Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, LYCONE napisał(a):

W temacie około leasingowym - muszę się pochwalić, bo skończyłem płacić haracz bankowi za zgodę jeżdżenia ich autem i nawet zgodzili się je sprzedać za 1% wartości :E

Gratulacje!

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Pytanie Panowie. Teść wspominał, że chciałby nową maszynkę do golenia na święta. Od wielu lat używa rotacyjnej (aktualnie jakiś Philips). Zaryzykować i kupić mu polecanego Panasonica ES-LV67 (golarka foliowa) czy poszukać kolejnej rotacji? Ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?

Opublikowano

Nope.

Kiedyś podejście miałem do elektrycznej maszynki ale... zostałem przy swoim 22 letnim Gillette Mach 3 Turbo Champion.

image.thumb.png.1dc1553efbec7df3dd34787c8b3e4d9f.png

Szczytowe osiągnięcie wśród maszynek do golenia. Przynajmniej dla kogoś z twardym zarostem i z podrażnieniami.

BTW.

Jak szukałem zdjęć maszynki to znalazłem, że to limitowana wersja, która teraz kosztuje 130$ :E Powaleni.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 8.12.2025 o 21:41, Krzysiak napisał(a):

Ja dziś jeszcze dokonałem ostatniego zakupu do kompa...niby budżetowy qd-oled, ale za 1900 grzechem było nie wziąć 34" :E 

Ostatniego w tym roku...niestety jest to mój nałóg z którego nigdy nie wyrosłem :rotfl2:

Podłączyłem go właśnie...po 34" ijamce na VA (chwalonej w recenzjach) moja reakcja na kolory "o żesz kufa ja pertole :o " 

Już rozumiem czemu jak ktoś raz zasmakuje oleda to nie chce już innej matrycy :D 

Edytowane przez Krzysiak
  • Like 2
Opublikowano
9 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Podłączyłem go właśnie...po 34" ijamce na VA (chwalonej w recenzjach) moja reakcja na kolory "o żesz kufa ja pertole :o " 

Już rozumiem czemu jak ktoś raz zasmakuje oleda to nie chce już innej matrycy :D 

Jaka dokłądnie ta ijamka? Bo też mam.

Opublikowano

To się wtrącę, z inną sprawą.

C4 picasso 2016, 1.6 bhdi 120km. Ciekło mi olejem, nie wiadomo skąd, wszystko zapaskudzone. Zapchało FAP. Obecna diagnoza po rozebraniu to turbosprężarka, bo od jednej strony dużo oleju było.

Czy to może być przyczyną? Z odmą postanowiłem się wstrzymać, bo to kolejna część 500PLN.

Zgodziłem się na regenerację ale patrzę na APARTS, że nowe są dostępne w cenach 1500 KAMOKA, 2000 NISSENS, 2500 GARRET. 

Czy turbinki tak staniały, bo pamiętam że takie kwoty to za regenerację płaciło się?

Opublikowano
49 minut temu, Louzen napisał(a):

To się wtrącę, z inną sprawą.

C4 picasso 2016, 1.6 bhdi 120km. Ciekło mi olejem, nie wiadomo skąd, wszystko zapaskudzone. Zapchało FAP. Obecna diagnoza po rozebraniu to turbosprężarka, bo od jednej strony dużo oleju było.

Czy to może być przyczyną? Z odmą postanowiłem się wstrzymać, bo to kolejna część 500PLN.

Zgodziłem się na regenerację ale patrzę na APARTS, że nowe są dostępne w cenach 1500 KAMOKA, 2000 NISSENS, 2500 GARRET. 

Czy turbinki tak staniały, bo pamiętam że takie kwoty to za regenerację płaciło się?

Jak możesz sobie pozwolić, to bierz nową, bo te regeneracje to o kant :dupa: potłuc. Auto już nie będzie jeździć jak wcześniej. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Miałem kiedyś monitor 34", ale brakowało mi ekranu, teraz mam budżetowe 48" OLED i jest idealnie :D

Edytowane przez LYCONE
Opublikowano
12 minut temu, LYCONE napisał(a):

Miałem kiedyś monitor 34", ale brakowało mi ekranu, teraz mam budżetowe 48" OLED i jest idealnie :D

U mnie też 48" 4K OLED od Samsunga (który mnie trochę wkurza) + 2x27" 2,5K Philipsa, które w piątek po egzaminie AWS będą wieszał w pivocie. 
Na drugim stanowisku 34", ale muszę dokupić drugi 27" 16:9 bo jak udostępniam komuś pulpit to z reguły niewiele widzi...

image.png.d44cacb547f75ced77cb27d0c4adbc65.png

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, dannykay napisał(a):

Jak możesz sobie pozwolić, to bierz nową, bo te regeneracje to o kant :dupa: potłuc. Auto już nie będzie jeździć jak wcześniej. 

Ja tam nie narzekam, już 14 czy 15 lat chodzi. A czy tak samo jak oryginał? Nie wiem :D  Ważne, że idzie jak przecinak i ładuje więcej boostu jak zadane :D 

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysiak napisał(a):

Z tego powiedzenia wyłączeni są użytkownicy laptopów z OLED. 
Miałem taki na chwilę i tylko do użytku w nocy bo w dzień ekran robi za lusterko :E 

Opublikowano
28 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Z tego powiedzenia wyłączeni są użytkownicy laptopów z OLED. 
Miałem taki na chwilę i tylko do użytku w nocy bo w dzień ekran robi za lusterko :E 

Fajnie jakby to ogarnęli jak ekran w S25 Ultra. Na pierwszy rzut oka wydawał mi się wręcz matowy, do tego jest bardzo jasny.