Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, SylwesterI. napisał(a):

Mnie uczyli tego, że jak facet coś powie, to jest święte, bo jak papla i się do tego co powiedział, nie stosuje, to jest guma z majtek. :cool:

To słabo cię uczyli skoro cieszyłeś się że cię ignoruje, a potem ewidentnie do mnie coś piszesz. I o mnie. 
to takie podgryzanie kostek, wiesz? :) 

tylko ty ciągle piszesz o bólu i chwalisz się swoimi zakupami, a to wskazuje na niską samoocenę, stąd te zachowania nolife'a na forum i udowodnianie wszystkim, jaki to wspaniały jesteś ,

To Ty cały czas nawiązujesz do kwestii majątkowych, a nie ja. 

Niską samoocenę to musisz mieć ty, skoro próbujesz ciągle innym udowadniać, że robią źle :) 

Ale w sumie - nie masz powodów do wysokiej samooceny :) 

bawiło mnie podpuszczanie ciebie w innych tematach, a ty to łapałeś za dobrą monetę %-)

Dobra monetę? Jestes jak mała chihuahua - głośna i irytująca dla wszystkich. Dlatego tak wiele osób ignoruje twoje wysrywy. I kto tu jest nolifem? Chyba ten, który ma tak nudne życie że prowokuje innych w necie :) 

Moje myśli o pupie Maryni to szczyt twoich możliwości intelektualnych :cool:

Dlatego ja mam sensowny zawód w Polsce, który pozwala mi na spoko życie, a Ty musisz jeździć na saksy. #takbyło 

Kompleksy masz duże kolego. :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)

Konto krócej ode mnie a 4x tyle postów %-), ja pograłem godzinkę, post, potem do gry, a ty jak zwykle pilnujesz podwórka (post kilka minut po moim) :hahaha: 

prawnik, od parzenia kawy i herbaty w biurze, nawet cię nie zatrudnili tylko na samozatrudnieniu robisz 8:E

Prosty elektryk, a nie muszę kwiczeć, że mi niedobry rząd warunki wynajmu autka zmienił. 

Nawet teksty ode mnie kopiujesz, zabolało to obgryzanie nogawek? Dobrze, miało boleć  :cool:

I ja nic nie muszę, już teraz mógłbym żyć z wynajmu mieszkań, ale mam syna i wiem, że teraz to już pracuję dla niego, żeby on za bardzo wyginać się nie musiał :cool: 

Edytowane przez SylwesterI.
Opublikowano
4 godziny temu, SylwesterI. napisał(a):

Konto krócej ode mnie a 4x tyle postów %-), ja pograłem godzinkę, post, potem do gry, a ty jak zwykle pilnujesz podwórka (post kilka minut po moim) :hahaha: 

Bo ja mogę sobie pisać w pracy i traktuje to jak przerywnik od niej. Dlatego większość moich postów powstaje w tygodniu roboczym. 

Nołlajf prowokuje w necie po nocach a dokładnie jak ty :) 

p.s. przy małym dziecku wstaje się o dziwnych porach i przy usypianiu ma się czas na takie głupoty jak forum.

prawnik, od parzenia kawy i herbaty w biurze, nawet cię nie zatrudnili tylko na samozatrudnieniu robisz 8:E

Znowu cię boli mój zawód? Samozatrudnienie to moja preferowana metoda, a dodatkowo standard w branży. Ja z tym nie mam problemu. Tylko znowu ty.

Prosty elektryk, a nie muszę kwiczeć, że mi niedobry rząd warunki wynajmu autka zmienił. 

Nawet teksty ode mnie kopiujesz, zabolało to obgryzanie nogawek? Dobrze, miało boleć  :cool:

Bardziej jednak prostacki :) 

Kolejny raz pokazujesz, że czytanie ze zrozumieniem oraz prosta matematyka przekraczają twoje możliwości. Zmiany zasad dotyczą leasingu, a nie wynajmu. Mnie nie obejmą :) 

i nie płakałem - bo uważam to za dobra zmianę. Poza tymi ze powinna dotyczyć nowo branych leasingów. 

to ty łazisz za mną i prowokujesz jakimiś upośledzonymi tekstami nastolatka z problemami :) 

I ja nic nie muszę, już teraz mógłbym żyć z wynajmu mieszkań, ale mam syna i wiem, że teraz to już pracuję dla niego, żeby on za bardzo wyginać się nie musiał :cool: 

No i super, gratulacje! Czy ja ci piszę jak masz zarządzać swoimi finansami? Nie. 

