Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To się wtrącę, z inną sprawą.

C4 picasso 2016, 1.6 bhdi 120km. Ciekło mi olejem, nie wiadomo skąd, wszystko zapaskudzone. Zapchało FAP. Obecna diagnoza po rozebraniu to turbosprężarka, bo od jednej strony dużo oleju było.

Czy to może być przyczyną? Z odmą postanowiłem się wstrzymać, bo to kolejna część 500PLN.

Zgodziłem się na regenerację ale patrzę na APARTS, że nowe są dostępne w cenach 1500 KAMOKA, 2000 NISSENS, 2500 GARRET. 

Czy turbinki tak staniały, bo pamiętam że takie kwoty to za regenerację płaciło się?

Opublikowano

Wydaje mi się, że one zawsze tyle kosztowały - w zależności od turbiny oczywiście. Regeneracja połowę tego - ojciec robił regenerację circa 14 lat temu i płacił 800 jak dobrze pamiętam?

• Upvote 1
Opublikowano
49 minut temu, Louzen napisał(a):

To się wtrącę, z inną sprawą.

C4 picasso 2016, 1.6 bhdi 120km. Ciekło mi olejem, nie wiadomo skąd, wszystko zapaskudzone. Zapchało FAP. Obecna diagnoza po rozebraniu to turbosprężarka, bo od jednej strony dużo oleju było.

Czy to może być przyczyną? Z odmą postanowiłem się wstrzymać, bo to kolejna część 500PLN.

Zgodziłem się na regenerację ale patrzę na APARTS, że nowe są dostępne w cenach 1500 KAMOKA, 2000 NISSENS, 2500 GARRET. 

Czy turbinki tak staniały, bo pamiętam że takie kwoty to za regenerację płaciło się?

Jak możesz sobie pozwolić, to bierz nową, bo te regeneracje to o kant :dupa: potłuc. Auto już nie będzie jeździć jak wcześniej. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Podłączyłem go właśnie...po 34" ijamce na VA (chwalonej w recenzjach) moja reakcja na kolory "o żesz kufa ja pertole :o " 

Już rozumiem czemu jak ktoś raz zasmakuje oleda to nie chce już innej matrycy :D 

Miałem kiedyś monitor 34", ale brakowało mi ekranu, teraz mam budżetowe 48" OLED i jest idealnie :D

Edytowane przez LYCONE
Opublikowano
12 minut temu, LYCONE napisał(a):

Miałem kiedyś monitor 34", ale brakowało mi ekranu, teraz mam budżetowe 48" OLED i jest idealnie :D

U mnie też 48" 4K OLED od Samsunga (który mnie trochę wkurza) + 2x27" 2,5K Philipsa, które w piątek po egzaminie AWS będą wieszał w pivocie. 
Na drugim stanowisku 34", ale muszę dokupić drugi 27" 16:9 bo jak udostępniam komuś pulpit to z reguły niewiele widzi...

image.png.d44cacb547f75ced77cb27d0c4adbc65.png

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, dannykay napisał(a):

Jak możesz sobie pozwolić, to bierz nową, bo te regeneracje to o kant :dupa: potłuc. Auto już nie będzie jeździć jak wcześniej. 

Ja tam nie narzekam, już 14 czy 15 lat chodzi. A czy tak samo jak oryginał? Nie wiem :D  Ważne, że idzie jak przecinak i ładuje więcej boostu jak zadane :D 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Już rozumiem czemu jak ktoś raz zasmakuje oleda to nie chce już innej matrycy :D 

Z tego powiedzenia wyłączeni są użytkownicy laptopów z OLED. 
Miałem taki na chwilę i tylko do użytku w nocy bo w dzień ekran robi za lusterko :E 

Opublikowano
55 minut temu, dannykay napisał(a):

Jeśli regeneracji to firmy typu Inter  Turbo k/Tarnowskich Gór - tam otrzymujecie produkt zgodny z wymogami producenta. Natomiast co do ogromnej większości, to tak jak napisane - odwalona sztuka po kosztach.

A z wymienionych powyżej: turbiny Kamoka i Nissens to szkoda kasy. Garret - to oryginał i jeśli ma być dobrze, no to to.

Odma - HDI mają z nimi problem,  zwlekanie z wymianą to proszenie się o bardzo duże kłopoty.

Opublikowano

A z rzeczy ważniejszych - wczoraj zrobiłem ten 5 ziaren - ale w wersji 3 ziarna: rezygnacja z maku (zamiast niego zwiększenie o 2 łyżki ilości sezamu) oraz dyni (tutaj zwiększenie o łyżkę zarówno siemię lniane oraz ziaren słonecznika). Wyszedł super.

Teraz, GordonLameman napisał(a):

@bergercs
A kojarzysz turbo tec z Jaworzna?

Tesc rozważa podjechać tam z DPF-em :) 

Niestety nie. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Z tego powiedzenia wyłączeni są użytkownicy laptopów z OLED. 
Miałem taki na chwilę i tylko do użytku w nocy bo w dzień ekran robi za lusterko :E 

Fajnie jakby to ogarnęli jak ekran w S25 Ultra. Na pierwszy rzut oka wydawał mi się wręcz matowy, do tego jest bardzo jasny. 

Opublikowano
6 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Wydaje mi się, że one zawsze tyle kosztowały - w zależności od turbiny oczywiście. Regeneracja połowę tego - ojciec robił regenerację circa 14 lat temu i płacił 800 jak dobrze pamiętam?

No ja się zatrzymałem na 3-4kPLN, ale to mogło być z montażem.

Teraz pod Warszawą sama regeneracja 1000 + montaż. 

Opublikowano
2 godziny temu, SweetDreams napisał(a):

Ale ona wogóle uwzględnia tą wersję silnikową? 

Korzystam z ETKA, która jest do znalezienia w Google frazą "CarProg2". Jest tam do wyboru Fabia z rocznika modelowego nawet 2027. W kategorii "Transmission" są do wyboru wszystkie schematy skrzyń biegów dla wszystkich wersji silnikowych. Opisy skrzyń to tylko MQ200 lub DQ200, jak pisałem wyżej. Jest jeszcze jakiś dziwna skrzynia AQ160. Nie mam 100% pewności, że wszystkie zamieszczone tam dane są poprawne. 

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, bergercs napisał(a):

Jeśli regeneracji to firmy typu Inter  Turbo k/Tarnowskich Gór - tam otrzymujecie produkt zgodny z wymogami producenta. 

Turbotec z Jaworzna też, nawet katowicki Ganinex z nimi współpracuje.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, kapcer napisał(a):

Pytanie Panowie. Teść wspominał, że chciałby nową maszynkę do golenia na święta. Od wielu lat używa rotacyjnej (aktualnie jakiś Philips). Zaryzykować i kupić mu polecanego Panasonica ES-LV67 (golarka foliowa) czy poszukać kolejnej rotacji? Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

Wg mnie rotacyjne to guano niesamowite. Mam tego Panasa i goli bardzo dobrze. Trzeba tylko uważać na folie bo jest dosyć delikatna. Kolejną rzeczą jest to, że jak rozwaliłem sobie tą folie to nie było dostępnych zamiennych w jakichś normalnych cenach. Dopiero jakiś miesiąc później przyszła dostawa na Amazonie i były w normalnych cenach. I kolejny minus to brak możliwości golenia na kablu zasilającym. Ale to pewnie dlatego, że można się tą maszynką golić na mokro też.

Ale ogólnie to polecam. Fajny sprzęt. Ciężko dostać coś innego na 5 ostrzach w takiej cenie.

Edytowane przez MadDog
  • Thanks 1