Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, LYCONE napisał(a):

To odsuń się na 1,2m od 55" i będziesz miał to samo :D

I tak i nie. To tak nie działa.

Tak jak mogłem grać na 32" na długość ręki tak nijak nie mogę na 55. Nie mówiąc o większych przekątnych niezależnie od odległości. Na immersję wiele czynników się skalda ale, monitor to monitor. TV to TV. 

Edytowane przez Petru23
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Krauziak napisał(a):

Mi żaden TV nie zastąpi monitora. Nie potrafię grać na telewizorze. Miałem przez dwa lata xboxa one x ,próbowałem popykać w battlefielda,nie da rady. Podłączając go do monitora nawet znośnie mi szło na padzie,na tv bez szans

Dzisiaj premiera bf6 pograłem 3h i stwierdziłem że do tak dynamicznych gier 27" już trochę za duży.

24" był by idealny.

Na tv to można pograć w forze, jakiś horrorek, albo jakiegoś tomb ridera.

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano

To chyba nawet nie chodzi o rozmiar tyle co o odległość właśnie i o to że telewizor świeci jak poje... Próbowałem siedzieć tak z półtora metra to za blisko, z kanapy metr dalej za daleko. Dwa czas reakcji i smużenie,aczkolwiek tu wystarczy byle lg z nanocell na budżecie. Panel IPS w nich nie smuzy w ogóle, ale z kolei kolory wyprane i weź tu wygraj :E

W sypialni mam qleda od hisense I jest lepiej niż zwykle VA, ma nawet tryb 120fps, ale to dalej kaszanka. Jak już kupimy dom może przemycę dobrego minileda albo oleda to możliwe że zmienię zdanie. 

Opublikowano
13 godzin temu, Petru23 napisał(a):

I tak i nie. To tak nie działa.

Tak jak mogłem grać na 32" na długość ręki tak nijak nie mogę na 55. Nie mówiąc o większych przekątnych niezależnie od odległości. Na immersję wiele czynników się skalda ale, monitor to monitor. TV to TV. 

A co jak mam monitor 48"? Ciągle to monitor czy już TV? :E

3 godziny temu, Krauziak napisał(a):

To chyba nawet nie chodzi o rozmiar tyle co o odległość właśnie i o to że telewizor świeci jak poje... Próbowałem siedzieć tak z półtora metra to za blisko, z kanapy metr dalej za daleko. Dwa czas reakcji i smużenie,aczkolwiek tu wystarczy byle lg z nanocell na budżecie. Panel IPS w nich nie smuzy w ogóle, ale z kolei kolory wyprane i weź tu wygraj :E

W sypialni mam qleda od hisense I jest lepiej niż zwykle VA, ma nawet tryb 120fps, ale to dalej kaszanka. Jak już kupimy dom może przemycę dobrego minileda albo oleda to możliwe że zmienię zdanie. 

Przecież masz regulacje jasności w TV... dokładnie tak samo jak w monitorze. Czas reakcji itd to cecha matrycy, a nie tego, że to monitor czy telewizor. Kolory to samo... 

Opublikowano

Każdy wedle siebie. Ja nie lubię i nie potrafię grac na dużym tv w gry fps. 

Słaby czas reakcji to wada prawie każdego telewizora,malo ma to wspólnego z typem matrycy. Monitor przyjmuje sygnał i na tym koniec. W tv jest masa filtrów, algorytmów czy upscalerow które zwiększają Input laga. Często nawet game mode nie pomaga. 

Opublikowano

Czas reakcji tv oled jest znacznie lepszy od tv lcd, a to jest bardzo ważne. Wiec matryca ma znaczenie i to duże, dodatkowo pod gry tv trzeba ustawić w tryb gry i powyłączać wszelkie upłynniacze i poprawiacze obrazu.

Jedynym problemem w wypadku tv oled jest z reguły niski poziom odświeżania ekranu, jak na zastosowanie go jako monitora do gier FPS.  

Opublikowano

Samsung mi się na gwarancji kilka razy posypał :P ale tam przyjeżdża serwis i bez gadania wymienia co trzeba. Nie wiem jak w tym chinczyku czy nie będzie w razie W jakiś problemów. Nie mam z nimi doświadczenia to pytam, bo parametry ma super. 

Teraz, sideband napisał(a):

Hisense może i nie :hihot: Śmieciowe jednorazówki.