Bo różnica między nami jest taka , że ty ignorancko krytykujesz innych za rzeczy, których po prostu nie rozumiesz. I jesteś w tym upierdliwy właśnie jak ta chihuahua. 

O moje finanse nie musisz się martwić. Radzę sobie naprawdę dobrze. ;) 

Opublikowano

Przepraszam, że się wtrącam ...  ;) 

Panowie w kotłowni mam stałe 26-30 stopni, cokolwiek przykleje, do płytek, pieca, mebli itd po jakimś czasie odpada.
odtłuszczone oczywiście, każdy jeden możliwy haczyk po jakimś czasie odpadnie i to nawet takie prawie nic nie trzymające. 

Co najciekawsze, czasami odpada nie od powierzchni,  ale od haczyka, a klej zostaje :P

Opublikowano
10 godzin temu, sideband napisał(a):

Też bym musiał Cię nie lubić żeby Ci polecić Samsunga :hihot: Samsung, LG czy Sony to nie robią problemów na poziomie gwarancji.

Philips to już na poziomie gwarancji robią konkretne cyrki także wystrzegałbym się tego ;)

Niezależnie jakiej marki to jak kupisz Mini LED to jak padnie podświetlenie to tego nie naprawisz po gwarancji ;)

Sony chyba jako jedyne daje 5lat gwarancji na swoje TV. Drogiego LG bym w życiu nie kupił, znam co najmniej trzy przypadki gdzie góra tydzień po zakończeniu gwary telewizor zgasł. Pomrugal na czerwono i tyle, kibel na recykling. 

Opublikowano
16 minut temu, Krauziak napisał(a):

Sony chyba jako jedyne daje 5lat gwarancji na swoje TV. Drogiego LG bym w życiu nie kupił, znam co najmniej trzy przypadki gdzie góra tydzień po zakończeniu gwary telewizor zgasł. Pomrugal na czerwono i tyle, kibel na recykling. 

Ja mam nieco inne doświadczenia, ale to  tylko moje zdanie. Mam flagowca LG z 2017 roku ( kupiony w 2018) i działa bez zarzutu. W 2022 roku miał w ramach akcji serwisowej wymieniany zasilacz.  

Powoli przymierzam się do zmiany. Ale ja to nawet z lg webos jestem w sumie zadowolony :) 

Opublikowano

Webos jest spoko. Vidaa w hisense jest bliźniaczo podobnym systemem.Nawet tryby gry, menu gier i opcje 120fps w 1080p są identyczne. Tv chodzą szybko, nie ma żadnego mulenia. Tylko brak porządnych apek do chociażby iptv jak tivimate mnie odpycha. 

• Upvote 1
Opublikowano

U mnie sam system chodzi ok, ale co z tego jak dowolna aplikacja typu YT, Netflix, itd. nagle bez powodu nie wyświetla połowy grafik? Albo aplikacje po prostu się nie ładują. Inny przykład, to wyświetli mi się info "należy zaktualizować aplikację". No to klikam dalej, coś tam chwilę myśli i się zawiesza. Restartuje aż telewizor, znowu ten sam komunikat i znowu się zawiesza. Więc kolejny restart, wchodzę przez ustawienia i do aplikacji i robię tam aktualizację - działa! Nieważne czy to YT, Netflix, Apple TV, Prime Video, Disney+ czy co tam jeszcze mam - dzieje się to samo. Wrzuciłem pytanie do internetu, czy to mój telewizor jakiś felerny, ale nie... pełno wątków z podobnymi problemami. jedyny plus, że telewizor wyhaczyłem na porządnej promce, ale drugi raz bym nie kupił  

Opublikowano

Tymczasem mój Soniacz XH90, bardzo popularne swego czasu - chyba nawet Petru go ma, wisi sobie i po prostu działa bez zająknięcia. Pierwszy nasz tv zaraz po ślubie to był Panas 47AS650, do teraz działa u młodego w pokoju pod konsolą. Rodzice mają Soniacza 42" jeszcze z podświetleniem lcd z 2009r :E 

• Upvote 1
Opublikowano
12 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Ile wart jest dziś rówieśnik mojego IP14pro? 500 zł? Ktoś z tego korzysta wciąż? Niby jak?

