Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie w Peugeot odstrasza brak silników Pb (pewniaków) i straszne kontrasty we wnętrzu. Bo weźmy np. takie 308. Kolega z pracy ma. No i fajne fotele, jakieś tam masaże, bezużyteczna kierownica, jakieś ładne grafiki na ekranie... A całość otulona przeokrutnym plastikiem.

W Renault znowu muszę powiedzieć, że zrobili spory progres (podobnie jak Nissan) jeśli chodzi o jakość wnętrza, ale ergonomia mi kompletnie nie leży. Jak pierwszy raz wsiadłem do Australa, to z początku mnie zauroczył, ale też bardzo szybko rozczarował. I jak czytam gdzieś, że te nowe modele aspirują do klasy premium, to odpowiem: tak, mają szanse. ale tylko dlatego, że niektóre marki premium strasznie podupadły. 

Opublikowano (edytowane)

Mnie od nowej motoryzacji odpycha "tabletomania", pół biedy gdy licznikowy tablet jest ukryty pod daszkiem jak zwykły licznik, a nie jak doklejony do deski tablet z temu...wiem, że z czasem będę niestety do niej zmuszony, bo 508 to pewnie u mnie ostatnie auto, które jeszcze ma klasyczną, po prostu ładną, nie przekombinowaną deskę ze zwykłymi analogowymi zegarami i fizycznymi przyciskami/pokrętłami.

Co do silników to mi bez różnicy czy diesel czy bena, akurat hdi nie robią problemów nawet wkoło komina.

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

I to nie alfę :E

Żeby oddać sprawiedliwość zawsze wybierałem tylko bezpieczne opcje jeśli o Francję idzie, bo jedne z lepszych diesli w ogóle na rynku (nie że tylko francuskich), to C5 bez hydro, żeby tu nie popłynąć (ale też nigdy tego gównianego w serwisie wynalazku nie zachwalałem jak @Petru23):E

Gdybym kupił Alfę od proboszcza nagraną przez @bergercs to pewnie byłbym zadowolony :( 

Opublikowano
14 godzin temu, Wu70 napisał(a):

Ja zamówiłem, jak tel masz z 2019 to na topowym snapie i supporcie samsunga źle nie wyjdziesz ;) Na S25 będziesz miał 7 lat wsparcia więc lepiej sobie dać spokój z chińskimi cudami na tyle lat.

I wylecz się ze sztywnych ustawień, samsungi mają teraz VRR do 1Hz i możesz się cieszyć płynnością.

Niestety w S21FE masz do wyboru albo sztywne 60 albo 120Hz. Nie ma matrycy LTPO która sama płynnie zmienia częstotliwość.

Bateria w tym modelu ssie strasznie. Telefon leży nieużywany, aplikacji mam 3 na krzyż i to nic co mieli w tle a bateria spada raz dwa. 

Wipe nie daje nic. P20 Pro w tym samym scenariuszu wystarczał na 3 dni.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Kiedyś miałem na przeglądzie avensis z 2010 po dwóch proboszczach...nic rudej nie miała na podłodze :E 

I stwierdzenie "jeździł tylko do kościoła" nabiera nowego znaczenia :E

Ps.

Wam też się dziś mocno dłuży dzień?

Edytowane przez jarux
  • Haha 1
Opublikowano

Styczeń jakoś zleciał 4 - 12.01 urlop, potem 17-19 długi weekend na postawienie się do pionu (siakieś grypsko złapało);
W lutym 21-28.02 kolejny urlop / wypad na Czechy... ile dni - nie wiem jeszcze. 25.02 koncert w Pradze, a wcześniej/później to to się zobaczy.
Jeszcze sporo pinezek zostało po zeszłorocznej pętli wokół Czech...

Muszę tylko olej wymienić, bo od wymiany zeszło już te 12 tys. km... chociaż po drodze i tak ten litr+ był dolewany :E 

Opublikowano (edytowane)

Panowie co do miasta do 20 albo 35-40k? Dwa budżety. Dziś żona wsiadła do wcześniej polecanego Clio 4 i 5 i na oba powiedziała że nie chce. Za ciasny :E

Dwa budżety bo bije się z myślą czy do jeżdżenia do żłobka warto w ogóle wydawać więcej.

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, jarux napisał(a):

Wam też się dziś mocno dłuży dzień?

Rano totalnie nie chciało mi się wstawać. Do pracy wyjechałem o 7:50 z tego wszystkiego, a wróciłem gdzieś o 13:00. Obiad, kawka i jazda na plac zabaw :E Kurde, w parku łabędzie tak przyzwyczajone do ludzi, że możesz podejść spokojnie na pół metra, a to tylko czai czy masz coś w ręce. Chociaż kaczki w sumie nie lepsze. W tamtym roku młoda jadła obważanka w wózku, to kaczka wskoczyła na wózek i wyrwała dziecku tego obważanka :lol2:

Edytowane przez marko
Opublikowano
9 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Panowie co do miasta do 20 albo 35-40k? Dwa budżety. Dziś żona wsiadła do wcześniej polecanego Clio 4 i 5 i na oba powiedziała że nie chce. Za ciasny :E

Dwa budżety bo bije się z myślą czy do jeżdżenia do żłobka warto w ogóle wydawać więcej.

Pug 308 1.6hdi, za 40 koła ogarniesz 2018-2019r bez problemu :) 

Opublikowano
13 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Miałem kiedyś służbową Astrę 2016 1.4T hatchback 4 cylindry 145 lub 150 KM. Bardzo miło wspominam. Miałem też służbową 2020 ale tak już były 3 cylindry chyba 125KM i było czuć dużą różnicę w pracy silnika. Spalanie było całkiem podobne w obu. Duży plus, że szybko się robiło w niej ciepło.

• Like 1