Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Te wszystkie "profesjonalne" kleje z castoramy itp można sobie wsadzić. Kup se sikaflexa 11fc, prędzej Ci ściana odpadnie niż płyta odklei. Używamy tego w mostówce do uszczelniania dylatacji, po 15 latach dalej jest elastyczne. Na Lanosie kiedyś jak przykleiłem tym rejestrację to odeszła z farbą :E

https://allegro.pl/oferta/uszczelniacz-klej-sika-sikaflex-11fc-300ml-szary-9915065629

A w zasadzie to zgłoś się na PW, nie kupuj ;)

Edytowane przez Katystopej
  • Upvote 2
Opublikowano
27 minut temu, marko napisał(a):

No dobra. Ale odkleja się po całej długości równomiernie czy idzie to od środka, a boki w miarę trzymają? Czy idzie od krawędzi, a środek się trzyma?

Stopniowo po całości idzie. Zaczyna na tym boku gdzie nic dodatkowo nie trzyma (po drugiej stronie wchodzi pod szafki i tam trochę one trzymają.

Opublikowano (edytowane)

Pewnie o przebieg. Wychodzi 25k km rocznie, więc pewnie realny. Cena taka normalna jeśli silnik zdrowy. To jest stare M54 i chętnie bym taką wziął zamiast swojej e91.

W serii E90 benzyniaki to już N52 i nie są za dobre, więc trochę się cykam, bo chciałem wymienić swojego diesla na egzemplarz z N52B30.

Dokładnie takie M54 ma mój brat w swojej E46 i bardzo mi się spodobało jak to auto jeździ.

Edytowane przez dannykay
Opublikowano

Zanim ktoś wymyślił, żeby zaadoptować to na dywaniki samochodowe, kupiłem taką matę przed kuwetę dla kotów, żeby nie roznosiły żwirku po domu. Mając ten obraz przed oczami, nie potrafię się przekonać, żeby używać tego jako dywanik w samochodzie :D 

Na szczęście - od zawsze używałem welurów przez cały rok i nigdy nie udało mi się doprowadzić ich do złego stanu :) 

Opublikowano

Wypatrzyłem wczoraj w aucie mamy, że pęknięty jest zbiorniczek wyrównawczy płynu chłodzącego. Wchodzę na Allegro w poszukiwaniu zamiennika:
- sporo używek w cenie 70-120 zł, stan wskazujący, że czas świetności mają już za sobą

- nowy zamiennik NRF z korkiem 60 zł

:)

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Ktoś używa dywaników tych "EVA" czy tam Prime Eva?

Tych takich rombów/plastrów miodu etc?

Brać/nie brać?

Teraz spojrzałem na ich stronę - jeśli to są te z małymi otworami to powodzenia w doczyszczeniu tego. Ogólnie najbezpieczniejszy wybór to Frogum  - w miar ładne i nie je.ią gumą.

Opublikowano
16 minut temu, bergercs napisał(a):

Teraz spojrzałem na ich stronę - jeśli to są te z małymi otworami to powodzenia w doczyszczeniu tego. Ogólnie najbezpieczniejszy wybór to Frogum  - w miar ładne i nie je.ią gumą.

Wziąłem te większe romby. 

Z jakiegoś powodu oryginalne Nissanowe zaczęły trochę walić :E 

Opublikowano

Sam z nimi kontaktu nie miałem, ale na chłopski rozum utrzymanie tego w czystości będzie mocno upierdliwe w porównaniu do "normalnych" dywaników.  Na Amazonie też jakoś zachwytu brak (oceny w zależności od referencji od 3.6 do 4.2).

Opublikowano
1 minutę temu, Arczevski napisał(a):

Co tu dzisiaj taka cisza, nagle wszyscy pracownicy miesiąca. Człowiek kwitnie na lotnisku nie ma co czytać, nie ma z kim postować :D

Mam spotkanie online oceniające młodszych współpracowników. Wlaśnie się ogoliłem przed kompem :E 

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, lesiu155 napisał(a):

Rozumiem, że podczas spotkania do kamerki? :D

Kamerka była wyłączona :E 

Shaverem to nawet nei trzeba widzieć co się robi :p 

6 minut temu, trepek napisał(a):

Goliłeś Gordon twarz czy jajka? Bo ja twarzy nie golę :E 

Twarz - zarost mam, ale nie na całej twarzy. Nie jestem Czeczeńcem :E 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Kamerka była wyłączona :E 

Standard :E u mnie jak mam spotkania z głównym menadżerem to za każdym razem "nie widzę was" :D

Edytowane przez lesiu155
  • Haha 1