Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, huudyy napisał(a):

Sprawdz Inna firmę, mi oc za audi potrafiło mieć rozstrzał 3k pln 

Ja się zastanawiam co kieruje obecnie tymi firmami. W tamtym tygodniu robiłem ofertę do leasingu dla klienta na nowe auto z salonu za 160 000 zł brutto OC + AC na 3 600 zł. Tutaj auto wartę 10 000 zł i składka 1700 zł :E

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, KiloKush napisał(a):

PAANYYYY! Czy ubezpieczycieli już jedie w dekiel po całości? Propozycja OC ( "assistance" 75 km w Polsce :E na Focusa, którego sprzedałem tydzień temu za 10 000 zł. Na żonę, która od 10 lat nie miała żadnej szkody z OC czy AC! No %^##&# mać!

obraz.thumb.png.867472814edc5b71ee6d1d63492f3def.png

Niewiele drożej zapłaciłem za nowe auto z pełnym ac :E
za samo OC wyszło 450zl

• Upvote 1
Opublikowano
23 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Ja pier$$& z tymi cenami aut. Kia Xceed używana od 50000 zł. Taka z małym przebiegiem to 70 000 zł. Tymczasem w Niemczech nowa z manualną od 19 tys euro 

To jakiś strzał był, bo nie jest to normalna cena za nowe auto. 

Pomijając już że Xceed jest droższy od Ceeda bo bardziej modny i sensu w tym niewiele :E 

Opublikowano

Kiedyś mi proponował OC za 12k (pomimo że nie miałem żadnych szkód) a następnie w kilku miejscach jak dzwoniłem to część firm wiedziała za ile dali i wtedy lekko obniżali twierdząc że jest promocja. Dopiero jak powiedziałem gdzie indziej że mi dali za 6k to obniżyli do 5k, więc jak pierwszy raz się kupuje to łatwo się na to nabrać.

Opublikowano
38 minut temu, galakty napisał(a):

To jakiś strzał był, bo nie jest to normalna cena za nowe auto. 

Pomijając już że Xceed jest droższy od Ceeda bo bardziej modny i sensu w tym niewiele :E 

Wszystko co jest podwyższone ma od razu cenę z doopy. Bo są to auta dla emerytów, kobiet i ludzi z nadwagą bo się lepiej wsiada. Czyli większości społeczeństwa.

• Haha 1
Opublikowano

Nie no, ma zalety - po mieście wygodniej, więcej widać, w trasie mało kto oślepia jadąc z tyłu. Koniec zalet :E 

Chociaż od kiedy mam lusterko fotochromatyczne, a boczne są tak umiejscowione że auta z tyłu mi nie świecą to mogę siedzieć nisko. 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Gret napisał(a):

Nissan tez ma podobną 

Nissan ble, tylko Silvia, GT-R czy 350Z, a nie hybrydy :E 

1 minutę temu, trepek napisał(a):

A Hyundai ma nawet z klasycznym automatem :)

Nie miałem styczności, mało chyba tego jeździ, a przynajmniej mało kto o tym mówi. 

VW ma jeszcze pluginy z DSG, ale tego też mało :E 

Edytowane przez galakty
Opublikowano
5 minut temu, galakty napisał(a):

Nie miałem styczności, mało chyba tego jeździ, a przynajmniej mało kto o tym mówi. 

Hyundai Tucson, SantaFe, Kona, Staria. Kia Niro, Sportage, Sorento. W sumie jest tego trochę tylko że nic się z tym nie dzieje więc nikt nic nie pisze.

Opublikowano
9 minut temu, trepek napisał(a):

Hyundai Tucson, SantaFe, Kona, Staria. Kia Niro, Sportage, Sorento. W sumie jest tego trochę tylko że nic się z tym nie dzieje więc nikt nic nie pisze.

to zupełnie inna zazada działania

civic jest elektrykiem, tylko że źródłem prądu jest sinik spalinowy + generator + bateria

jedynie na autostradzie civic nie jest elektrykiem, wtedy silnik spalinowy bezpośrednio napędza koła - jest jedno przełożenie.

• Upvote 1
Opublikowano
52 minuty temu, IceMan napisał(a):

to zupełnie inna zazada działania

civic jest elektrykiem, tylko że źródłem prądu jest sinik spalinowy + generator + bateria

jedynie na autostradzie civic nie jest elektrykiem, wtedy silnik spalinowy bezpośrednio napędza koła - jest jedno przełożenie.

na autostradzie ale i w mieście potrafi zapiąć sprzęgło no jak przyspieszasz po za miastem to też elektrykiem, sprzęgło się załącza jedynie przy jednostajnej jeździe. 

• Upvote 1