Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Katystopej napisał(a):

:red:Screenshot_20260415-125203.thumb.png.abc6d4ec2034e54e46ec5c351c0d5235.png

No ale jak mi udowodnią, że po prostu 10 ojców nie spotkało sie przypadkiem? :E Zwłaszcza, że nie podjeżdżamy jakimś superfurami a raczej w kombi z fotelikami na tylnych kanapach? :E 

Opublikowano
1 godzinę temu, larry.bigl napisał(a):

No ale jak mi udowodnią, że po prostu 10 ojców nie spotkało sie przypadkiem? :E Zwłaszcza, że nie podjeżdżamy jakimś superfurami a raczej w kombi z fotelikami na tylnych kanapach? :E 

Pytanie co znaczy organizacja, bo ja dziś pod Lidlem widziałem 30 aut!!!! GRZYWNA!!!!

Opublikowano
6 godzin temu, jarux napisał(a):

Przebijam :E

w linii prostej 300m od mieszkania stacja kolejowa, oraz nad blokiem biegnie korytarz powietrzny. 

ps. moja mina gdy w warunkach ubezpieczenia mieszkania przeczytałem o katastrofach lotniczych i w jednej chwili śmiałem się, a w drugiej uzmysłowiłem sobie, że mieszkam w osi korytarza powietrznego Okęcia (7km w linii prostej do terminalu) musiała być bezcenna :E 

400m od torów, którymi jeżdżą pociągi np. Kraków, Katowice, między moim domem, a torami budują obwodnicę, a do lotniska w Balicach mam jakieś 5km :E

Opublikowano

W Bytomiu, z którego pochodzę, mieszkaliśmy w bloku przy ulicy przelotowej na linii Katowice - Opole (DK94 / ul. Wrocławska), która też dociera do DK88; A między DK a samym blokiem jeszcze jeździł intensywnie tramwaj;
Część okien (w tym balkon) mieliśmy od strony DK. O ile obecnie ruch odbywa się 'wokół' (DTŚ / A1 itd.) o tyle ja mam na myśli lata 1990 - 2008, gdzie gro ruchu skupiało się na DK94/DK88;

Mówimy tutaj o 10-piętrowcu z wielkiej płyty z lat... chyba 70, o miernej izolacji akustycznej i starego typu oknach plastikowych z ~97-99 roku (oryginalnie były drewniane podwójne);
A mieszkanie znajdowało się na 2gim piętrze;

Także mnie pojedynczy samolot (obecnie Pyrzowice ~15km w linii prostej od bloku, ale jestem w torze/torach samolotów) czy jakiś pociąg towarowy (~1km w linii prostej do kolei) kompletnie nie ruszają;
A tak to obecne osiedle jest mega ciche, a większość hałasu to w okresie wiosna/lato dzieciaki na placu zabaw (umiejscowiony w środku "okręgu" z bloków, także pogłos konkret robią :E)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Klima napisał(a):

400m od torów, którymi jeżdżą pociągi np. Kraków, Katowice, między moim domem, a torami budują obwodnicę, a do lotniska w Balicach mam jakieś 5km :E

Przebiłeś :E

Godzinę temu, marko napisał(a):

Teraz przynajmniej rozumiem tło waszych opinii nt. różnych miast i okolic, które uważacie za bardzo fajne miejsca :P :E

Nie wiem czy kiedykolwiek powiem, że tereny szamot (tereny po dawnych zakładach ursusa) są fajnym miejscem do mieszkania. Za mało zieleni, blok przy bloku, totalny brak pomyślunku jeżeli chodzi o skomunikowanie z resztą Warszawy. Akurat pociągi i samoloty wcale mi nie przeszkadzają, kupowałem mieszkanie z pełną świadomością istnienia tego korytarza powietrznego.

Edytowane przez jarux
Opublikowano

Co miałem za sen. Testowałem nowe auto 2 dniowe. I mnie ściągnęli laserem z 500 metrów. Pokazało 185km/h. Błagałem ich zeby mi wzięli drugi pomiar 95km/h ale jedna policjantka sie uparła ze mi zabierze prawko na pół roku. :E

• Haha 1
Opublikowano

Tory zamykają, ale kible co jeżdżą o północy po mieście bezkarne. Niech tor zostawiają, a śmietniki z ulic zabiorą...

Wczoraj widziałem Focusa który nie miał progu i kawałka drzwi, można rękę wsadzić. Jakim prawem to jeździ? Nie mogło powstać w rok... 

Opublikowano
22 minuty temu, galakty napisał(a):

Szyby to ciul, ale za przeloty i wycinanie katów bym wsadzał za kratki :E

Tu chodzi o głośność. Nawet z katem auto może generować ponad 100dB. Kwestia tłumika końcowego

Opublikowano
5 minut temu, TheMr. napisał(a):

Downpipe mam od kilku lat, przegląd przechodzi ;) 

A sprawdzają głośność? Jak tak to luz, ale mało kto robi legalne przeróbki, raczej byle głośniej i większy kibel. 

2 minuty temu, Tornado3 napisał(a):

Tu chodzi o głośność. Nawet z katem auto może generować ponad 100dB. Kwestia tłumika końcowego

Jak ktoś przerabia to już raczej całość, bez sensu odtykać końcowy skoro kat hamuje spaliny, prędzej środek się wywala ;) 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galakty napisał(a):

A sprawdzają głośność? Jak tak to luz, ale mało kto robi legalne przeróbki, raczej byle głośniej i większy kibel. 

Nie :E Dźwięk jest odrobinę większy niż oryginał, bardziej jak RS obecne 3.0 TFSI. 

Mniej więcej tak. Czy to jest głośno? Nie wydaje mi się. Obecne brutale V6/V8 są głośniejsze. 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano
51 minut temu, TheMr. napisał(a):

Mniej więcej tak. Czy to jest głośno? Nie wydaje mi się. Obecne brutale V6/V8 są głośniejsze. 

Tutaj spoko, ja tylko narzekam na te kible co drą mordę (najczęściej Civic :hihot: ). Powinni badać na SKP tak samo jak skład spalin i by się problem rozwiązał. 

40 minut temu, lesiu155 napisał(a):

Ale w tym poście nie ma słowa o tym, że był za głośny, tylko zmodyfikowany - co samo w sobie nie jest naruszeniem (chyba)

Nie widać całego układu, ale stawiam że brakuje kata, a to już jest naruszenie. 

• Upvote 1