trepek 1 801 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 9 godzin temu, KiloKush napisał(a): Przegląd okresowy brwi zrobiony macie? Mam robiony regularnie za każdym razem jak żona podejdzie bliżej mnie. W gratisie wyciskanie wszystkiego ze skóry 2 1
dannykay 882 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 2 minuty temu, trepek napisał(a): W gratisie wyciskanie wszystkiego ze skóry Myślałem, że tylko moja ma takiego pi5$%$olca na tym punkcie... 3
bleidd 1 016 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Chyba wszystkie tak mają 9 godzin temu, Gret napisał(a): Przegląd siurka może jeszcze? Można, chociaż bardziej to pisanek ale to u innego specjalisty. Od czasu do czasu polecam zrobić 2 1
huudyy 3 324 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 4 minuty temu, bleidd napisał(a): Chyba wszystkie tak mają jup 1
trepek 1 801 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) 36 minut temu, dannykay napisał(a): Myślałem, że tylko moja ma takiego pi5$%$olca na tym punkcie... Niestety, jest to bardzo często spotykany defekt u kobiet Kiedyś się na to denerwowałem ale jak kiedyś zobaczyłem ceny u kosmetyczki to nauczyłem się cierpliwości. 36 minut temu, bleidd napisał(a): Można, chociaż bardziej to pisanek ale to u innego specjalisty. Od czasu do czasu polecam zrobić O to to to! Panowie, tutaj bez żartów. Lepiej od czasu do czasu się badać i sikać jak wóz strażacki niż kropelkować. Po drugie wszelkie dziadostwo rozwija się latami podstępnie a później trzeba tfu, tfu ciąć albo pisać testament. Temat poważny, profilaktyka najważniejsza. A pesel z roku na rok coraz większy... Edytowane 2 Kwietnia przez trepek
dannykay 882 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia To samo z jelitami. Lepiej raz na kilka lat zbadać dupkę, niż cudować ze stomią itp.
galakty 4 382 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Terminy u gastrologa są już 2-3 letnie, także polecam się zapisać...
dannykay 882 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) Dobra to tera temat do wydzielenia W jakiej konfiguracji podróżujecie samochodem zakładając, że jedziecie 2+2? Młoda ma 3 lata i powinna jeszcze jeździć tyłem do kierunku jazdy. Przeprowadziłem ją na przód, ale w tej konfiguracji nie widzę lusterka po prawej stronie, bo fotelik zasłania Młody (1msc) naturalnie z tyłu z mamą. Wiem, że obydwoje dzieci powinno być z tyłu, ale żona panikuje i uległem Edytowane 2 Kwietnia przez dannykay
larry.bigl 640 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Godzinę temu, trepek napisał(a): Po drugie wszelkie dziadostwo rozwija się latami podstępnie a później trzeba tfu, tfu ciąć albo pisać testament. Temat poważny, profilaktyka najważniejsza. A pesel z roku na rok coraz większy... A i profilaktyka nie daje gwarancji. Przykład mojej mamy, od diagnozy do śmierci 4,5 miesiąca. Złośliwy, agresywny, szybko postępujący nowotwór. Ona miała regularne badania robione co rok, dwa... 3
trepek 1 801 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Niestety @larry.bigl, życie jest nieprzewidywalne. U mnie kuzyn ma raka przełyku, zdiagnozowali go na początku tej zimy. Chłop był zdrowy. W czerwcu 2025 wydał starszą córkę za mąż. Młodszej córki do ołtarza pewnie już nie poprowadzi @dannykay U mnie córka ma rok i jeździ przodem, inaczej nie szło z nią nigdzie jechać. Także to wszystko jest indywidualne. No i starszą dałbym do przodu aby żona doglądała noworodka.
GordonLameman 9 733 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 40 minut temu, dannykay napisał(a): Dobra to tera temat do wydzielenia W jakiej konfiguracji podróżujecie samochodem zakładając, że jedziecie 2+2? Młoda ma 3 lata i powinna jeszcze jeździć tyłem do kierunku jazdy. Przeprowadziłem ją na przód, ale w tej konfiguracji nie widzę lusterka po prawej stronie, bo fotelik zasłania Młody (1msc) naturalnie z tyłu z mamą. Wiem, że obydwoje dzieci powinno być z tyłu, ale żona panikuje i uległem A takie dodatkowe lusterko nad bocznym? Całkowicie masz zasłonięte lusterko?
lesiu155 338 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) U mnie cały czas dzieciaki z tyłu, syn zaczął jeździć przodem jakoś na 4 urodziny w ramach prezentu. A jak się córa urodziła to cięgiem z tyłu, Żona obok mnie. Edytowane 2 Kwietnia przez lesiu155
dannykay 882 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 16 minut temu, GordonLameman napisał(a): A takie dodatkowe lusterko nad bocznym? Całkowicie masz zasłonięte lusterko? Całkowicie. Dodatkowe też raczej nie wystarczy.