Musiałbym kogoś nie lubić żeby mu polecić Hisensa :lol2:

a widzisz :P 

To co z TV polecasz? Bo chyba nie Samsunga albo Philipsa. LG na miniled chyba nie ma nic ciekawego a jak ma to pakują tam IPSy...

Opublikowano
3 godziny temu, Krauziak napisał(a):

Każdy wedle siebie. Ja nie lubię i nie potrafię grac na dużym tv w gry fps. 

Słaby czas reakcji to wada prawie każdego telewizora,malo ma to wspólnego z typem matrycy. Monitor przyjmuje sygnał i na tym koniec. W tv jest masa filtrów, algorytmów czy upscalerow które zwiększają Input laga. Często nawet game mode nie pomaga. 

Zatrzymałeś się z TV jakieś 10 lat temu. Popatrz na testy nowych telewizorów i sprawdź ich czas reakcji... 

"LG OLED C4 posiada bardzo niskie opóźnienia, zarówno przy sygnale 4K wraz z HDR, jak i Full HD. Input lag przy nastawach 60 Hz wynosi 13 ms, a przy 120 Hz już tylko 5 ms. Obie te wartości mieszczą się w najbardziej restrykcyjnej grupie – placebo, i na pewno zadowolą wszystkich graczy.
Źródło: https://hdtvpolska.com/test-telewizor-lg-oled-c4-c45la-c41la-opinie-cena-media-expert-gdzie-kupic/?showfull=1"

Samsung ma jeszcze szybszą matrycę. 

Opublikowano

Cięzko się nie zatrzymac jezeli porządny telewizor do grania w 55calach kosztuje 2 koła euro :E Taki Samsung S95F wypada najlepiej,tylko to ciągle 2koła żeby dogonić tani monitor  za powiedzmy 300euro.

Jednak zgodze się ,miałem dobrą Bravię kilka lat temu..małe dzieci w domu,nic więcej mówić nie trzeba :D . Od tamtej pory w salonie stoi najtanszy TCL P715 . O dziwo jeszcze cały. 

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

A po co? Rękojmia i nara. 

Co masz na myśli? Od prawie 3 lat nie funkcjonuje rękojmia przy zakupach konsumenckich. 

Dla zakupów od 1 stycznia 2023 masz możliwość reklamacji z tyt gwarancji lub niezgodności towaru z umową. 

Opublikowano
26 minut temu, Krauziak napisał(a):

Cięzko się nie zatrzymac jezeli porządny telewizor do grania w 55calach kosztuje 2 koła euro :E Taki Samsung S95F wypada najlepiej,tylko to ciągle 2koła żeby dogonić tani monitor  za powiedzmy 300euro.

Jednak zgodze się ,miałem dobrą Bravię kilka lat temu..małe dzieci w domu,nic więcej mówić nie trzeba :D . Od tamtej pory w salonie stoi najtanszy TCL P715 . O dziwo jeszcze cały. 

Nie lepiej powiesić? 

tv oczywiście :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Słuchajcie moi drodzy, może mam dosyć odmienne zdanie wzgl. większości, jednak mimo wszystko podzielę się z Wami swoją opinią: moim zdaniem to wstawianie OLED 65" do auta, to nie jest najlepszy pomysł. ... serio

;) 

ps. to była taka luźna sugestia by powrócić to tematu, powiązanego z nazwą tego wątku

Edytowane przez Kyle
  • Haha 3
Opublikowano
7 minut temu, Kyle napisał(a):

Słuchajcie moi drodzy, może mam dosyć odmienne zdanie wzgl. większości, jednak mimo wszystko podzielę się z Wami swoją opinią: moim zdaniem to wstawianie OLED 65" do auta, to nie jest najlepszy pomysł. ... serio

;) 

ps. to była taka luźna sugestia by powrócić to tematu, powiązanego z nazwą tego wątku

Read the room. Or go somewhere else.

Opublikowano
24 minuty temu, Gret napisał(a):

@Petru23 bravia 7 jest droższa od OLEDów za 65" chcą 8500zł. Dokładasz 1500zł i masz LG G5. Cenią się strasznie. Chinczyk jest 2000zł tańszy a speckę ma dużo lepszą. 

Specka przyjmie wszystko. A jak faktycznie zaświeci to inna bajka. A i nie każdy toleruje os LG. Ja nie mogłem się przekonać za żadne skarby.

U mnie wyobrażenie dot specyfikacji zweryfikowała rzeczywistość i naście tv swojego czasu na testach w domu. Niestety, papier przyjmie wszystko. Z wykonaniem, czy też wypełnieniem deklaracji bywa niekiedy ciężko