Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bergercs napisał(a):

Piętnasty raz przycinają listewkę, a ona ciągle za krótka....

Chyba piła zła.

Brakuje jeszcze tylko 1.5hdi w RAMie i 1.2 HEMI w Helcatcie.

I znów łysy miałby z czego robić dramę:E

Edytowane przez jarux
Opublikowano (edytowane)

@bbandino dość często odblokowuje DR po zatrzymaniu przez policję...dwóch nawet dostało po 3k mandatu :E 

Ale są to głównie auta w których tak na ulicy ciężko na szybko wymienić na zwykłe żarówki.

2 godziny temu, Gang napisał(a):

z tym, że czasami to pudrowanie trupa, bo więcej dałaby regeneracja odbłyśnika. 

To racja :thumbup: Gdy sprawdzaliśmy w 307 młodego led w starej lampie świecił gorzej niż zwykła żarówka w nowej.

Co do @Petru23...jeśli mi dana piaskownica nie pasuje bo dorosłem, wsadziłem sobie kij w dupę, zezgredziałem, inni jej uczestnicy zostali na poziomie na jakim byli 15 lat temu, tak naprawdę nigdy nie pasowałem do tej piaskownicy (wybrać dowolne...ja obstawiam ostatnie) po prostu z niej wychodzę, a nie robię z siebie męczennika ;) 

Edytowane przez Krzysiak
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Gang napisał(a):

Widzieliście te wypasy od Toyoty? 
śmialiśmy się z dziadkowozów...Japonia znajdzie swoje miejsce przy chinczykach. 

Jakie wypasy?

Jak Toyota wprowadzi cos wiekszego od Rav4 to bedzie dobrze :) bo obecnie nic wiekszego od Tiguana czy Kugi nie maja. Poza Tayronem, Kodiaqiem, Sorento czy Santa Fe - reszta producentow oddaje ten segment walkoverem. Omoda 9 czy Chery Tigo 8/9 moga spac spokojnie :)

Edytowane przez trepek
Opublikowano
2 godziny temu, Krzysiak napisał(a):

Co do @Petru23...jeśli mi dana piaskownica nie pasuje bo dorosłem, wsadziłem sobie kij w dupę, zezgredziałem, inni jej uczestnicy zostali na poziomie na jakim byli 15 lat temu, tak naprawdę nigdy nie pasowałem do tej piaskownicy (wybrać dowolne...ja obstawiam ostatnie) po prostu z niej wychodzę, a nie robię z siebie męczennika ;) 

problem w tym, ze nie trzeba nawet wchodzic do tej piaskowincy, aby zostac obrzuconym :kupa: ktorym sie tam dzieciaki bawia. ba. dzieciaki z tej piaskownicy nawet potrafia wyjsc z niej, zabrac swoje :kupa: i leciec do innych uwazajac, ze ich "zabawki" jak i forma zabawy sa najlepsza. problemem tutaj nie jest cale osiedle, tylko wlasnie ta konkretna piaskownica, ktora to osiedle chcac, czy nie, musi akceptowac. latwiej zapanowac nad jedna taka piaskowanica, niz nad calym :kupa: ktore rozniesie sie po calym osiedlu, jak ja sie zlikwiduje :E 

Opublikowano
14 minut temu, trepek napisał(a):

Jakie wypasy?

Jak Toyota wprowadzi cos wiekszego od Rav4 to bedzie dobrze :) bo obecnie nic wiekszego od Tiguana czy Kugi nie maja. Poza Tayronem, Kodiaqiem, Sorento czy Santa Fe - reszta producentow oddaje ten segment walkoverem. Omoda 9 czy Chery Tigo 8/9 moga spac spokojnie :)

Highlander? :) 

Opublikowano

@bergercsbo ludzie nie chcą słuchać rad jeśli są one inne niż to co myślą. Bratu teraz padła skrzynia w transicie 2.2, swoją drogą jakieś drogie te skrzynie bo 5-6k za regenerowany manual :E Mówię mu że przy jednej robocie jednak zmieniłbym sprzęgło, bo fabryczne jeszcze siedzi a auto pod 400k. Nie, bo on nie będzie już dodatkowych kosztów sobie robił...ciekaw jestem kiedy się to na nim zemści :E