GordonLameman 9 733 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 4 minuty temu, dannykay napisał(a): Całkowicie. Dodatkowe też raczej nie wystarczy. No to tylko chińskie wynalazki mi przychodzą do głowy https://pl.aliexpress.com/item/1005010690819165.html?src=google&traffic_server_nav=true&key=ggEu&src=google&albch=shopping&acnt=364-871-7393&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=_oFgTQeV&gclsrc=aw.ds&&albagn=888888&&ds_e_adid=795192708404&ds_e_matchtype=search&ds_e_device=c&ds_e_network=g&ds_e_product_group_id=2492991413164&ds_e_product_id=pl1005010690819165&ds_e_product_merchant_id=5716905007&ds_e_product_country=PL&ds_e_product_language=pl&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=23509344603&albag=190820645725&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gad_campaignid=23509344603&gbraid=0AAAABCtqiT5uzOn-Pzu5WO6gTene82E2k Ew. zmiana fotelika na taki nie zasłaniający?
jarux 198 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Wiele razy próbowałem wyobrazić sobie mojego młodego jedzącego tyłem w wieku 2 czy teraz 2.5 lat i to przerasta moją wyobraźnię Po prostu jest za duży gabarytowo na to.
larry.bigl 640 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia U nas 2 latka jeździ już przodem. Tyłem by miała mega niewygodnie pod względem ułożenia nóg.
lesiu155 338 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) 6 minut temu, larry.bigl napisał(a): U nas 2 latka jeździ już przodem. Tyłem by miała mega niewygodnie pod względem ułożenia nóg. Wg ekspertów nie jest to prawda. Jak dobierałem młodemu fotelik circa rok temu (15-36) to sprzedawca w 8 gwiazdek powiedział, że jego dziecko ma 6 i nadal śmiga tyłem. Wiadomo, dziecko dziecku nierówne ale nie wierzę, że może być +50% masy/wzrostu względem średniej Edytowane 2 Kwietnia przez lesiu155
larry.bigl 640 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 1 minutę temu, lesiu155 napisał(a): Wg ekspertów nie jest to prawda. Jak dobierałem młodemu fotelik circa rok temu (15-36) to sprzedawca w 8 gwiazdek powiedział, że jego dziecko ma 6 i nadal śmiga tyłem. Wiadomo, dziecko dziecku nierówne ale nie wierzę, że może być +50% masy/wzrostu, względem średniej 6 latek tyłem? Przecież miejsca na nogi niemal zero dziecko ma. Już 2-3 letnie dziecko ma non stop podkurczone kolana.
lesiu155 338 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) 3 minuty temu, larry.bigl napisał(a): Już 2-3 letnie dziecko ma non stop podkurczone kolana. I to nie jest problem jeszcze ze względu na ruchomość (czy jak to się nazywa) stawów u takiego dziecka. Wrzuć w googla, AI podaje minimum 4 lata jako takie "rozsądne". https://8stars.com/pl/18-foteliki-rwf-tylem-do-kierunku-jazdy?q=ecer44-0\-36kg+(Grupa+0\/1\/2\/3)-9\-25kg+(Grupa+1\/2)/Kierunek+montażu-RWF+(tyłem) Edytowane 2 Kwietnia przez lesiu155
larry.bigl 640 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 1 minutę temu, lesiu155 napisał(a): I to nie jest problem jeszcze ze względu na ruchomość (czy jak to się nazywa) stawów u takiego dziecka. Wrzuć w googla, AI podaje minimum 4 lata jako takie "rozsądne". Ruchomośc stawów dla mnie problemem nie byłoby tylko fakt, że dziecku nie jest wygodnie co z tego, że stawy pozwalaja jak po 2h jazdy dziecko nóg nie czuje?
lesiu155 338 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia Nie odbierz tego jako atak ale - skąd wiesz? 2 latek Ci przeca nie powie taki 3,5 już tak - casus mojego młodego, że narzekał, że go 4 litery bolą stąd decyzja o zmianie na FWF bo jeszcze by mógł pojeździć w obrotowym.
GordonLameman 9 733 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia A macie doświadczenia z fotelikami Axkid? Szczególnie na ten patrzę: https://8stars.com/pl/foteliki-posiadajace-plus-test/1144-axkid-one-3.html
lesiu155 338 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia (edytowane) 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): A macie doświadczenia z fotelikami Axkid? Szczególnie na ten patrzę: https://8stars.com/pl/foteliki-posiadajace-plus-test/1144-axkid-one-3.html Nie patrz tylko jedź do foteliki.info czy jakiegokolwiek innego spec sklepu, żeby dobrali do samochodu i dziecka. Serio, to jest ważne bo może coś Ci się podobać, a będzie pasowało jak pięść do jeża Jedynie BeSafe są "uniwersalne" - w sensie takim, że jak żaden nie pasuje w samochodzie to ten na pewno. @dannykay Nie, tylko tyłem. Edytowane 2 Kwietnia przez lesiu155
larry.bigl 640 Opublikowano 2 Kwietnia Opublikowano 2 Kwietnia 4 minuty temu, lesiu155 napisał(a): Nie odbierz tego jako atak ale - skąd wiesz? 2 latek Ci przeca nie powie taki 3,5 już tak - casus mojego młodego, że narzekał, że go 4 litery bolą stąd decyzja o zmianie na FWF bo jeszcze by mógł pojeździć w obrotowym. Jak dzieciak po 10-15min jazdy zaczyna się wiercić, płakać i mówić "boli" (bo tyle dwulatek mój powie bez problemu, generalnie gada już sporo) to znak że tyłem nie ma sensu dla niej Ale zgadzam się, że to mniej bezpieczne.
Rekomendowane odpowiedzi