Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Katystopej napisał(a):

Wygląda pysznie, tej szynki się nie zapieka?

Nieee, to w ogóle pizza Bianca bez sosu pomidorowego - tylko oliwa, mozarella, a po piecu mortadella, burrata i pistacje :) 

Swietna kompozycja. Robiłem jeszcze gruszka/gorgonzola/orzechy i bardziej klasyczne. Na jutro mi została kaszanka/karmelizowana cebula. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 15.07.2025 o 17:20, GordonLameman napisał(a):

Panowie, pijcie ze mną kompot. Córa już jest z nami :) 

IMG_3094.png

W dniu 30.12.2025 o 18:31, Gang napisał(a):

Panowie mogę napisać co, czego Wam niesamowicie zazdrościłem jak Wy to pisaliście. 

Córeczka na świecie! ;)

W dniu 9.03.2026 o 19:48, dannykay napisał(a):

Dziś o 13 przyszedł na świat mój syn :) 

Panowie dołączam do grona! 16:35 na świat przyszedł mój syn :)

Edytowane przez bleidd
  • Like 11
  • Thanks 1
Opublikowano

U mnie właśnie stygnie chlebek na jutrzejsze śniadanie i rośnie ciasto na obiadową pizzę.

Tydzień z Dali Zensor 7 i mam mieszane odczucia. Przy odsłuchu muzyki super, mały kroczek do przodu względem poprzednich kolumn podstawkowych. Super wokale, bardzo dużo szczegółów, bardzo przyjemne granie z basem, tam gdzie trzeba. Jednak przy filmach jest słabo. Brakuje subwoofera, którego nie było potrzeba przy poprzednich kolumnach podstawkowych. 

Opublikowano
9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

To będzie pizza z kaszanką i cebulą :lol2: 

Probuje troche niestandardowych smaków :) 

Po takiej pizzy z krupniokiem i cfiblą zaczniesz wykrzykiwać hasła "Bóg honor ojczyzna" i naklejka na xTraila "Pamiętamy 1944" xD

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Klima napisał(a):

U mnie właśnie stygnie chlebek na jutrzejsze śniadanie i rośnie ciasto na obiadową pizzę.

Tydzień z Dali Zensor 7 i mam mieszane odczucia. Przy odsłuchu muzyki super, mały kroczek do przodu względem poprzednich kolumn podstawkowych. Super wokale, bardzo dużo szczegółów, bardzo przyjemne granie z basem, tam gdzie trzeba. Jednak przy filmach jest słabo. Brakuje subwoofera, którego nie było potrzeba przy poprzednich kolumnach podstawkowych. 

By podstawkowce (szczególnie pasywne) miały np. lepsze rozciągnięcie pasma w dół, od podłogówek, tak samo pasywnych, to się zwykle nie zdarza. Przy takim poszukiwaniu dźwięku "na ślepo" (bez zerknięcia w pomiary i wyboru tego co bardziej neutralne i ma szersze pasmo ... jak i lepsze inne parametry) tak na prawdę nie wiesz jak to powinno brzmieć (może poprzednie podstawkowce mocniej wzbudzały pewien zakres basu, choć za nisko nie schodziły, ale to wystarczyło do zrobienia wrażenia w części filmów).

Natomiast co do zestawu z subem - ustawianie tego na ucho, by grało na prawdę dobrze (a nie tylko robiło wrażenie na 5 minut) to jak ustawianie temperatury barwowej monitora na oko ;) Co innego suby kalibrowalne sprzętowo, które są idealnie stapiane z kolumnami - to jest rewelacyjne rozwiązanie, ale to lepiej działa przy zestawach aktywnych (Neumann Audio i ich sprzętowo kalibrowalne monitory/suby, jak też oczywiście Genelec i ich produkty z serii GLM).

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
23 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Ja pier$$& z tymi cenami aut. Kia Xceed używana od 50000 zł. Taka z małym przebiegiem to 70 000 zł. Tymczasem w Niemczech nowa z manualną od 19 tys euro 

https://www.mydealz.de/deals/kia-xceed-vision-dct150psautomatik7-jahre-garantienavigationruckfahrkamerawinterpaketdeutsches-bestellfahrzeugschalter-ab-19376eur-2762847

Dlatego właśnie z tyłu głowy mam odpuszczenie kupowania auta używanego i obserwuje rynek pierwotny. Przy relatywnie niskiej dopłacie (procentowo) masz nowe auto z gwarancją i zerowym przebiegiem. 

I mentalnie gdzieś leczę się z kupowania używki wyższej klasy na rzecz obniżenia wymagań ale kupna nowszego żeby mieć ciut więcej spokoju ducha. 

• Upvote 2
Opublikowano
44 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Ja pier$$& z tymi cenami aut. Kia Xceed używana od 50000 zł. Taka z małym przebiegiem to 70 000 zł.

Żeby jeszcze ludzie dbali o te auta, ale one w kabinie są często poprzecierane, porysowane, jakieś jeszcze wytarcia przy niektórych przyciskach ... a auta z przebiegiem kilkadziesiąt tys. km (i to bliżej 30 000 niż 90 000) i mające np. 2-4 lata.

Opublikowano

PAANYYYY! Czy ubezpieczycieli już jedie w dekiel po całości? Propozycja OC ( "assistance" 75 km w Polsce :E na Focusa, którego sprzedałem tydzień temu za 10 000 zł. Na żonę, która od 10 lat nie miała żadnej szkody z OC czy AC! No %^##&# mać!

obraz.thumb.png.867472814edc5b71ee6d1d63492f3def.png

Opublikowano
1 minutę temu, KiloKush napisał(a):

PAANYYYY! Czy ubezpieczycieli już jedie w dekiel po całości? Propozycja OC ( "assistance" 75 km w Polsce :E na Focusa, którego sprzedałem tydzień temu za 10 000 zł. Na żonę, która od 10 lat nie miała żadnej szkody z OC czy AC! No %^##&# mać!

obraz.thumb.png.867472814edc5b71ee6d1d63492f3def.png

Sprawdz Inna firmę, mi oc za audi potrafiło mieć rozstrzał 3k pln