Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, SuLac0 napisał(a):

uwazasz, ze produkcja telefonu, to  jest to samo co produkcja auta? no z taka retoryka, trudno polemizowac . podejrzewam, ze np. VW tez ma tutaj odmienne zdanie na ten temat ;) 

No właśnie na odwrót, więc trudno polemizować...

W sumie święta idą, nie będę się denerwował atakami w moją stronę po raz 2137. Znudziło mnie. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Oj tam oj tam. Wejść na rynek smartfonów dzisiaj to wyczyn, nie wybijesz się. 

Zresztą Xiaomi nie produkuje ani telefonów, ani samochodów, tylko zbiera części do kupy :E 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
41 minut temu, galakty napisał(a):

Zresztą Xiaomi nie produkuje ani telefonów, ani samochodów, tylko zbiera części do kupy :E 

Idąc tym tokiem rozumowania to zaden producent nie produkuje w 100% elektroniki bo kupuje choć kilka elementów składowych od innych producentów, bądź zleca ich produkcję na zewnątrz. 

Opublikowano
2 godziny temu, galakty napisał(a):

Oj tam oj tam. Wejść na rynek smartfonów dzisiaj to wyczyn, nie wybijesz się. 

mozna produkowac i sprzedawac, ale sie nie wybic :E 

2 godziny temu, galakty napisał(a):

jak praktycznie kazdy inny producent w celu minimalizowania kosztow. Xiaomi praktycznie niczym sie tutaj nie rozni do np.Tesli.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

@Gang jak sprawdzić czy w Jazz jest ecvt czy starsza skrzynia? Chyba dopiero po 2016r weszli w ecvt?

Pojęcia nie mam. 

Ale (fanboy mode on)

Słyszałeś kiedyś i problemach ze skrzyniami w Hondach ? :)

Największa wtopa była w 7 generacji bo jak ktoś zamulał to po 200-300kk potrzebowały łożyska za 400zl.  

Opublikowano
2 godziny temu, Gang napisał(a):

Pojęcia nie mam. 

Ale (fanboy mode on)

Największa wtopa była w 7 generacji bo jak ktoś zamulał to po 200-300kk potrzebowały łożyska za 400zl.  

Z drugiej strony za dużo to tego na ulicy nie jeździ :E w sensie Jazza. Tej nowej generacji 2020+ widziałem może ze dwie sztuki. Swoją drogą wszyscy narzekają że brzydal a mi się podoba, zwłaszcza przód i tył 🤪 środek też całkiem przyjemny. 

A jak już miałbym brać pierdka to mimo wszystko z automatem...i w sumie Jazz 2015 albo 2020+ wydaje mi się dobrą opcja. Przecież swego czasu chyba nawet na forum jazza się spotkaliśmy :E I mimo, że sztukę blacharsko trafiłem słaba (bitą, źle sprawdzona przez mnie) tak mechanicznie to tam absolutny nic nie miałem do roboty. A nie oszczędzałem go :E Z Ikei Paxa 236cm w kartonie wiozłem 🤪

Opublikowano

To było forum civicklub  ;)

Może przez sentyment ale wg mnie najbrzydszy to był ten "nasz" te nowsze i najnowsze są wg mnie bardzo bardzo ok. 

Bo faktycznie "jedynka" (chociaż to tak naprawdę 2.) był taki trochę bezpłciowy. 

Opublikowano

Hond w ogóle mało jeździ, jak to japoniec były drogie, miały problemy z rudą, specyficzny styl jazdy wymagający piłowania po obrotach bo zapomnieli o momencie obrotowym w niskich partiach. Poza Civic to praktycznie żadne Hondy u nas nie jeździły, zobaczyć Accorda to też był wyczyn. I w sumie taka opinia została do dziś, u mnie w rodzinie to się nawet mówiło że do Hondy nie ma części xD Wszyscy jeździli VW i Audi. 

Ja się kiedyś czaiłem na Civica UFO, ale miałem okazję Ceeda kupić, tak bym pewnie nią jeździł teraz :D 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, galakty napisał(a):

Porównaj ile taki VW produkuje do siebie (już pomińmy że przenieśli do Chin), a ile takie Xiaomi w swoim aucie.

Zapewne bloki silników, głowice(choć tutaj nie byłbym taki tego pewien), a reszta od poddostawców.

10 godzin temu, Gang napisał(a):

Pojęcia nie mam. 

Ale (fanboy mode on)

Za to statystykę wyrównali półosiami z plasteliny :P

Edytowane przez jarux
Opublikowano
11 godzin temu, Gang napisał(a):

Pojęcia nie mam. 

Ale (fanboy mode on)

Nie musisz mieć mocnej skrzyni i półosi jeśli silnik robi połowę momentu co u konkurencji. I tu ten murzyn co stuka się palcem w czoło.

Godzinę temu, jarux napisał(a):

Zapewne bloki silników, głowice(choć tutaj nie byłbym taki tego pewien), a reszta od poddostawców.

Za to statystykę wyrównali półosiami z plasteliny :P

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, larry.bigl napisał(a):

Z drugiej strony za dużo to tego na ulicy nie jeździ :E w sensie Jazza.

W mojej okolicy to nie bardzo. Prędzej pełno Toyota Yaris, Toyota C-HR (co za durna nazwa) i ostatnio też Yaris Cross.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
3 godziny temu, galakty napisał(a):

specyficzny styl jazdy wymagający piłowania po obrotach bo zapomnieli o momencie obrotowym w niskich partiach.  

Bo nie rozumiesz tego typu aut, nie są ci pisane, wręcz nie zgrywają się z twoją duszą... lub po prostu jesteś za stary już :rotfl:

Opublikowano

Zdrowych wesołych i pogodnych Świąt, Panowie! ;) 

Przy okazji - szukam lusterka do obserwowania dziecka z tyłu i kojarzę że kuzyn miał kiedyś coś takiego w Landcruiserze że w schowku na okulary było lusterko. Kojarzycie takie aftermarketowe rozwiązanie? 

nie za bardzo mogę to znaleźć :( 

• Like 1
Opublikowano

Da się bez wielkich kosztów? Da się.

Druga sprawa że jak jesteś młody, zarobisz najniższą, opłacisz wszystkie kuriozalnie wysokie opłaty to starcza właśnie na takiego gruza. Przeżyłem to samo, choć byłem bliski wyjechania z tego kraju.