trepek 1 354 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia 29 minut temu, Cappucino napisał(a): Pewno to:https://www.o2.pl/informacje/elektryczne-pulapki-na-dwoch-kolach-policja-bierze-na-cel-e-rowery-7147071784131104a Prawidłowo. Może mnie mój lateksowy strój za mocno w jajka uwiera ale jak rower to tylko z napędem dwupedałowym
Gang 344 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia @larry.bigl @trepek w skrocie chodzilo mi o manetki gazu w skuterach z pedałami. 1
marko 714 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, bergercs napisał(a): Tesla - sekty nie zapraszam do dyskucji, macie swoje getto Oby ten statek zatonął... Co do rowerów. Bardzo dobrze, że traktowane to jest jak jazda bez uprawnień i ubezpieczenia. Dopisałbym stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym. W końcu te cymbały jeżdżą często bezpośrednio obok pieszych. Tylko zamiast dwudniowych akcji, mogliby przycisnąć temat. Może idiotom odechciałoby się kombinować. No ale... rząd (obojętnie który) interesuje się jedynie wojenką z opozycją i żeby wyborcy się za bardzo nie pogniewali ... Edytowane 18 Kwietnia przez marko 1
trepek 1 354 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia 1 godzinę temu, marko napisał(a): Oby ten statek zatonął... Nie zatonie bo w Chinach już ponad 50% sprzedawanych aut to elektryki i oni w to idą zalewając przy okazji świat tanimi (dotowanymi przez ich rząd) pojazdami. Wszystko zależy od podejścia kupujących. 1
marko 714 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) ale ja o Tesli, nie o BEV. BEV niech sobie będą, ale Tesla z ich praktykami powinna zniknąć z rynku i to w sposób spektakularny. Edytowane 18 Kwietnia przez marko 1
Arczevski 137 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia No to sezon burzowy rozpoczęty, od razu na grubo z gradem. Niby na pierwszy rzut oka nie widać żeby auta były potłuczone mocno, także jest szansa że tylko mi wyglinkowało lakier z owadzich dwójek
bbandi 452 Opublikowano 18 Kwietnia Opublikowano 18 Kwietnia Chinczycy zrobili suva którym można sobie pływać
larry.bigl 453 Opublikowano 19 Kwietnia Opublikowano 19 Kwietnia Szopa zaimpregnowana od środka dwa razy. Zostało jeszcze z zewnątrz trzasnąć..jak dobrze pójdzie to po świętach ogarnę. Potem jeszcze tylko płytki na balkonie. Zaraz po majówce z rodzinka na kilka dni do Wisły się wybieramy to chociaż odrobinę odpoczynku będzie 4
Colicab 36 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia W dniu 18.04.2025 o 10:22, bergercs napisał(a): Opisywałem już na Labie - znajomy mający 2 lub 3 Porsche (liczba zmienia się od jego "widzimisię" :-) - potrafił kupić nowego Cayenne dla żony, po tym jak okazało się, że Espace przy szybkiej jeździe dużo pali, więc uznał, że przynajmniej "niech to jedzie" ): salon dał mu na weekend Taycana licząc, że zachwycony zakupi zaraz w poniedziałek. Zrobił sobie wycieczkę do Gdańska jadąc w tempie jak jeździ swoim 911 Turbo (mi z Cz-wy nigdy nie zajęło to dłużej niż 3,5 godziny z kilkoma przerwami na siku dla dzieciaków - a on jeździ o wiele szybciej ): po powrocie, powiedział, że nigdy więcej - czas zmarnowany na ładowanie plus koszt większy niż benzyniakiem (gościa, którego stać na takie samochody nie będzie się bawił w apki czy szukanie tańszej stacji bo jego czas jest zbyt cenny). No i to rozumiem, dziwię się że po 100km nie zawrócił.
bergercs 1 403 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Drugi przypadek to firma żony - Duńczycy oczywiście Teslami - w Danii spalinówki obciążone takimi podatkami, że na siłę "uszczęśliwieni" przez system jeżdżą elektrykami. Po jednej wycieczce takim autem z Danii do Polski też szybko na firmę poszedł zakup najpierw Passatów a potem BMW X3 (ze dwa-trzy tygodnie temu jedną im zwinięto w Częstochowie ).
Gang 344 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia na pepperku fajne info o tych terenowych hulajnogach co 60km/h jada. BMSy tam to tani szit, ktory tylko laduj albo oddawaj. fajnie facet zauważył, że ludzie nie boja sie tego w garazu trzymać.
