Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pamiętam jak VC przez ksenon srogo lała płynem;
Więc człowiek (w dzień / jasno / bez ruchu drogowego) Januszował i na czas spryskiwania szyby przełączał się w pozycyjne (bo wtedy spryski lamp nie odpalało) ... eh...

A w temacie:
"76) Antena samochodowa - jaka dlugość?"
W GP wkurzał mnie fabryczny bat więc wsadziłem Matuli jakiś knut 4 czy 6cm... zasięgu praktycznie ni mo;
Ale jest ładniej! :lol2:

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, LYCONE napisał(a):

Panowie potrzebuję pomocy AGD Labu. Zmywarka po 9 latach się zepsuła. 60cm, czarny front, funkcja otwierania po zakończeniu, tyle z wymagań. Co polecacie?

Beko. Najważniejsze żeby nie było plastiku w obudowie w środku, i zmywarka korzystała z porządnych pomp bo te w Whirpool np. rozwalają się od patrzenia :E 

Opublikowano
2 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Beko. Najważniejsze żeby nie było plastiku w obudowie w środku, i zmywarka korzystała z porządnych pomp bo te w Whirpool np. rozwalają się od patrzenia :E 

Kupiłem już Whirpool :E

Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Beko byłoby chyba ostatni wyborem.

#78 “ZABAWA: próbuję przypisać markom AGD marki motoryzacyjne”

Opublikowano

Beko jest dobre w średnim segmencie, Bosch i Whirlpool często przesada z cena co do jakości, bo podobną masz w Beko. Miałem 3x Boscha, 2x Electroluxa i 2x Beko - i w kategorii cena/jakość/użyteczność to o dziwo Beko wygrało.

Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Beko jest dobre w średnim segmencie, Bosch i Whirlpool często przesada z cena co do jakości, bo podobną masz w Beko. Miałem 3x Boscha, 2x Electroluxa i 2x Beko - i w kategorii cena/jakość/użyteczność to o dziwo Beko wygrało.

Przez ostatnie 14 lat mam drugiego Siemensa xD 

A pierwszy dalej służy w sprzedanym mieszkaniu :) 

Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Przez ostatnie 14 lat mam drugiego Siemensa xD 

A pierwszy dalej służy w sprzedanym mieszkaniu :) 

No tak, tylko ty mówisz o jakości sprzed tych właśnie 10-15 lat :E No się dużo zmieniło w AGD, na gorsze :E Jeśli mówimy o obecnych modelach to Bosch za 3.5k+ oferuje podobną użyteczność co Beko za 2.2k. Nie ma sensu dopłata kiedy wiesz że obie nie posłużą dłużej niż 5-7 lat :E Tak, jednego Boscha mam jeszcze z 2015 roku, tylko to był model za prawie 4k zł (wtedy). Do Beko przy okazji masz tańsze części jakby coś się stało i mniej dziwnych rozwiązań. 

Opublikowano
16 minut temu, TheMr. napisał(a):

No tak, tylko ty mówisz o jakości sprzed tych właśnie 10-15 lat :E No się dużo zmieniło w AGD, na gorsze :E Jeśli mówimy o obecnych modelach to Bosch za 3.5k+ oferuje podobną użyteczność co Beko za 2.2k. Nie ma sensu dopłata kiedy wiesz że obie nie posłużą dłużej niż 5-7 lat :E Tak, jednego Boscha mam jeszcze z 2015 roku, tylko to był model za prawie 4k zł (wtedy). Do Beko przy okazji masz tańsze części jakby coś się stało i mniej dziwnych rozwiązań. 

Spodziewam się, że ten Siemens posłuży 10-15 lat. Kosztował coś 6 koła w 2022 ;) 

Opublikowano (edytowane)

Zmywarki nie mam/nie używam ale pralka Bosch Seria 4 (czyli naciągając takie Megane MK3 w wersji flotowej, niby wyżej od Sandero, ale jednak zwykły kluczyk, korbotronik i kierownica z pianek ogniskowych) dzielnie z 9-10 lat ma bez serwisu;
Choć zawieszenie bębna czy łożyska oferują obecnie precyzję niczym układ kierowniczy Tarpana...

Edytowane przez serwal4
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja w starym mieszkaniu mam wszystko BEKO poza pralką - zero problemów od 8 lat. W nowym mam zmywarkę Bek (reszta Electrolux i lodówka Samsung), również bez problemu. Rodzie mieli 20 lat zmywarkę Candy :E zero problemów.

Wszystko zależy od przypadku, trafi Ci się sztuka z wadą i bujasz się i wyrabiasz sobie złą opinię. 

Opublikowano
Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

bo te w Whirpool np. rozwalają się od patrzenia :E 

I z tego topowe modele IKEA są produkowane przez Whirpoola i nie boją się na nie dać 5 lat gwarancji. To raz. 

Dwa - ważniejsze - w 2023 europejską (oraz Afryka i bliski wschód) Whirpoola wykupił turecki Arcelik - od tego momentu wyższe ,odele Beko korystają z technologii tańszych modeli Whirpola....