Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kyle napisał(a):

Niezły numer odstawił ten delikwent na filmie, a swoją drogą ten co kręcił owe video, zachowuje się trochę jak małpa.

Po akcencie słyszę Marokana. Oni tak się zachowują. To jest dzicz stary.

Opublikowano
47 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

Oczywiscie. bo jak auto jedzie 50 to jedzie 50.

Tak samo jak w telewizji cos mowia to to jest prawdą.

Po co zmyślasz? Jak jest zmierzone 51 to jest 51, a nie żaden wschodnioeuropejski wymysł o błędzie pomiarowym. To nie jest - może tego nie zauważyłeś - dyskusja o dokładności liczników prędkości w pojazdach. 

Opublikowano

idz na 

i napisz ze to nie jest dyskusja o alkoholu tez :rotfl2:

jak jest zmierzone 51 to moze byc 51 moze byc 50 moze byc 52 i tak dalej. jest to nawet wpisane w instrukcji urzadzenia, lecz trzeba umiec czytac

sie chlop musial zdziwic jak z 100iles zloty wyszlo mu 30k (z przeliczenia na polskie jednostki) 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Pan Mateoo napisał(a):

1 kilometr na godzine to blad pomiarowy a nie przekroczenie predkosci. jeszcze w sktuerze gdzie jak manetka czula to mogl na chwile za mocno odkrecic a potem odpuscic.

przeciez pojazdy cywilne nie maja certyfikowanych ani 1:1 dokladnych licznikow. Gdyby mial dobrego prawnika to by wygral to

w sumie nigdy nie spotkałem się, żeby prędkościomierz zaniżał prędkość, zwykle zawyżają.

(sprawdzane na kilka sposobów, GPS, Dragy, navi)

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
7 minut temu, Pan Mateoo napisał(a):

idz na 

i napisz ze to nie jest dyskusja o alkoholu tez :rotfl2:

:lol2: szybciutko brakło argumentów. 

jak jest zmierzone 51 to moze byc 51 moze byc 50 moze byc 52 i tak dalej. jest to nawet wpisane w instrukcji urzadzenia, lecz trzeba umiec czytac

A kiedy czytałeś instrukcje urządzenia szwajcarskiego do mierzenia prędkości? To podrzuć ją tutaj. Też poczytam. 

Nie czytałeś?! No jestem zaskoczony! 

sie chlop musial zdziwic jak z 100iles zloty wyszlo mu 30k (z przeliczenia na polskie jednostki) 

Play stupid games win stupid prizes.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Też poczytam. 

masz taki sam dostep do internetu co ja i nie umiesz jej znalezc :)

13 minut temu, huudyy napisał(a):

w sumie nigdy nie spotkałem się, żeby prędkościomierz zaniżał prędkość, zwykle zawyżają.

u mnie zaniza  zawyza i to mocno xD

60 na liczniku to jest 50 a przy wyzszych predkosciach 160 to jest 140kmh realne. da sie przywyknac do tego

Edytowane przez Pan Mateoo
lol blad logiczny
Opublikowano

Ale sam pisałeś:

42 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Jak jest zmierzone 51 to jest 51

Co nie jest prawdą. Tak czy inaczej po wklejce Camisa jest jasne, że zmierzyli 54, odjęli maksymalny błąd pomiarowy i wyszło 51, a Janusz zamiast zapłacić grosze, zdziwił się srogo w sądzie xD

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, huudyy napisał(a):

(sprawdzane na kilka sposobów, GPS, Dragy, navi)

Taka ciekawostka, prędkościomierz samochodowy nie może zaniżać prędkości. Jest to wymagane przepisami EU. 

Może zawyżać maksymalnie o 10% + 4km/h. Więc producenci trzymają się po bezpiecznej stronie błędu pomiarowego.

Edytowane przez some1