IP14Pro na premierę kosztował od 6500.

Obecnie odnowione chodzą w okolicy 2000. W trzy lata poleciał w dół o około 4500zł.

W 2022 jego odpowiednikiem było Xiaomi 13 - na premierę startowały 4999. Xiomi 14 4799. 

Więc tak nie najlepszy argument.

Sam (i żona również) używam Redmi Note 13Pro 5g - co dziwne DZIAŁA, ma tegoroczne poprawki bezpieczeństwa i ŁO MATKO - jest na dalej wspieranych (startował z Andkiem 13, obecnie jest 14 a ma dostać 15). I nic się z nim nie dzieje. Poprzedni (Redmi Note 8 Pro) działał bezproblemowo przez 5 lat. I nikomu nie wciskam Xiaomi bo jestem zadowolony, nikogo nie cisnę, że wybrał inną platformę - najczęściej użytkownicy jednej marki mają z tym największy problem (to jak z elektrykami - wszędzie muszą udowadniać, że to najlepszy wybór na świecie).

To, co mnie najbardziej bawi przy Japku - jako główny argument jest podawane wsparcie 5-7 czy tam diabli wiedzą ile lat, po czym co generację właściciele lecą do sklepu po nowy model.

Opublikowano
11 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Gwarantuje Ci że nie. Wiertła miałem, koronki diamentowe, kilka sztuk. Wiele płytek położyłem jako amator i tak twardego dziadostwa jeszcze nie spotkałem. 

ale koronki do wiertarki czy do flexa?

11 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Gwarantuje Ci że nie. Wiertła miałem, koronki diamentowe, kilka sztuk. Wiele płytek położyłem jako amator i tak twardego dziadostwa jeszcze nie spotkałem. 

ale koronki do wiertarki czy do flexa?

Opublikowano
22 minuty temu, bergercs napisał(a):

IP14Pro na premierę kosztował od 6500.

Obecnie odnowione chodzą w okolicy 2000. W trzy lata poleciał w dół o około 4500zł.

W 2022 jego odpowiednikiem było Xiaomi 13 - na premierę startowały 4999. Xiomi 14 4799. 

Więc tak nie najlepszy argument.

Faktem jest, że zazwyczaj nie kupuję na premierę.

Ale ok, ja na Xiaomi telefonach się nie znam. Widzę, że teraz te Xiaomi chodzą po 800 zł, ja mojego sprzedam za 2k wciąż. Dałem 4700 :) 

Sam (i żona również) używam Redmi Note 13Pro 5g - co dziwne DZIAŁA, ma tegoroczne poprawki bezpieczeństwa i ŁO MATKO - jest na dalej wspieranych (startował z Andkiem 13, obecnie jest 14 a ma dostać 15). I nic się z nim nie dzieje. Poprzedni (Redmi Note 8 Pro) działał bezproblemowo przez 5 lat. I nikomu nie wciskam Xiaomi bo jestem zadowolony,

No i spoko. 

nikogo nie cisnę, że wybrał inną platformę - najczęściej użytkownicy jednej marki mają z tym największy problem (to jak z elektrykami - wszędzie muszą udowadniać, że to najlepszy wybór na świecie).

W tym wątku to akurat cisną użytkownicy innych marek. iPhone nikt tu nikomu nie wciska. Przestawiłem tylko argumenty dlaczego ja taki kupiłem. 

To, co mnie najbardziej bawi przy Japku - jako główny argument jest podawane wsparcie 5-7 czy tam diabli wiedzą ile lat, po czym co generację właściciele lecą do sklepu po nowy model.

No ja nie latam co generacje. Teraz jestem już 3 do tyłu. Wcześniej wymieniłem z 12pro na 14 pro, bo chciałem siostrze oddać 12pro. A przeskakiwałem chyba z 8 plus.

natomaist utrzymanie wartości i bezproblemowe działanie są dość niezaprzeczalnym i zaletami IP.

Opublikowano

Wracając do motoryzacji :E 

Zastanawiam czy się kupić coś używanego w przyszłym roku tak do 70k (IS300h mi się marzy) czy może jednak coś z salonu... Niestety JDG nie będzie więc wchodzi albo najem albo jakaś forma kredytowania. Jak to teraz wygląda i co się opłaca? Przykładowo Mazda 3 według konfiguratora wychodzi przy wkładzie własnym 40k jakoś 1200zł brutto miesięcznie na 48msc. Nie wiem ile wykup bo nie podają ale chyba można zwrócić w rozliczeniu. Mniej kasy na start trzeba dać, a jednak nowe to nowe (Mazda 3 to przykład). 

Opublikowano (edytowane)

W pracy połowa ludzi z iP, niektórzy jeszcze na 11. generacji, bo nadal wystarcza. Dla mnie telefony przepłacone, jedynym argumentem jest, jak ktoś ma cały ekosystem od nich. Koledzy z pracy też nie widzą jakiejś zalety / przewagi nad Androidem. Sami stwierdzają, że są po prostu przyzwyczajeni. 

W poprzedniej firmie spróbowaliśmy chińskich telefonów. Bardzo szybko była kolejna wymiana telefonów. Ja wytrzymałem chyba 3 tygodnie. 

Edytowane przez marko
  • Upvote 1
Opublikowano

xiaomi dobre do grania i telefony szybko tanieją więc można kupić mocny sprzęt za nieduże pieniądze.

Ale jak ktoś pracuje z wrażliwymi danymi to chyba tylko apple i samsung. A wybór to kwestia upodobań.
Ja nie lubie apple. 

Cos takiego 

Smartfon POCO F7 5G 12GB 256GB NFC Wersja EU bez ładowarki / wysyłka z Niemiec | $315.45

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Dimazz napisał(a):

a jakiś tcl 75 cali?

to jest często na promocjach za 2500zł

Z budżetowymi TCL bym uważał. Android w nich, a raczej hardware odpowiedzialny za to to tragedia. Radzę się przejść po sklepach i pobawić się kilkoma modelami. Ja mam serię 715  to to się do wbijania gwoździ nie nadaje. Sygnał 4k,nawet zewnętrzny ubija ten telewizor jeżeli chodzi o płynność menu. Sam android jest w 1080p, nie ma siły odpalić czegokolwiek w 4k bez kompletnego zamulenia systemu. O braku aktualizacji nie wspomnę. Można wrzucić soft z zewnątrz, ja tak robię. Na telegramie jest kanał który prawie codzień ma nowe softy. 

Jak ma być tanio i dobrze to zeszłoroczne sharpy aqous na andku to poezja. Teściom na rocznicę kupiliśmy 55 cali, jakoś 2tys zł. Qled, mega sprawny android. 4k z hdr nie robił na nim wrażenia jeżeli chodzi o netflixa czy inne streamingi typu iptv

Edytowane przez Krauziak
Opublikowano
Godzinę temu, Katystopej napisał(a):

Tymczasem mój Soniacz XH90, bardzo popularne swego czasu - chyba nawet Petru go ma, wisi sobie i po prostu działa bez zająknięcia. Pierwszy nasz tv zaraz po ślubie to był Panas 47AS650, do teraz działa u młodego w pokoju pod konsolą. Rodzice mają Soniacza 42" jeszcze z podświetleniem lcd z 2009r :E 

Dokładnie tak. Mój xh90 mordowany przed dzieci non stop działa jak po wyjęciu z pudełka. Żadnych lagów czy innych cyrków.

