SuLac0 679 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 2 godziny temu, wallec napisał(a): 3. Wybrał się świadomie na letnich i teraz będzie miał nowe auto z AC albo nie. ubezpieczyciel podciagnie to pod "razace niedbalstwo" czyli standardowy punkt w kazdej polisie ubezp. i odmowi wypaty odszkodowania. 1
Gang 454 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Ach ta francuska motoryzacja z gwiazdą... Po wymianie kabinówki na 3 biegu dmuchawy było słychać gwizd. Miesiąc się męczyłem. Albo ja nie miałem czasu albo serwis. Myślałem że pada dmuchawa. Dziś mnie coś naszło. Rozebrałem tunel, docisnałem klapkę i gwizd ustał. Podłożyłem kawałek foli i spokój. 3 letni samochód.. jakość...
Gang 454 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 No to Citan też. 3 razy to próbowałem włożyć, dopiero dołożenie uszczelnienia pomogło. W ogóle dziura do wsadzenia filtra jest mniejsza niż filtr... Co za debil to wymyślił to nie mam pojęcia.
kapcer 114 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 W dniu 24.12.2025 o 14:25, GordonLameman napisał(a): Przy okazji - szukam lusterka do obserwowania dziecka z tyłu i kojarzę że kuzyn miał kiedyś coś takiego w Landcruiserze że w schowku na okulary było lusterko. Kojarzycie takie aftermarketowe rozwiązanie? nie za bardzo mogę to znaleźć Jeśli chodzi o lusterko montowane z tyłu do zagłówka to mam dokładnie takie: https://www.amazon.pl/dp/B0876HMQMY. Sprawdza się bardzo dobrze. 1
larry.bigl 696 Opublikowano 25 Grudnia 2025 Opublikowano 25 Grudnia 2025 44 minuty temu, kapcer napisał(a): Jeśli chodzi o lusterko montowane z tyłu do zagłówka to mam dokładnie takie: https://www.amazon.pl/dp/B0876HMQMY. Sprawdza się bardzo dobrze. My mieliśmy jakieś też zwykle, nietłukące się. Wystarczy w zupełności.
GordonLameman 10 160 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 9 godzin temu, kapcer napisał(a): Jeśli chodzi o lusterko montowane z tyłu do zagłówka to mam dokładnie takie: https://www.amazon.pl/dp/B0876HMQMY. Sprawdza się bardzo dobrze. Dzięki, zamówiłem podobne
galakty 5 066 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 20 godzin temu, serwal4 napisał(a): Jak wejdzie obowiązek to Ci najbardziej 'obrotni' wsadzą najtańszą wielosezonówkę / zimówkę jaką znajdą w rozmiarze do auta (i/lub niewiele odstającą od fabrycznego rozmiaru); A to może należy się wziąć za takie opony? Skoro są dopuszczone do ruchu to czemu firma nie miałaby ich brać i oszczędzić? Do normalnego auta powinny być OK i bezpieczne. Co innego jak masz furę 300-400KM z napędem na tył to rozumiem że trzeba w opony inwestować, ale jakieś Clio 1.0? Bez przesady.
Gość Petru23 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 16 godzin temu, marko napisał(a): Nie jakość, a źle zamontowany. Kolega miał to samo w Citanie. Po prostu poprawił i ustało. To się nazywa jakość montażu - czyli jakość.
Gość Petru23 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 54 minuty temu, marko napisał(a): Nie. To błąd montażu. Wystarczyło zgłosić i by poprawili. Po miesiącu, jak "nie siadło" dobrze, to mogło się coś odkształcić. albo filtr albo obudowa. Jak źle skręcisz szafę nie oznacza, że szafa jest zła. Nie, oznacza to że jakość montażu jest zła. Jakby była dobra to nie byłoby potrzeby poprawiać. Jakość a raczej jej systemy i normy dzieli się na wiele obszarów, w tym na jakość montażu. Źle zamontowane i nie wyłapano a wypuszczono na rynek tzn systemy jakości zawiodły.
galakty 5 066 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Auto już odstawione do warsztatu, dostałem zastępcze - Yaris Cross 2024, jem obiad i śmigam dalej ale pada i przymarza wszystko, kiepsko. PS. Wiem że hybrydy od Toyoty nie kupię, masakra 1
Kyle 515 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Teraz, galakty napisał(a): PS. Wiem że hybrydy od Toyoty nie kupię, masakra Napisz coś więcej o tym aucie.
Gret 1 019 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Godzinę temu, galakty napisał(a): Auto już odstawione do warsztatu, dostałem zastępcze - Yaris Cross 2024, jem obiad i śmigam dalej ale pada i przymarza wszystko, kiepsko. PS. Wiem że hybrydy od Toyoty nie kupię, masakra 1.8?
jarux 249 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 2 godziny temu, galakty napisał(a): Auto już odstawione do warsztatu, dostałem zastępcze - Yaris Cross 2024, jem obiad i śmigam dalej ale pada i przymarza wszystko, kiepsko. PS. Wiem że hybrydy od Toyoty nie kupię, masakra Współczuję tego niedopracowanego złomu.
