Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, Katystopej napisał(a):

Prawdopodobnie wycofują te padaki 1.2 i będa wprowadzać 1.0 firefly z fiata który jest montowany do aut na amerykę płd oraz 1.3 firefly który jest w Alfie Tonale hybrydowej.

To jeszcze 2.0 GME z Alfy i mieliby całkiem sensowną gamę silników.

Opublikowano
19 godzin temu, bleidd napisał(a):

Też myślę nad ceramiką, zwłaszcza że te współczesne lakiery są jakie są. Warto, nie warto? Tanie to nie jest.

Sam zrobisz bardzo tanio, szybko i łatwo.

A jak nowy lakier to przygotowanie będzie bardzo szybkie.

Połóż sobie ceramikę albo wosk raz w sezonie, na to jakiś premium QD co jakiś czas po myciu i cały sezon jeździsz jak nowy.

Tylko to się robi dla wyglądu i łatwiejszego mycia, nie licz na ochronę - od tego jest ppf.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Apropos pjuzdechów - przed chwilą dosłownie wyświetliła mi się na fb grupka Vel Satis Klub Polska - zgadnijcie, co ktoś wsadził pod maskę vela... :E

Ktoś stworzył najlepsze połączenie auta z problemami z elektroniką i awaryjnym silnikiem. Perfekcja 

Już widzę ten flexa:

- wrzuciłem LS do mojej miaty, ale teraz zapier...

- to nic, ja wrzuciłem 1.2 do velsatisa, zanim go odpaliłem musiałem wchodzić przez bagażnik bo zamek się popsuł, a i tak nie odpalił bo padł alternator 

Edytowane przez KiloKush
  • Haha 4
Opublikowano
4 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Ktoś stworzył najlepsze połączenie auta z problemami z elektroniką i awaryjnym silnikiem. Perfekcja 

Już widzę ten flexa:

- wrzuciłem LS do mojej miaty, ale teraz zapier...

- to nic, ja wrzuciłem 1.2 do velsatisa, zanim go odpaliłem musiałem wchodzić przez bagażnik bo zamek się popsuł, a i tak nie odpalił bo padł alternator 

l_200445030885b64zawsze_mialem_leb_do.jp

• Haha 2
Opublikowano
28 minut temu, trepek napisał(a):

Nieśmiertelne 1.9 TDI na pompie VP37 o szalonej mocy 90KM? Albo tego wzmocnionego, 110KM? :E 

I to były najlepsze silniki miałem 110km i to była perełka .

Jeden siedział w Audi drugi w vanie.

16 minut temu, galakty napisał(a):

Do tego potencjometr i zwiększona dawka paliwa :hihot:

nie przesadzaj kolego , jak to się robi z głową tego niema😊

Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, Katystopej napisał(a):

Zanim ruszy przebudowa to minie 4-5 lat przynajmniej, jak skończą to za 10 lat to będzie sukces.

EJaJ - “natomiast lata 2027–2029/2030 to czas właściwej przebudowy (budowy nowych pasów) na większości trasy.” Budowa pasów to nie aż taki wysiłek jak budowa całej autostrady, bez zwłoki to myślę że do 2031 dadzą radę. A4 koło Wrocławia chyba będzie dłużej trwała budowa. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, galakty napisał(a):

Do tego potencjometr i zwiększona dawka paliwa :hihot: 

Metoda lamusów :E Potencjał był w pompie. Wyższa fala, inny tloczek, skorygowany ciśnienie wewnętrzne. Moc w górę, spalanie w dół, bez dymu :) Do tego skrzynia 6b i w takiej a4 b5 budzik zamykałem.

Edytowane przez trepek
Opublikowano
54 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Zanim ruszy przebudowa to minie 4-5 lat przynajmniej, jak skończą to za 10 lat to będzie sukces.

Zanim to skończą, to połowie  z nas zabiorą uprawnienia za wiek i brak zdolności do prowadzenia :E 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A fuj :E 

Zawsze wiedziałem, że brzydzisz się białym człowiekiem, teraz mamy potwierdzenie, rasisto Ty jeden! Mogłes zostać na tym polu bawełny w Alabamie :E

Edytowane przez Katystopej
  • Haha 2
Opublikowano
13 minut temu, Katystopej napisał(a):

Zawsze wiedziałem, że brzydzisz się białym człowiekiem, teraz mamy potwierdzenie, rasisto Ty jeden! Mogłes zostać na tym polu bawełny w Alabamie :E

Białym, heteroseksualnym katolikiem, do tego pracującym fizycznie i nie będacym z wyższych sfer*

Ja to po prostu czarny hejter jestem :E 

Opublikowano
34 minuty temu, trepek napisał(a):

Metoda lamusów :E Potencjał był w pompie. Wyższa fala, inny tloczek, skorygowany ciśnienie wewnętrzne. Moc w górę, spalanie w dół, bez dymu :) Do tego skrzynia 6b i w takiej a4 b5 budzik zamykałem.

Mało kto tak robił, a szkoda.

Generalnie fajnie pod tuning się zachowywały PD, ogólnie jakby nie skopali technicznie tych silników (np. łapki wtrysków pojedyncze, a nie podwójne) to PD nie były takie złe. Potencjał spory.