U rodziców xh90 też kilka ładnych lat i są zadowoleni po przesiadce z plazmy. Tak jak i ja :)

Opublikowano
3 godziny temu, Krauziak napisał(a):

No raczej nie dają 5 lat. a jak już dają to za dodatkową opłatą albo w najwyższej serii TV gdzie miałbym dwa tańsze w tej cenie. Chyba że się mylę, ale nie widzę nigdzie info o 5 letniej gwarancji. Interesuje mnie jak coś Bravia 7 65"

Opublikowano (edytowane)

xiaomi dobre do grania i telefony szybko tanieją więc można kupić mocny sprzęt za nieduże pieniądze.

Ale jak ktoś pracuje z wrażliwymi danymi to chyba tylko apple i samsung. A wybór to kwestia upodobań.
Ja nie lubie apple. 

Cos takiego 

Smartfon POCO F7 5G 12GB 256GB NFC Wersja EU bez ładowarki / wysyłka z Niemiec | $315.45

Motorola ma możliwość integracji w niektórych modelach z systemami IT korpo opartymi na Lenovo.

Poza tym chyba jako jedyny łącze się bez problemu z każdym sprzętem na sali konferencyjnej czy podczas wydarzeń, często z możliwością podstawowego sterowania, gdzie japka czy Samsungi nie chcą się nawet łączyć.

Mam ThinkPhone.

Edytowane przez Petru23
Opublikowano

IOS jest jeden, a nie "pierdyliard" odmian polatanego androida, wiec dokladnie tak jest - powazne firmy, to apple i ewentualnie samsung. 

od wielu lat, na co dzien korzystam z obu, bo rozdzielam sprzet firmowy/biznesowy od tego prywatnego :E zawsze. kazdy z nich ma swoje wady/zalety i zaden nie jest idealny. wszystko jak zwykle zalezy od potrzeb i wymagan jakie stawia sposob uzytkownia sprzetu. 

• Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

No ja nie latam co generacje. Teraz jestem już 3 do tyłu. Wcześniej wymieniłem z 12pro na 14 pro, bo chciałem siostrze oddać 12pro. A przeskakiwałem chyba z 8 plus.

natomaist utrzymanie wartości i bezproblemowe działanie są dość niezaprzeczalnym i zaletami IP.

Ja w tym roku przesiadłem się na 16 Pro. Moja pierwsza styczność z jabłkiem i jestem bardzo zadowolony. Telefon jak telefon. Głównym atutem jest działanie w kooperacji z Tesla bo z Androidem miałem problemy. 

Najgorzej przestawić się po kilkunastu latach użytkowania Androida 
Żona od zawsze tylko IP ale takie 2-3 letnie w stanie idealnym. Teraz siedzi na 13Pro od 2 lat za który dała 2500zł a 12Pro oddała Mamie. 
12Pro ma już kilka ładnych lat a działa tak samo dobrze jak mój 16 Pro :E 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja od 4 generacji jestem wierny Foldowi :D Obecny to najlepszy model jaki dotychczas miałem. W końcu dali przedni ekran, który wygląda jak zwykły telefon, a po rozłożeniu dzieje się magia :D Cenowo kosztował sporo mniej niż topowy IPhone, który żadnej innowacji nie ma i to w wersji 512GB :)

4 godziny temu, marko napisał(a):

U mnie sam system chodzi ok, ale co z tego jak dowolna aplikacja typu YT, Netflix, itd. nagle bez powodu nie wyświetla połowy grafik? Albo aplikacje po prostu się nie ładują. Inny przykład, to wyświetli mi się info "należy zaktualizować aplikację". No to klikam dalej, coś tam chwilę myśli i się zawiesza. Restartuje aż telewizor, znowu ten sam komunikat i znowu się zawiesza. Więc kolejny restart, wchodzę przez ustawienia i do aplikacji i robię tam aktualizację - działa! Nieważne czy to YT, Netflix, Apple TV, Prime Video, Disney+ czy co tam jeszcze mam - dzieje się to samo. Wrzuciłem pytanie do internetu, czy to mój telewizor jakiś felerny, ale nie... pełno wątków z podobnymi problemami. jedyny plus, że telewizor wyhaczyłem na porządnej promce, ale drugi raz bym nie kupił  

Pisałem wcześniej, ale może umknęło. Kup sobie przystawkę, sam mam Shielda i TV to dla mnie tylko ekran. Wszystko działa 100x szybciej niż na TV.