• Upvote 1
Opublikowano

@SuLac0moto zawsze było (już lata temu na labie), jest i będzie specyficznym, dość hermetycznym działem, przez co niektórzy go nie rozumieją i nigdy nie zrozumieją jeśli będą z tym walczyć ;) Za @Petru23ciągnie się "smród" jeszcze z laba stąd niektórzy go nie lubią i działa na nich na płachta na byka. Czy słusznie czy nie już nie oceniam. Mnie on ani grzeje ani ziąbi, ot wyraziłem swą opinię, że sam bym nie przebywał w miejscu gdzie się źle czuję albo "wszyscy się na mnie uwzięli". Tyle i tylko tyle 😁

Dla mnie eot w jego kwestii ;)

• Upvote 2
Opublikowano
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

O.

kurde, jestem pewien że jeszcze w zeszłym roku mi go oferowali w salonie. Może to było demo? :hmm:

Normy emisji a sama sprzedaż też nie była jakaś mocno zadowalająca. Jeśli z Toyoty chcemy coś większego niż Rav4 to zostaje tylko Land Cruiser :E przy czym po Highlanderze nie ma co płakać, używek jak na lekarstwo, nikt tego nie chce kupić - drogie a w zamian słabe materiały i wyciszenie. Naszego firmowego 3 letniego Highlandera odkupił komis za 175k i obecnie stoi już dobre pół roku w salonie w Warszawie, nikt go nie chce a samochód igła.

Opublikowano

@Krzysiak ci co sie "bawia" w tej piaskownicy zapominaja tylko o jednym, to nie jest prywatna piaskownica, tylko jest czescia osiedla. specyficzna, ale nie hermetyczna. to, ze sie w niej ktos bawi w taki, a nie inny sposob. ok.  moga sie w niej bawic nawet :kupa: , bo takim czyms jest dla mnie hejt. chodzi tutaj o to, ze smierdzi na calym osiedlu, a dzieciaki roznosza potem  :kupa: pod butami wszedzie, jak juz skoncza zabawa w swojej piaskownicy. to, ze dzieciaki "ignoruja" innych mieszkancow osiedla, nie zmienia faktu, ze smierdzi nadal. pcl, nie jest tutaj zadnym usprawiedliwieniem. jest imo wrecz przykladem patologii jaka nie powinna miec miejsca. szczegolnie jego ostatanie lata.

Opublikowano
17 minut temu, Katystopej napisał(a):

Normy emisji a sama sprzedaż też nie była jakaś mocno zadowalająca. Jeśli z Toyoty chcemy coś większego niż Rav4 to zostaje tylko Land Cruiser :E przy czym po Highlanderze nie ma co płakać, używek jak na lekarstwo, nikt tego nie chce kupić - drogie a w zamian słabe materiały i wyciszenie. Naszego firmowego 3 letniego Highlandera odkupił komis za 175k i obecnie stoi już dobre pół roku w salonie w Warszawie, nikt go nie chce a samochód igła.

Ale bym się władował :E 

Na szczęście mi się nie podobał, zbyt amerykański. Taki meh w środku 

Opublikowano

@Krzysiak no nie rozumiemy sie. pomijajac tutaj samego @Petru23 chodzi o sama rekacje. hejt czy nawet jego znamiona, bez znaczenia czy jest sprowokowany czy nie, powinien byc pietnowany. napisze to jeszcze raz - hejt w zadnej formie, nie moze byc usprawiedliwiany, tym bardziej omijany, ignorowany, wysmiewany. wrzucilem zapytanie cgpt, sadzilem, ze cos zaskoczy, jakas refleksja gdzies sie poajwi. byla. przez 10-15 min. potem wybilo szambo. i tak . wiem co to jest hejt. podejrzewam, ze lepiej niz wiekszosc tutaj. przerobilem go z innymi w kazdej mozliwej chyba formie i wieku. 

• Upvote 1