Katystopej 985 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia 120km po Jurze w ramach "spaceru" poobiedniego zalana obwodnica Bolesławia, ta słynna za 7mln zł, powstające jezioro w Bolesławiu, zamek w Smoleniu i Zamek w Rabsztynie. 5
larry.bigl 453 Opublikowano 20 Kwietnia Opublikowano 20 Kwietnia Zabrałem się za naukę hiszpańskiego. Lepiej późno niż wcale. Duolingo mega przystępne. Chyba kupię wersję super.
GordonLameman 8 454 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-1280-zl-za-klocki-do-jaecoo-mozna-je-kupic-tylko-w-aso,nId,21396613?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR4Xc1yXmGV5LnQUJF5BmDsZaZ6wn4SRiyIgEbwS-8CME8NlV0Vgl7w6oDIDwQ_aem_Ff3yHLyK1qXgLg2AW0hYtQ#ba03161d @bergercs serio takie ceny i problemy są?
bergercs 1 403 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Zawsze powtarzam - chcecie problemów, to kupcie sobie wynalazek. Chcecie tanie auto - kupcie Dacię. Ludzie patrzą tylko na "wypas za super kasę" - potem zaczyna się dramat z dostępnością części, utratą wartości i nie wiadomo jak zabezpieczenia antykorozyjne. Rozumiem "łażenie za częściami" jak ktoś kupuje coupe/cabrio/terenówkę czy inną "zabawkę" jako 2 czy 3 auto do domu, ale nie przy jedynym/głównym samochodzie. 5
marko 714 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Ciekawe jaki procent chińskich aut jest faktycznie zakupiony, a ile jest wziętych w leasing.
Katystopej 985 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Tata był służbowym MG ZS miesiąc temu na serwisie olejowym, chciał nowe wycieraczki, nie było na magazynie, dopiero płynęły w kontenerze. Skończyło się na allegro Filtr powietrza pod jednym numerem występują 3 filtry różniące się wymiarami o 7-15mm
marko 714 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Dla równowagi kolega czekał od zeszłego lata na jakiś wąż do klimatyzacji do nowego Citana. W tamtym tygodniu wreszcie mu go wymienili.
Gang 344 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia z drugiej strony o KIA/hiundai tez tak mowili. ps. jak cos szef największej mafii na świecie zmarł, tak jakby jakimś cudem wam info umknęło Dziadka przebieg w elektryku. 84 lata na karku 1 1
bergercs 1 403 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Może i mówili, ale ja pamiętam Hyundai Pony i inne wynalazki - koncern potrzebował około 25 lat, żeby się przebić i zacząć robić "normalne"auta (Cee'd). Pamiętam również Daewoo i Ssangyungi - nawet za czasów ich "świetności" była masakra z dostępem do mniej popularnych części do Tacumy, Musso czy Rextona. Było więcej firm, które uznały, że czas się zwijać z rynku - klienci pozostali potem z wynalazkami - przynajmniej można było się pośmiać z artykułów, jak z jakimś Lacetti trzeba było jechać na lawecie z DE do Polski, bo tam nikt części nie dorobi. 1
marko 714 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Ale np. takie Renault z niektórymi swoimi modelami wcale nie lepsze.
bergercs 1 403 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia Poza Vel Satisem czy Avantime to części bezproblemowo dostępne - tyle, że te modele to raczej ciekawostki a nie coś rozpatrywanego jako daily. A jeśli chodzi o zabezpieczenie antykorozyjne to wyznaczają standardy.
Krzysiak 1 524 Opublikowano 21 Kwietnia Opublikowano 21 Kwietnia (edytowane) Te blue jednak mniej palą niż hdi...kolejny raz trasa ~450km (do brata) zaliczona i spalanie 6,1l/100km gdzie jakoś niespecjalnie oszczędzałem pedału gazu, nie gnałem też na złamanie karku, do tego 5 osób i pełny bagażnik. C5 przy 20KM więcej przy podobnym tempie mniej więcej z kompa litr więcej na tej samej trasie zawsze pokazywał...z dystrybutora było to już ~1.5l, w 508 mniej więcej wskazania kompa się pokrywają z dystrybutorem. Edytowane 22 Kwietnia przez Krzysiak
lesiu155 139 Opublikowano 22 Kwietnia Opublikowano 22 Kwietnia W dniu 21.04.2025 o 05:58, GordonLameman napisał(a): @bergercs serio takie ceny i problemy są? Ekhem, 200 PLN na aliexpres, od ręki dostępne. I to być może jest oryginał 1
Rekomendowane odpowiedzi