Wojny i konflikty zbrojne na świecie
-
Ostatnio przeglądający 2 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Adikon · Opublikowano
Z ciekawości zjechałem sporo napięciami i lala. Nie ruszałem niczego od dawna, a jakiś czas temu robiłem aktualizację biosu i widocznie coś tam zmienili na plus dla stabilności -
Przez ODIN85 · Opublikowano
Te traktory są na sygnale to mogą -
Przez zozolek · Opublikowano
hehe, no coś w tym jest. A szkoda, bo był potencjał - rozdmuchali to za bardzo. -
Przez Crew 900 · Opublikowano
Misiu, bo takie służby mają prawo w przeciwieństwie do osób postronnych. "Zgodnie z polskim prawem o ruchu drogowym, choć chodnik jest co do zasady przeznaczony wyłącznie dla pieszych, istnieją wyjątki dla pojazdów wykonujących prace porządkowe lub służb komunalnych. Działania te są niezbędne do realizacji obowiązku odśnieżania, który spoczywa na zarządcach dróg, gminach lub właścicielach przyległych nieruchomości. " Przepisem, który reguluje tę kwestię, jest przede wszystkim Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym. Ogólna zasada, wyrażona w art. 26 ust. 3 pkt 3 tej ustawy, zabrania kierującemu pojazdem jazdy wzdłuż po chodniku lub przejściu dla pieszych. Jednakże, ta sama ustawa oraz przepisy wykonawcze do niej (a także Ustawa o utrzymaniu czystości i porządku w gminach) przewidują wyjątki dla pojazdów, które wykonują określone zadania, w tym prace porządkowe. Pojazdy te nie są zwykłymi uczestnikami ruchu, lecz realizują obowiązki publiczne (obowiązek odśnieżania spoczywa na gminie lub właścicielu posesji). -
Przez AndrzejTrg · Opublikowano
Zacząłem kiedyś oglądać ten dom Usherów ale jakoś przestałem, choć nie wiem dlaczego Są jeszcze jakieś horrorowe dobre seriale? Ten wyżej wymieniony całkiem mi się podobał, ale już S2 czyli Bly już nie był taki fajny. Kiedyś jeszcze śledziłem AHS ale do sezonu z tymi dziwadłami, który był bardzo słaby i przestałem się tym interesować, a teraz widzę że tego nawalili 12 sezonów...
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Kadajo,
Zasady "przechwycania" dla nieogarniętych ;)
Rekomendacja dodana przez Kadajo
1 reakcja
Pokaż odpowiedź