Isharoth 700 Opublikowano 7 Czerwca Autor Opublikowano 7 Czerwca Godzinę temu, Sheenek napisał(a): Kurde, czy ja cos zle pamietam czy tutaj totalnie przeskalowali handed? Tak, ale w 2 rozdziale już łatwiej o bryłki. Zakładam że to się będzie poprawiać. 17 minut temu, Reddzik napisał(a): Zależy od zamka, ten jest lekko przegięty, może się uda albo sobie daruję i jak wbiję maks otwieranie zamków to spróbuję. Na razie nie ma nikogo w domku to trzeba korzystać i okradać, wczytuję grę jak się nie uda, bo nie wiadomo kiedy ktoś nadejdzie. Też taki przegięty zamek znalazłem (wieża obok Cavalorna). Na razie go zostawiłem i poczekam aż będę miał 2 poziom otwierania. 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) Co za gra, skradam się do domku gdzie śpi szkodnik, otwieram zamek w skrzyni a tu nagle wrzód mi się zrespił i obudził właściciela... musiałem wczytać grę. Ah ten Wrzód na tyłku. Jest achiev Edytowane 7 Czerwca przez Reddzik 1 2
łukasz850 181 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Ta gra na srednim poziomie trudnosci jes trudniejsza niż Wiedźmin 3 na najwyzszym. Dwa ciosy i gine. 2
jankooo 395 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca na ile można ufać tym wartościom procentowym nwm ale z tego by wynikało, że oceny negatywne najczęściej wystawiane są już na samym początku gry bo to najłatwiejsze osiągnięcie 1 1
MaxaM 1 979 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) Cóż, wielu odrzuca to, że nie jesteś na start bohaterem, który kosi wszystko, gdzie skille i upgrady to raczej kosmetyka Ja dzisiaj siadam do grania i mam nadzieję poczuć magię starego gothica btw, macie ograne Riseny i Elexy? Edytowane 7 Czerwca przez MaxaM 1
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Za Gothica 1, ale tego klasycznego, zabierałem się chyba 3 albo 4 razy i za każdym razem się odbijałem, bo coś mi nie pasowało — a to kanciasta grafika, która nawet w tamtych latach wyglądała na przestarzałą, a to sterowanie, a to jakieś babole i inne cuda-wianki. Wszyscy znajomi rozpływali się jednak nad tym, jaki ten Gothiczek jest dobry. Gadali o fabule, śmiali się z tekstów, opowiadali swoje przygody z tym tytułem, aż sam się złamałem i w końcu zrobiłem ostateczne podejście. Wtedy i mnie wessał świat Gothica, a ja zostałem jego fanem do dzisiaj. Na Gothic II wręcz czekałem z niecierpliwością, kiedy wreszcie będę mógł zagrać w „dwójkę”. Ależ to było cholernie dobre i ile pięknych wspomnień po sobie zostawiło! 1
Keller 879 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 34 minuty temu, jankooo napisał(a): na ile można ufać tym wartościom procentowym nwm ale z tego by wynikało, że oceny negatywne najczęściej wystawiane są już na samym początku gry bo to najłatwiejsze osiągnięcie Wystarczy przejrzeć ilu ludzi kończy gry i to nawet hitowe. To są gracze niedzielni. Mocni gracze muszą przejść, często z misjami pobocznymi czy znajdźkami.
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 36 minut temu, MaxaM napisał(a): Cóż, wielu odrzuca to, że nie jesteś na start bohaterem, który kosi wszystko, gdzie skille i upgrady to raczej kosmetyka Ja dzisiaj siadam do grania i mam nadzieję poczuć magię starego gothica btw, macie ograne Riseny i Elexy? Tak, wszystkie części 😁
Vulc 2 753 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Wczoraj tak trochę zarwałem nockę, a miały być tylko kontrolne 3h. Zrobiłem zadanie z przepisem, pierścieniem i awansowałem poziom wyżej. Krok po kroku. Zwiększyła się też lista obiektów od których dostałem w papę. Zamki faktycznie można otwierać nawet na podstawowym poziomie, ale te z 6-7 zapadkami to już trochę hardkor. 3
DITMD 1 343 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca (edytowane) 1 godzinę temu, Reddzik napisał(a): Co za gra, skradam się do domku gdzie śpi szkodnik, otwieram zamek w skrzyni a tu nagle wrzód mi się zrespił i obudził właściciela... musiałem wczytać grę. Ah ten Wrzód na tyłku. Jest achiev Ja chyba nie mam tego achievementu, bo u mnie Wrzód stał się permanentną ozdobą jaskini, po tym jak strącił mnie z drewnianej kładki, gdy polowałem na wilki @VulcDaj jeden punkt w otwieranie zamków, o wiele łatwiej to będzie szło. Niektóre zamki są na maksa przegięte, szczególnie jak masz mało wytrychów. Edytowane 7 Czerwca przez DITMD
azgan 1 860 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Magia Goticzka nadal działa nawet po tylu latach 1
Reddzik 3 899 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Otwarcie skrzyni po pierścień Scattiego to easy mode, w porównaniu do innych zamków na które trafiłem, niektóre są mocno przegięte.
samsung70 374 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca wszyscy narzekają, a gra zbiera bardzo pozytywne na steam, fakt- jest ich mało, ale są dobre. tych 5007 osobników to zapewne hardkorzy 50+ którzy ogrywali oryginał, więc dla nich to raj( i to jest w porządku) , mnie jednak ta gra nie kupuje.. 3
Sheenek 445 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Kurde, mam nadzieje ze nie ulatwia otwierania zamkow. To ma sens ze jest tak trudne bez skilla I ze trzeba sie meczyc, innaczej w moment bysmy mieli wszystko. 1
Radio Tirana 1 606 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Po nauce akrobatyki walka z potworami (i ludźmi też) w końcu stała się przyjemna. Wcześniej gdy wróg wyprowadzał atak z doskoku to nie było szans uskoczyć. Warto wydać 10 PN na akrobatykę 1 1
Necronom 582 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca No i namówili Nigdy nie grałem w żadnego Gothica. Nie mam nostalgii, wspomnień itp. Na świeżo Lubię trudne gry, chociaż tu bardziej się obawiam czy sprzęt wyrobi 1
DITMD 1 343 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Godzinę temu, Reddzik napisał(a): Otwarcie skrzyni po pierścień Scattiego to easy mode, w porównaniu do innych zamków na które trafiłem, niektóre są mocno przegięte. Ja właśnie zginąłem próbując otworzyć skrzynię podwodą 1
jankooo 395 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca 6 minut temu, Necronom napisał(a): Lubię trudne gry Włączyłem na bardzo trudnym i nie wiem czy to ogarnę. Zginąłem już dziesiątki razy a kręcę się wokół początkowych lokacji... ale nie poddaje się bo pogadałem z wszystkimi i jakiś tam plan działania mam. Małymi a nawet maleńkimi kroczkami realizuje 1
Sheenek 445 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Porada dla poczatkujacych, odwiedzcie wszystkie obozy na wstepie. Ze starego macie przewodnikow ktorzy was zabiora i na bagna i do nowego obozu. Sporo xp do zlapania z latwych questow 2
Reddzik 3 899 Opublikowano 7 Czerwca Opublikowano 7 Czerwca Właśnie po nowym obozie jestem na bagnach, tak samo grałem w oryginał, wpierw robiłem wszystkie misje dołączające a potem decydowałem gdzie dołączyć. Inaczej te misje bym nie mógł zrobić, jako, że jestem już w jakimś obozie.
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez azgan,
2 reakcje
Pokaż odpowiedź