Motoryzacyjna Blabla.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Tomasz Niechaj · Opublikowano
No właśnie, czy rzeczywiście: nie widzę powodu, dla którego na trasę kilkusetkilometrową (jak to zwykło się mawiać) był sens brania diesla. Zużycie paliwa na autostradzie jest symbolicznie wyższe z 1.5 eTSI: -
Przez Macio13 · Opublikowano
Witam, Aktualnie myślę nad upgradem mojego PC po prawie 6 latach. Najpierw myślałem, że w tym roku lato/jesień złożę etapami cały nowy, ale chyba lipa patrząc co się dzieje z całym rynkiem Też nie chce drugi raz żałować, bo sierpień/wrzesień już były plany etapami coś składać na AM5 i myślałem kupić na tamten moment same RAMy DDR5, potem Mobo i CPU z nową budą, a GPU na samym końcu). Aktualny set, który składałem na wiosnę 2020r. + w 2023r. padł procek i wymieniłem na tego samego Ryzena: CPU: AMD Ryzen 3600 + Fortis 4 140mm Mobo: MSI B450 Tomahawk MAX RAM: Crucial Ballistix 2x8GB DDR4 3200Mhz @3600MHz GPU: RTX 2070 Super Gaming OC 8GB PSU: Seasonic Focus 650W Gold Dyski: SSD Sata Micron 256GB (system) + SSD M2 Silicon Power 1TB (gry) + HDD 1TB (dane, backupy) Buda: SilentiumPC Regnum RG6V Evo To wszystko pracuje na Iiyamie 27" 2560x1440 165Hz. Plan wygląda tak, żeby wziąć jakiegoś Ryzena 7 5xxx obojętnie gdzie, jak najtaniej - widzę że na Ali już ceny też w górę lub nie ma dostępnych u tańszych sprzedających + też chyba źle szukam Do tego zestawu dobrać RTX 5070 (koniecznie raty np. Media Expert bo mają jak patrzyłem 30x0%). Teraz pytania: 1. Zasilacz bez problemu da radę? 2. Chłodzenie wystarczy pod R7 5xxx? 3. Czy RTX 5070 nie będzie wąskim gardłem dla R7 5xxx przy 2560x1440? 4. Z nowym prockiem myślałem na nowo system postawić, CrystalDisk pokazuje 75% tego Microna co mam na system (wstawiam zrzut). Myślałem nad nowym SSD jakimś 512GB M2 i aktualnie wsadzić go do obudowy M2>Sata bo więcej slotów M2 już ta płyta nie ma, chyba że jest jakieś inne lepsze rozwiązanie. 5. Ram myślę zostawić, ewentualnie szukać używek w okolicy 2x16GB bo dobrać 2x8GB i mieć 4x8GB ma sens? Ewentualnie jakie są wasze przemyślenia na temat upgradu, jaką wersje RTX 5070 wziąć, czy jest sens czy nie ma ten uprgade, i może lepiej jednak potem przejść na AM5 itd. Z góry dzięki, za pomoc i każdą radę. -
Przez Katystopej · Opublikowano
Jak latasz często w trasy - TDI Jak miasto i masz gdzie ładować dom/garaż/miejsce z gniazdkiem to plugin Jak miasto i nie masz gdzie ladować to benzyna. -
Przez Art385 · Opublikowano
No to by było w pytę. Skończyły, by się ataki na zwykłych userów przez lewactwo walczące. Wszyscy by mieli Larę z cyckami a odklejeńcy by mieli Lara po tranzycji z bliznami w miejscach piersi i wszyscy byliby szczęśliwi. Wybór tego co widzisz determinowany na wzór tego z gier bethesdy gdy się perki wybiera To byłby postęp -
Przez tgolik · Opublikowano
Nie można zapominać, że RT/PT to bardzo wymagające procesy, których w wysokich rozdzielczościach bez upscallerów nie zobaczylibyśmy na kompach jeszcze przez kilka generacji GPU.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi