Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zostawmy ten temat w spokoju. Nie rozumiem po co go odgrzebujecie. 

W środę bylem na targach w Lublinie. Wracając przejechałem się głęboką. Jak była połatana jakieś 13 lat temu jak pierwszy raz nią jechałem tak jest i teraz :E

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Katystopej napisał(a):

Obecnie chcąc mieć 2 komplety opon ekonomiczniej jest kupić drugi komplet felg niż  bulić 200-400zł za wymianę :E 

W Warszawie za przełożenie 16 plus wyrzucenie starych opon zapłaciłem 200zł...

Opublikowano
11 minut temu, marko napisał(a):

Byłem teraz w Karkonoszach. Po czeskiej stronie nawet trochu biało było na drodze. 2-letnie Micheliny CC2 SUV z jakimiś 60% bieżnika bezproblemowo czy to na białej nawierzchni czy na mokrym.

Dobrze wiedzieć, mam te same wielosezony, ale dopiero drugi sezon teraz zaczynam na nich. W styczniu Basenova to będą testowane :D

Opublikowano

Myślałem, że spalił mi się router od Play... ;) 
Po milionie restartów podłączyłem bezpośrednio pod ONT i 3 rozmowach na inolini i jednej na chacie net ruszył bez ich białej puszki.. ;)
A niby to nie możliwe jak ma się TV od nich. a działa i net i TV. 

Opublikowano
23 godziny temu, galakty napisał(a):

Co do Kugi to sam się śmiałem, ale jeśli chodzi o SUVy hybrydowe to chyba najwięcej sensu ma :E 

Moim zdaniem hybrydy są świetne w dowolnego typu osobówce, w centrum (czasem przykorkowanego) miasta.

18 godzin temu, jarux napisał(a):

W Warszawie za przełożenie 16 plus wyrzucenie starych opon zapłaciłem 200zł...

Czy masz starsze auto, czy nowsze z TPMS itp.?

Opublikowano
9 minut temu, Kyle napisał(a):

Moim zdaniem hybrydy są świetne w dowolnego typu osobówce, w centrum (czasem przykorkowanego) miasta.

Czy masz starsze auto, czy nowsze z TPMS itp.?

A czemu miałyby te hybrydy nie być świetne w miałyby miasteczkach, gdzie musisz jechać do kilku różnych miejsc żeby ogarnąć wszystko?

Opublikowano (edytowane)

Zawężam do centrów miast, bo tam hybrydy (szczególnie z jakimś e-CVT lub innym bezstopniowym rozwiązaniem) zdecydowanie lepiej się spisują, niż przykładowo turbo-benzyna (bez hybrydy) z DSG, gdzie często wolne toczenie, czy bardzo powolne ruszanie, leci na pół-sprzęgle i nie ma odzyskiwania energii przy lekkim hamowaniu/zwalnianiu.

Edytowane przez Kyle

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ja mam inne odczucia, gram dużo w gry z wysokim fps, jak bf. Przyzwyczaiłem się że wysoki fps=niski lag, potem zaczynam grać w grę z niskim fps i czuję niski fps=większy lag, potem włączam fg i zaczyna nie trybić bo dostaje wysoki fps, ale lag zostaje wysoki, nawet wyższy, potem dokładam fgx3,x4 fps rośnie, a lag dalej wysoki, a jeszcze dochodzą babole w obrazie z fg, niby płynnie bo dużo fps a sterowana postać jak by biegała pod wodą
    • To jest R750 - najwyższy model - wyżej są już tylko Signature (tylko, że to już inna bajka). Względem mojej V700 dołożyli jeszcze automatyczny dozownik.
    • https://ithardware.pl/aktualnosci/miliarder_cd_projekt_szaman_czechy_dochodzenie_smierc_polki-49247.html   Kiedy Wiedźmin wejdzie zbyt mocno
    • Dostając zadanie i nie mając znacznika na tak dużej mapie to coś słabo to wygląda. Nie mam zamiaru pół dnia szukać celu.
    • Od 2019r Mondeo MK5 wychodziło w wersji poliftowej ze zmienioną budą, osprzętem silnika i skrzynią.  Bardzo dobre jednostki 2.0TDCI (HDI) mianowano na EcoBlue czyli dołożyli AdBlue i wprowadzili mokry pasek rozrządu i przez te zmiany silniki nie były już takie dobre w ogólnym rozumieniu. Do tego zmienili skrzynie biegów z powershifta 2 gen na skrzynię A8, która jest trwalsza ale niestety wolniejsza przy zmianie biegów. Powershift 2 gen biegi zmienia płynniej ale do poprawnej pracy wymaga regularnej wymiany oleju i filtru. Na pewno po między Powershift gen 1 i gen2 jest wyraźna poprawa w trwałości pracy skrzyni. 1 generacja przysparzała problemów i zapisała się w historii jako awaryjna. 2 gen już takich problemów nie ma.  Ja miałem Mondeo MK5 z 2018r czyli tzw „między lift” dla wielu to najlepsza wersja ponieważ posiadała już budę poliftową a osprzęt stary czyli silnik 2.0TDCI (HDI) bez adblue i na zwykłym, suchym pasku. Do tego skrzynie Powerhift gen2, która była płynniejsza od A8.  Co by nie mówić to przy awarii skrzyni automatycznej czy to Powershift gen2, A8 czy innego rozwiązania naprawa idzie już pod naście tysięcy zł dlatego warto o nie dbać  Auto sprzedałem z przebiegiem 212tys km z perefekcyjnie działającą skrzynią. Przy 60, 120 i 180 tyś km wymiany oleju, filtrów w automacie  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...