Kyle 515 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 (edytowane) 17 minut temu, jarux napisał(a): Współczuję tego niedopracowanego złomu. Lepiej jakieś "dopracowane" kAUDI? (140 tys i należy wymienić wg. kAUDI filtr cząstek stałych) Edytowane 26 Grudnia 2025 przez Kyle
huudyy 3 406 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 4 minuty temu, Kyle napisał(a): Lepiej jakieś "dopracowane" kAUDI? (140 tys i należy wymienić wg. kAUDI filtr cząstek stałych) Ty masz Toyotę, że się tak brzydko zesrałeś? XD 1 1
Kyle 515 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 @huudyy Ty masz AUDI, że się tak brzydko zesrałeś?
GordonLameman 10 160 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 22 minuty temu, huudyy napisał(a): Ty masz Toyotę, że się tak brzydko zesrałeś? XD Ból dupy o wszystko* 1
jarux 249 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 38 minut temu, Kyle napisał(a): Lepiej jakieś "dopracowane" kAUDI? (140 tys i należy wymienić wg. kAUDI filtr cząstek stałych) O wiele lepiej niż wynalazek którego środek rozpada się sam z siebie. Wynalazek w którym złożysz tylną kanapę, załadujesz cos do auta i nonstop wyje Ci, ze nie są z tyłu zapięte pasy. Wynalazek co postoi dłużej nieodpalany i nie odpali (i nic mnie nie obchodzi, że imnne toyoty i lexusy też tak mają). Wynalazek który ma skopane sterowanie hamowaniem z odzyskiem do tego stopnia, że w pewnych warunkach moze być to niebezpieczne. Totalny brak kultury pracy silnika spalinowego. Ale spokojnie, wiem, że i tak masz większą wiedzę na jego temat od osoby co niestety ma doczynienia z tym wynalazkiem i widzi jego wady. 1 1
Kyle 515 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 1 minutę temu, jarux napisał(a): O wiele lepiej niż wynalazek którego środek rozpada się sam z siebie. Co konkretnie się dzieje? Sprecyzuj jeszcze o jaki model auta chodzi. (Toyota Yaris Cross Hybrid, czy coś innego) 1 minutę temu, jarux napisał(a): Wynalazek w którym złożysz tylną kanapę, załadujesz cos do auta i nonstop wyje Ci, ze nie są z tyłu zapięte pasy. No to faktycznie bubel w programie zrobili, że tego nie przewidzieli. Co na to serwis? 1 minutę temu, jarux napisał(a): Wynalazek co postoi dłużej nieodpalany i nie odpali (i nic mnie nie obchodzi, że imnne toyoty i lexusy też tak mają). To znaczy jak długo? Czy mowa już o sytuacji po wymianie akumulatorów? 1 minutę temu, jarux napisał(a): Wynalazek który ma skopane sterowanie hamowaniem z odzyskiem do tego stopnia, że w pewnych warunkach moze być to niebezpieczne. Co konkretnie się dzieje? 1 minutę temu, jarux napisał(a): Totalny brak kultury pracy silnika spalinowego. Czym się to objawia? 1 minutę temu, jarux napisał(a): Ale spokojnie, wiem, że i tak masz większą wiedzę na jego temat od osoby co niestety ma doczynienia z tym wynalazkiem i widzi jego wady. No właśnie chciałbym się coś dowiedzieć o konkretach, a nie bicie piany jak w przypadku hudego i jego klakiera w postaci Gamonia.
tomcug 3 953 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 @GordonLameman Samemu uwielbiasz w mniej lub bardziej bezpośredni sposób pisać do swoich interlokutorów, że są kretynami. A teraz lecisz raportować, bo ktoś Cię nazwał "Gamoniem" Skończ z marnowaniem czasu moderacji, albo polecisz na tydzień zpp.
GordonLameman 10 160 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 (edytowane) . Edytowane 25 Czerwca przez GordonLameman
tomcug 3 953 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ja to jednak robię w bardziej elegancki sposób. Zazwyczaj Co nie zmienia faktu, że to robisz. A zachowanie zgłaszającego ma wpływ na ocenę zasadności raportu, przynajmniej w przypadku tych, które ja oceniam 11 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ja tutaj za „gamonia” dostałem kiedyś ZPP, więc oczekiwałem podobnego standardu moderacji. Ode mnie byś nie dostał za "gamonia" 1
GordonLameman 10 160 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Teraz, tomcug napisał(a): Co nie zmienia faktu, że to robisz. A zachowanie zgłaszającego ma wpływ na ocenę zasadności raportu, przynajmniej w przypadku tych, które ja oceniam No, ale patrząc po regulaminie to nie jest zabronione Teraz, tomcug napisał(a): Ode mnie byś nie dostał za "gamonia" Trzeba wprowadzić taryfikator! 3
Cappucino 463 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 (edytowane) 1 godzinę temu, Kyle napisał(a): Lepiej jakieś "dopracowane" kAUDI? (140 tys i należy wymienić wg. kAUDI filtr cząstek stałych) To warsztat czy kolejny jutuber? Bo mam wrażenie, że to drugie. Skoro na gwarancji, co robi w warsztacie jakiegoś janusza? Pomijam fakt, że to wiekszość flotowe o które się nie dba. Edytowane 26 Grudnia 2025 przez Cappucino
Kyle 515 Opublikowano 26 Grudnia 2025 Opublikowano 26 Grudnia 2025 8 minut temu, Cappucino napisał(a): Wrzuć tez chińczyka z takim przebiegiem. Nie oglądałem, ale jeśli sobie życzysz, to wrzucam: (zabieram się do oglądania) 1
Rekomendowane odpowiedzi