sideband 3 386 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Jeżeli ktoś korzysta z E-core to jeszcze spadek czasu dostępu tychże rdzeni do L3 jeszcze może mieć jeszcze jakiś wpływ. Ale wzrost taktów o 1.25x robi konkretną robotę. Ale jak ktoś nie korzysta z E-core to na Alderze L3 da się wysoko taktować tak samo jak na Raptorze Porównywałem 12900k i 13900k na tym samym takcie to totalna kosmetyka w grach zależnych od podsystemu pamięci Co do Uncore w grach zależnych od podsystemu pamięci to do pewnego taktu wydajność rośnie niemal liniowo
MJRegul 804 Opublikowano 27 Czerwca Opublikowano 27 Czerwca (edytowane) Panowie, zrobiłem po prostu -35 na wszystkich jajcach i na razie stabilnie w C23 i przy normalnej pracy, nie chcę testować proca żadnymi katorżniczymi programami. Czy z 7800X3D można próbować coś jeszcze wykrzesać czy lepiej tak już zostawić i się i proca i płyty nie męczyć? Przejmować się 40MHz różnicy między efektywnym zegarem rdzeni a zegarami rdzeniowymi? Edytowane 28 Czerwca przez MJRegul
Phoenix. 7 198 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Zostaw tak jak jest, jak palnie ci tweardy reset to zmniejszysz na -30. A na efektywny zegar nie patrz, to nie ma zadnego znacznia co tam pokazuje 1
tomcug 4 145 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Kolejna "nowość" na architekturze Zen 4 właśnie się ukazała https://ithardware.pl/testyirecenzje/amd_ryzen_7_7700x3d_test_recenzja_opinia-52500.html Ceny premierowe są jakie są, ale biorąc pod uwagę, jak szybko proce AMD spadają z wartości, za kilka miesięcy może być ciekawszy. 2 2
Phoenix. 7 198 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca https://videocardz.com/239291/amd-ryzen-7-7700x3d-review-roundup
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Można już zamawiać. Taniej od 5800X3D. https://www.x-kom.pl/p/1544972-procesor-amd-ryzen-7-amd-ryzen-7-7700x3d.html
Phoenix. 7 198 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca W tej samej cenie co 7800xd w tym samym sklepie
wallec 1 904 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Nie czaję jak za 1449zl można sprzedawać procesor który obsługuje foobar i ifranview na poziomie ryzen 5600 i5 12400f oO
Grolshek 1 367 Opublikowano 16 Lipca Opublikowano 16 Lipca Za pół roku po 800pln u Majfriendów i faktycznie można wziąć. 2
areczek1987 1 149 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca 18 godzin temu, Phoenix. napisał(a): W tej samej cenie co 7800xd w tym samym sklepie W proshop nawet drożej
tomcug 4 145 Opublikowano 17 Lipca Opublikowano 17 Lipca Norma, każdy proc AMD zaczynał w sporo wyższej cenie niż obecnie kosztuje. 7800X3D na premierę 2200 zeta, 9800X3D około 2400 zeta, jak dobrze pamiętam. Pożyje trochę na rynku i spadnie z ceny. 2
Phoenix. 7 198 Opublikowano 18 Lipca Opublikowano 18 Lipca Szypko https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-7-7700x3d-drops-to-279-99-two-days-after-launch
Pentium D 2 045 Opublikowano 20 Lipca Opublikowano 20 Lipca Ale to dzięki kodowi rabatowemu a nie dobroci AMD więc news bez sensu. Pod sensację i kliki bo dotyczy tylko części kupujących.
Lameismyname 4 305 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 12 godzin temu, wallec napisał(a): Ale ten... wiesz, że na tym intel nie pójdzie? 1
Krzysiak 3 317 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia @Lameismynameon to kupił po to, żeby napisać "mam" gdy znów zacznie wypisywać bzdury na temat AMD 2
sideband 3 386 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Przecież każdy już wie, że na Intelu foldery otwierają zanim klikniesz myszką 4
Lameismyname 4 305 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 37 minut temu, Krzysiak napisał(a): @Lameismynameon to kupił po to, żeby napisać "mam" gdy znów zacznie wypisywać bzdury na temat AMD W sumie to wysoki level fanboystwa Dodatkowo ma GPU AMD na uśpienie czujności. Najwyższy tier fanboystwa byłby wtedy gdyby w swojej własnej skrzynce podmienił combo CPU+MOBO na AM5 aby móc codziennie narzekać jakie to AMD złe i niedobre 36 minut temu, sideband napisał(a): Przecież każdy już wie, że na Intelu foldery otwierają zanim klikniesz myszką Tak I nagrzewają się zanim wciśniesz przycisk power Coś jak Keep Warm/Stay Warm w piekarnikach/kuchenkach mikrofalowych Diesel też ma ciężko zapalić w zimie "na zimnego" A tak na marginesie... ja bym się nie zdziwił gdyby okazało się po latach, że wallec to tak naprawdę "pewien Seba" z konkurencyjnego forum 2
Krzysiak 3 317 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Teraz, Lameismyname napisał(a): Najwyższy tier fanboystwa byłby wtedy gdyby w swojej własnej skrzynce podmienił combo CPU+MOBO na AM5 aby móc codziennie narzekać jakie to AMD złe i niedobre Coś czuję że tu właśnie o to chodzi 2
Phoenix. 7 198 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia 48 minut temu, Krzysiak napisał(a): @Lameismynameon to kupił po to, żeby napisać "mam" gdy znów zacznie wypisywać bzdury na temat AMD 5
Lameismyname 4 305 Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Teraz, wallec napisał(a): Tyle jadu, to zazdrość? E tam zaraz jadu. Każdy przeciera oczy z niedowierzania i szuka drugiego dna, bo sam udowadniałeś w przeszłości, że to drugie dno istnieje wielokrotnie. Gratki z zakupu płyty. Co tam planujesz posadzić? Domyślam się, że Zen4 skoro wrzuciłeś zdjęcie do tego tematu.
Rekomendowane odpowiedzi