GordonLameman 9 556 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 W ogóle TM jest rewelacyjny do imprez - potrzebujesz sosu beszamelowego do podania na świeżo w trakcie imprezy? Nic prostszego - TM zrobi, a potem ustawiasz żeby trzymał temperaturę i mieszał. To samo z innymi sosami, które muszą być świeże do podania 1
dannykay 814 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Ja się jakoś nie mogę do tego przekonać, ale żona zażyczyła sobie specjalną szafkę w meblach dla termomixa właśnie, więc pewnie zawitam w sekcie siłą rzeczy 1
miro 1 083 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 4 minuty temu, GordonLameman napisał(a): jest rewelacyjny do imprez dokładnie, albo soku do wódki wrzucasz dwa jabłka i cytryne, wlewasz wodę i zaraz masz dzbanek soku ciężko jest wymieniać, stale do czegoś. a i zarąbisty ajerkoniak można zrobić są też przystawki do robienia bimbru 1
lesiu155 288 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 (edytowane) Jeśli chcesz zrobić coś na szybko i na dziś to TM jest super. Ale no ma wady - nie będziesz gotował 3 rzeczy jednocześnie, nie zrobisz obiadu na kilka dni, chora cena. Ale już nie będę go tak hejtował Nie mniej nadal uważam, że to głównym targetem to ludzie co mylą cukier z solą Edytowane 9 Stycznia 2025 przez lesiu155
Arczevski 196 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 17 minut temu, dannykay napisał(a): Ja się jakoś nie mogę do tego przekonać, ale żona zażyczyła sobie specjalną szafkę w meblach dla termomixa właśnie, więc pewnie zawitam w sekcie siłą rzeczy Ja robię sobie z niego podśmiechujki, ale rozumiem że może być przydatny. Na szczęście żona nie jest chora na tym punkcie więc mam spokój, chociaż w żartach rzucałem że jak już będziemy mieli nową kuchnie, to kiedyś tam TM się pojawi
Arczevski 196 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Czekaj czekaj, po kolei, kanapa do salonu, drzwi, przyjdzie czas i na tego kuchennego diabła 2
marko 999 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Godzinę temu, bergercs napisał(a): Uja wiecie, tylko KFC Mega się popsuł. Co do Thermomixa, moja ma Lidlomixa, 3 lata już chyba i absolutnie nie widzi powodu, żeby dopłacać do TM. Przepisy są, wszystko wychodzi, nic się nie zepsuło. 1
trepek 1 714 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a): Moja żona go lubi Moja żona również go lubi. A trzeba przyznać, że jak to sama mówi o sobie - była beztalenciem kulinarnym. A teraz gotuje, piecze i robi wszystko na co ma ochotę. Siłą termomixa jest aplikacja (nie wiem czy tak samo jest rozbudowana w przypadku lidlomixa), na niej żona cały czas wyszukuje nowe przepisy, szuka co może zrobić z rzeczy w lodówce etc. Termomix/lidlomix bardzo pomaga jak ktoś ma jakąś dietę, jak np. moja żona - dieta bezglutenowa. 2
lesiu155 288 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 (edytowane) Godzinę temu, bergercs napisał(a): Okazało się, że jednak wystarczy dotychczasowy robot (MUMinek z Boscha) i multicooker (Tefal). Ohhh, jak ja chętnie bym jakiegoś Kenwooda przytulił... Ale to jeszcze więcej miejsca zajmuje jak TM Ale właśnie, dla mnie siłą TM jest to, że sam Ci będzie mieszał podczas gotowania - nic nie przypalone (no, prawie), czysta kuchnia (np. jak sos pomidorowy gotujesz) i możesz iść nie wiem, ogolić się, łeb umyć czy do kibla iść jak Cię ciśnie. To dla mnie jest największy plus, dla którego bym się mocno nad tym zastanawiał. Edytowane 9 Stycznia 2025 przez lesiu155 2
Krzysiak 2 349 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 (edytowane) Co do majonezów to tylko kielecki... reszta zbyt delikatna (nijaka) dla mojego podniebienia Ale ja w końcu stary scyzoryk więc to zobowiązuje Edytowane 9 Stycznia 2025 przez Krzysiak 1
marko 999 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 O. Jest cennik Dacia Bigstera. Trzeba się tym w końcu przejechać, żeby wiedzieć czy zawracać sobie głowę
Katystopej 1 585 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 6 godzin temu, lesiu155 napisał(a): To ja mam tak w biurze - ja nie wiem co oni z tym robią, że te kawy smakują jak sikacze. A niby serwisant przyjeżdża regularnie i to jakiś porządny ekspres Saeco a lura taka, że masakra. Bo pracodawca zapewne nakazał serwisantowi przeprogramować intensywność kawy na najniższą Ale żeście nasrali tymi postami dzisiaj, 3 strony do tyłu jestem 1
larry.bigl 586 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Ja u siebie w biurze na kawę nie mogę narzekać, naprawdę dobra. Ekspres to jakiś hmm za 40k. Nie pamiętam za diabły nazwy ale kawa naprawdę spoko.
Katystopej 1 585 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Dobra, przebrnąłem Co do TM, moja na początku go chciała "bo wszyscy majo", ale skutecznie wybiłem z głowy zarówno TM jak i Lidlomixa. Tablet przyklejony do miski z wagą, meh. W kwietniu robię kuchnie i wlatuje jakiś konkretny robot w okolicy 2 tysi, jakiś Kenwood czy coś, żona doszła do wniosku, że dużo więcej z nim zrobi niż TM. Co do majonezu jestem tego samego zdania. Winiary do hasioka a Kielecki do wszystkiego innego. 1
lesiu155 288 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 18 minut temu, Katystopej napisał(a): Bo pracodawca zapewne nakazał serwisantowi przeprogramować intensywność kawy na najniższą W ogóle by mnie to nie zdziwiło przy liczbie ekspresów w firmie.
baQus 25 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 24 minuty temu, Katystopej napisał(a): Bo pracodawca zapewne nakazał serwisantowi przeprogramować intensywność kawy na najniższą Miałem tak w jednej pracy. Znalazłem serwisówkę do ekspresu z kombinacja klawiszy i standardowym kodem do odblokowania ustawień zaawansowanych i zmieniłem intensywność
lesiu155 288 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 (edytowane) Dejooom, będę musiał poszperać jak tak, kiedy wrócę do biura Edytowane 9 Stycznia 2025 przez lesiu155
trepek 1 714 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 33 minuty temu, Katystopej napisał(a): Ale żeście nasrali tymi postami dzisiaj, Była kawka, była dwójeczka 3
Katystopej 1 585 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Była kawka, będzie zaraz dwójeczka 4
trepek 1 714 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 O fuuuj... na bosaka do łazienki?
Katystopej 1 585 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Cały czas w domu na boso, rzadko kiedy skarpety mam. Mam ogrzewanie podłogowe bo pod nami mieszka para dziadków 1
huudyy 3 285 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 22 minuty temu, trepek napisał(a): O fuuuj... na bosaka do łazienki? A jak, w gumiakach?
Krzysiak 2 349 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Godzinę temu, Katystopej napisał(a): Cały czas w domu na boso, rzadko kiedy skarpety mam. Mam ogrzewanie podłogowe bo pod nami mieszka para dziadków Ja to samo
Katystopej 1 585 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Opublikowano 9 Stycznia 2025 Berg, silnik 1.2 130KM PSA w C4 z zeszłego roku ma jakiś po zmianowy, poliwęglanowy pasek rozrządu?
Rekomendowane odpowiedzi