Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, dannykay napisał(a):

Nie chcę się za bardzo rozwlekać, ale nie będę tęsknił za 81-letnim dzieckiem z napadami agresji, którym muszę się opiekować mimo, że to nawet nie moja rodzina :P 

Starość zdecydowanie nie wyszła Pana Bogu. Trzymajcie się tam, dużo cierpliwości! 

10 minut temu, Oldman napisał(a):

są ludzie którzy marzą o kupnie super auta

są tacy co nie marzą ale kupują sobie w końcu wymarzone super auto

są tacy co mają ich kilka

..tacy co mają ich kilkanascie

a na samym końcu tej piramidki są tacy:

https://www.youtube.com/shorts/-jlmDVPv6qI

Dorobił sie na garbie swoich poddanych. A kolekcja nieziemska, w pale się nie mieści ile on siopy musiał wydać na to. 

• Upvote 1
Opublikowano

Nie przesadzajmy, że 15-20 lat ale tak - te nowe to paskudy. 7 w niektórych kolorach jeszcze ujdzie, X7 wygląda imo nieźle, reszta tragedia. Nie liczę schodzącego G20, które z tablicami wygląda okej. 

Opublikowano

Korzysta ktoś z was z quick detailerów? Zazwyczaj używałem takich za 30-50zł typu K2 czy ADBL i jak na te pieniądze efekt był dobry, głębszy kolor i kropelki. Natrafiłem na coś takiego https://allegro.pl/oferta/quick-detailer-powloka-hydrofobowa-do-lakieru-nablyszczacz-ochrona-auta-16535764831  i jestem ciekawy czy faktycznie jest aż taka różnica i czy daje to efekt twardego wosku, bo jednak nakładanie tego to dobre kilka godzin a i na czarnym lakierze łatwo to spieprzyć. 

Opublikowano (edytowane)

O ja piernicze... Ile on musiał mieć na budziku :O

Kiedyś podobny wypadek był pod Zamościem, że gościu sciął przystanek, nie pamiętam z jakim skutkiem ale głośno było o tym, tyle, że to dawno temu, nie znalazłem info w necie.

4 minuty temu, KamcioGF napisał(a):

Korzysta ktoś z was z quick detailerów? Zazwyczaj używałem takich za 30-50zł typu K2 czy ADBL i jak na te pieniądze efekt był dobry, głębszy kolor i kropelki. Natrafiłem na coś takiego https://allegro.pl/oferta/quick-detailer-powloka-hydrofobowa-do-lakieru-nablyszczacz-ochrona-auta-16535764831  i jestem ciekawy czy faktycznie jest aż taka różnica i czy daje to efekt twardego wosku, bo jednak nakładanie tego to dobre kilka godzin a i na czarnym lakierze łatwo to spieprzyć. 

Nie, to Ci da efekt twardego wosku ale na dużo krótszy czas, chociaż z ceramiką może i coś dłużej poleży. forumkosmetykaaut i szukasz, tutaj odpowiedzi nie znajdziesz. Ale ja osobiście nie do końca wierzę.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
8 minut temu, KamcioGF napisał(a):

Jak nie chcesz ceramiki to poswiec jedna sobotę i wrzuc sobie twardy wosk. A później qd co mycie i spokoj. 

Opublikowano (edytowane)

19 lat to wiesz, już mógł od roku czy nawet dłużej pracować i zbierać. Wyjechać na saksy itd. Niekoniecznie to wina rodziców. A to jeśli dobrze widzę pierwsze A5, to już nie kosztuje majątku. Dla dzieciaka co nie ma żadnych kosztów życia uzbierać te 3-4 dychy pracując nie jest czymś nieosiągalnym.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
Teraz, lesiu155 napisał(a):

19 lat to wiesz, już mógł od roku czy nawet dłużej pracować i zbierać. Wyjechać na saksy itd. Niekoniecznie to wina rodziców.

Może jestem jakiś dziwny, ale w życiu nie widziałem nastolatka, który woził się swoim autem (kupionym za swoje) wartym minimum kilkadziesiąt koła. 

Ale ja to ja ¯\_(ツ)_/¯ 

Opublikowano

No ja widziałem :D Ale dalej mówimy o 3-4 dychach maks, bo więcej to już ciężko byłoby osiągnąć. Przy czym pamiętajmy, że dziś te 3 dychy to nie te same 3 dychy, co 12 lat temu, kiedy miałem 19 lat. Wtedy ciężej było taką kasę uciułać.

Opublikowano
56 minut temu, KamcioGF napisał(a):

czysty marketing

pytałem kumpla co zajmuje się amatorsko detailingiem i polecił to:

https://allegro.pl/oferta/auto-graph-sapphire-rewelacyjny-quick-detailer-z-kwarcem-sio2-750ml-17635588147

Zastosowałem u siebie i faktycznie efekt hydrofobowy jest, ale nie mam porównania do innych środków.

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, huudyy napisał(a):

Może jestem jakiś dziwny, ale w życiu nie widziałem nastolatka, który woził się swoim autem (kupionym za swoje) wartym minimum kilkadziesiąt koła. 

Ale ja to ja ¯\_(ツ)_/¯ 

Panie... Koleżanka to w tym wieku miała Audi D3. W tamtych latach, gdzie to auto kupowało się nowe w salonie. A tata? "A tata ma tam jakieś Subaru... WRX? Czy jakoś tak..." :E

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, marko napisał(a):

Panie... Koleżanka to w tym wieku miała Audi D3. W tamtych latach, gdzie to auto kupowało się nowe w salonie. A tata? "A tata ma tam jakieś Subaru... WRX? Czy jakoś tak..." :E

Kolega z klasy miał żółtą Cordobe 1.9 TDI po chipsie i by królem dzielni, także no... 

• Upvote 1