Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 godzin temu, VRman napisał(a):

Nadal cudowny Unreal Stutter na PC jak cholera, a na klocku Xbox Series Shit poniżej 720p przy popsutym oświetleniu. Do tego na żadnej konsoli nie trzyma stałego 60.

Na PC właściwie nie szarpie, ale optymalizacja jest żenująca. Jedna z najgorzej zoptymalizowanych gier na UE;)

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Panowie, co to jest 17 milionów w dzisiejszych czasach? Styknie na worek pamięci RAM i może zostania jakaś resztka na paluszki dla ekipy.

Pamięta ktoś taką rodzimą produkcję co się Inkwizytor zwała? Budżetu to miało, z tego co czytam, też w okolicach tej kwoty, więc może zrobią coś równie wspaniałego, albo i nic...

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

O, super, czyli jak będę miał jedną z częstych awarii netu, i będę musiał użyć netu z komórki na którym nie wyjdę powyżej 2MB/s, to rozumiem że nie będzie problemu pograć w grę potrzebującą w pierwszej godzinie 50GB? :E

7GB pobrane + 43 krasnoludki dosypią. 

Sony już obiecywało na premierę PS5, że nie zobaczymy żadnych loadingów, że się będzie pobierał tylko początek gry i potem to już reszta podczas gry.

To tylko pomysł. Guzik z tego wyjdzie.

6 minut temu, Kadajo napisał(a):

Juz jest pewna gra która to robi i nie działa to zbyt dobrze, nie polecam :E

Ale przynajmniej po patchu możesz pobrać 100GB, a poza tym to gra od wstrętnego Microsoftu, a kochane Sony na pewno zrobi to porządnie ;)

Zresztą skoro gry pod karty z 4MB się podobały w 1997r. to nie widzę powodu aby Red Dead Redemption 3 miał się nie podobać przy takiej samej jakości tekstur jak w Turoku. ;)

edit: o takie na przykład jak to drzewo:

image.png.666686fca7d4eaa353d28c7bf5008781.png

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Pagefile na innym serwerze to dopiero jazda będzie :E 

Poza tym Nvidia usunęła stronę, która opisywała stosowanie MSAA itd. Koleś mówi o tym we filmie, ale ciąg dalszy nagrania to już dużo bardziej techniczne rzeczy.
https://youtu.be/ElBUUMi_L5c?si=Dw2gfQlQgI0qmzT_
Oh, zły link, ale już poprawiłem.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano

To raczej przypadek, ale owszem, zapewne Nvidii nie pasuje fakt, że DLSS wypada jako cyt. "cudo" tylko na tle gównianego TAA lub braku AA + pocharataniu obrazu technikami które są robione na zasadzie "przyjdzie na t TAA i rozmyje ładnie te piksele"

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Stare pamiętne czasy, co nie?

obraz.png.6bfa0c45d9e301a1a2cc0ff3bf8ce7e7.png

Jakie stare, jak to w nowoczesnych czasach komputerów z CD-ROMami już było. 

A w ogóle to jeszcze w latach "dwutysięcznych" tego było pełno w sklepach. 

W liceum to był podstawowy model, choć nie pamiętam czy już w tak nowoczesnej wersji ze scrollem.

Zaraz..

OPTICAL?

Paaanie, toż to jakiś nowy sprzęt :E

W dniu 16.02.2026 o 23:35, Paw79 napisał(a):

Giana Sisters 4 Life, a nie jakieś podróby... :doping:

Ten remake sprzed kilkunastu lat nawet spoko, ale nie ograłem DLC. Prostej grafie trochę można było pomóc grając w 3D (na 3D Vision 2 na przykład) i jak ktoś ma sentyment (choćby do muzy :metal:) to można pograć, choć pierwsza liga to to nie jest, a nawet nie druga i trochę zbyt infantylnie im to wyszło. Ale nie jest to zły platformer. 

Swoją drogą, trochę zawodzi już pamięć, ale chyba Mario ograłem po Gianie na C64 kolegi, a jeśli nie prędzej to mniej więcej równo, bo NESa to w moim zadupiu nikt na oczy nie widział i dopiero Pegasus, ale tu też był poślizg, bo ja byłem zawsze spłukany wydając na growe hobby 110% posiadanych pieniędzy a Pegasus był jednak "pastgenem" więc trzeba było poczekać aż jakiś kolega sobie kupi. 

W każdym razie nie czułem "ble, ale chamska kopia" :D 

Kilka lat temu dopiero do mnie dotarło, że Commodorowcy się ponoć wstydzili Giany, że to taka biega-wersja Mario i że zadrościli NESiarzom/Pegasusiarzom. Po pierwsze: nie rozumiem. 

Po drugie: a co mieli powiedzieć ci, co wybrali Atari? My nawet bieda wersji Commodorowej Giany nie mieliśmy. Mario Bros z jedną statyczną planszą i żółwiami wyłażącymi z rur i koniec. Starczy wam, bo byście mieli za dobrze :E

A Giana była grą magiczną u kolegi. Do dziś pamiętam, że przychodzę do kolegi a tu.. cisza.

Jak to?

Nie drze ryja na młodszą siostrę, która nonstop go denerwuje?

Młodszej siostry też nie słychać?

Co się dzieje? Ktoś umarł?

Wchodzę i szok. Kolega mówi do siostry normalnym tonem. Ta w ręku trzyma joystick od C64. Ale.. jak to.. przecież dziewczyny nienawidzą gier i ona też jedyne co miała wspólnego z Commodorem brata to wyrzucanie joysticka przez okno i złośliwe wyłączanie znienacka, żeby go podk.. zdenerwować.

Stałem jak wryty. Siostra kolegi gra, a razem komentują co się dzieje na ekranie. 

A potem nadszedł kolejny szok. To siora mówi co trzeba robić. 

Ona... grała w to lepiej!

Potem się okazało, że zagrała 2 dni wcześniej i od tego czasu gra nonstop, już któryś raz przeszła całą Gianę i teraz uczyła swojego brata co i jak :E

PS. Polecam remixy muzy, szczególnie te metalowe. 

Edytowane przez VRman