzie tam nie chcą nam pomagać to co? Należy ich zmusić?

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Konstruktywna krótka różni się od propagandy. Ty głównie obrażasz a argumenty masz rodem z Rosji. Jeśli zaś ruskie argumenty to jedyne me do ciebie stać to jesteś propagandystą. 

Tak, tak. Ukraińskie i gruzińskie gangi w Polsce to też propaganda Putina. Idziesz do ignorowanych typie :E

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Marvf napisał(a):

@VRmana daj pan spokój, przeglądam regularnie twittera i tam dosłownie jakby ktoś spuścił psy z łańcucha. Rassija zrobiła sobie niezłą pożywkę z ostatnich wydarzeń

No bardzo przykre. Zamiast czegoś normalnego mamy teraz X'a zarządzanego tak, aby faworyzować prawicę i ruskich, a drudzy sobie poszli na lewackiego bluesky'ka, gdzie zarządzają tak, że jak nie masz lewych poglądów to cię zjedzą.

Wolność słowa i pierdu pierdu u Joe Rogana, gdzie Musk mówił, że kupił Twittera, bo go oburzyła stronnicza cenzura, to była tylko ściema. Ładne słówka, że Twitter będzie w końcu niezależny, ale moderowany sensownie,  a tymczasem ruskie trolownie są tam mile widziane i nawet propsowane przez samego Muska. 

najlepiej to zaorać i Bluesky'a i Twittera i trumpowskie TS i nie robić w ich miejsce niczego. Zrobić fake stronę i przy próbie dodania tweeta powinno wywalić "idź na spacer" ;)

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Winter napisał(a):

Tak, tak. Ukraińskie i gruzińskie gangi w Polsce to też propaganda Putina. Idziesz do ignorowanych typie :E

Nigdy tak nie napisałem, co więcej wiem, że te gangi są. Nawet policja regularnie o tym informuje. Jak zwykle piszesz brednie. Mam nadzieję, że nie będę widzieć twoich postów jak dodasz mnie do ignorowanych, oszczędzisz mi sporo bzdur. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, crush napisał(a):

Ale państwa unijne są mocno poniżej swoich możliwości. Tylko wszystkim było wygodnie polegać na USA.

Równie dobrze można powiedzieć, czemu państwa afrykańskie nic się nie wybijają? Nie mają możliwości?

Większość znanych marek skąd pochodzi? Znaczna większość zaawansowanej technologii skąd pochodzi? Znaczna większość technologii militarnej skąd pochodzi?

Ty naprawdę myślisz, że tak łatwo dorównać do lidera? Czy pracownik zwalniający się z korpo, bo rozkręca własny biznes, zaraz położy na łopatki byłego szefa?

Jesteśmy w takim punkcie, gdzie mamy potentatów i koniec. Większy może więcej, ma większą odpowiedzialność i nic tego nie zmieni.

Gdyby nie USA, to świat wyglądałby inaczej. Bardzo możliwe, że my jako państwo nie istnielibyśmy. Bliski Wschód wyglądałby inaczej. Tajwan nie istniałby. I wiele innych krajów zniknęłoby z mapy. Trump burzy status qou całego świata.

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Winter napisał(a):

Będzie ich tu więcej jak nie będzie tam(na Ukrainie) spokoju... Wyrzucić teraz wszystkich których wcześniej nawpuszczano jako uchodźców?

Edytowane przez areczek1987
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, areczek1987 napisał(a):

Będzie ich tu więcej jak nie będzie tam(na Ukrainie) spokoju... Wyrzucić teraz wszystkich których wcześniej nawpuszczano jak uchodźców?

Nie wiem, czy słyszałeś o granicach może. Nasi wpuszczali wszystkich, jak popadnie. Nawet w czasie covidu nie raczyli tych ludzi testować. Państwo z kartonu.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Będzie ich tu więcej jak nie będzie tam(na Ukrainie) spokoju... Wyrzucić teraz wszystkich których wcześniej nawpuszczano jak uchodźców?

Nawet jakby był spokój, to mogą krążyć po Europie z PTSD i już zrzuconym kagańcem moralności (bo już i tak co mają do stracenia jak być może zabijali), do nas blisko mają. Ogólnie każda wojna blisko to ogromne ryzyko, a zatrzymać przepływ byłych żołnierzy nie mających co robić jest trudno. Niezależnie od kraju.

Choć patrząc na łapanki wojenne gdzie bierze się ludzi z ulicy i ich biją, to nie widzę optymizmu że i u nas byłoby lepiej.

Edytowane przez Keller
Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Nie wiem, czy słyszałeś o granicach może. Nasi wpuszczali wszystkich, jak popadnie. Nawet w czasie covidu nie raczyli tych ludzi testować. Państwo z kartonu.

Jacy nasi? Najgłośniej krzyczysz a ile lat temu uciekłeś? 20?

• Upvote 7
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kanon7 napisał(a):

multi.jpg

:E

A konfjuzek czasem nie redukuje reputacji? To by wiele tłumaczyło.

18 minut temu, Keller napisał(a):

Nawet jakby był spokój, to mogą krążyć po Europie z PTSD i już zrzuconym kagańcem moralności (bo już i tak co mają do stracenia jak być może zabijali), do nas blisko mają. Ogólnie każda wojna blisko to ogromne ryzyko, a zatrzymać przepływ byłych żołnierzy nie mających co robić jest trudno. Niezależnie od kraju.

Jak Ukraina zostanie zajęta, to nie będą byli żołnierze, tylko ruscy żołnierze. Przecież jeśli rosja będzie chciała prowadzić dalszą ekspansję, to będzie to robić przy pomocy zasobów zdobycznych. Jeśli kiedyś dojdzie do takiego scenariusza, to niemieckie gardła w służbie cara  podrzynać będą polscy żołnierze.

A tu typowy dla Uni paraliż. Dlatego Europa nigdy nie będzie wstanie występować jako podmiot.

https://wiadomosci.wp.pl/awantura-w-bialym-domu-ludzie-trumpa-chca-publicznych-przeprosin-relacja-na-zywo-7130566361598464l

"Amerykański wysłannik do zadań specjalnych Richard Grenell odbył kilka nieoficjalnych podróży do Szwajcarii. Miał negocjować wznowienie budowy rosyjskiego gazociągu Nord Stream 2 - podaje niemiecki dziennik "Bild"."

Tam trzeba spuścić kilkanaście bomb głębinowych i w ten sposób zakończyć temat NS2.

Edytowane przez Suchy211
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Trump też sobie zostawił furkę w postaci "Jak będzie chciał pokoju to niech przyjedzie". Mógł powiedzieć stanowcze nie i skończyć z całą pomocą.

Edytowane przez lokiju
Opublikowano
5 minut temu, lokiju napisał(a):

Trump też sobie zostawił furkę w postaci "Jak będzie chciał pokoju to niech przyjedzie". Mógł powiedzieć stanowcze nie i skończyć z całą pomocą.

W polityce nkkt się na nikogo nie obraża, liczy się korzyść. Zobaczysz, jak wszyscy szybciutko wrócą do interesów z ruskimi. Tylko wiecznie Polacy będą na nie, bo "wartości".

Opublikowano

No ale Trump mam wrażenie, że chciałby tej umowy. Zełeński musiał chłodniutki prysznic zebrać w Londynie. Nie zaprosili też do Londynu przywódców z Pribałtyki. Ciekawe czy chcieli wstępnie na spokojnie obgadać, za ile Pribałtykę w razie czego można by oddać.

NS2 czy tam ostatecznie kolejny gazociąg po jego śladzie i tak wcześniej czy później ruszy.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, adashi napisał(a):

No ale Trump mam wrażenie, że chciałby tej umowy. Zełeński musiał chłodniutki prysznic zebrać w Londynie. Nie zaprosili też do Londynu przywódców z Pribałtyki. Ciekawe czy chcieli wstępnie na spokojnie obgadać, za ile Pribałtykę w razie czego można by oddać.

NS2 czy tam ostatecznie kolejny gazociąg po jego śladzie i tak wcześniej czy później ruszy.

Pewnie zobaczył z jakimi błaznami ma do czynienia. 3 lata wojny, a ci dopiero zapowiadają większe nakłady na zbrojenia. W sumie z kabelkiem od ładowarek pierniczyli się 15 lat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...