Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, Lypton napisał(a):

I do najtańszej wersji nie możesz dobrać żadnego dodatkowego wyposażenia, heh. Kolor lakieru można tylko zmienić.

Jak chce się kamerę cofania, to bierzesz wersję Raval Plus z pakietem Tech Edge. Razem 118 koła.

No tak, wstępna konfiguracja wygląda tak:
https://www.cupra.com/pl-pl/carshop/w/summary?id=FY6xbUUxCACXeS0SYDBmHIOxlO5nhiyQKgPkT-Vt4vSnu_v6_VjnUWMutIRNXCARHWISQw5yLkWuPt_1-fo5D-qyjnuAiTQQbRNci2HbsKUtr4nPQx4zZSoU1j9lBYGtQzPxxth8r3GpCIsWE2j3CbJ0wYzN0NmdzDFlx3nYCGtcg4cyCLnBMNxQDXu5mYb7eTyjUUMGHu4glpdnISDB6KrYKfU8mR6mwtD2ukW-90N3wg0om3mN1PfK1_cf&carline=CARLINE-GROUP-KS1

Nie wiem jak z tapicerką, bo nie widziałem jeszcze jej na żywo. Zakładam, że dostanę z 15% zniżki za zawód. Ew. w leasingu/najmie też będzie spoko. 

Opublikowano

chowane klamki :Up_to_s:

bez PC, bateria 37kW zima, krotkie trasy "wokol komina" to ok. 120-150km zasiegu. wiecej zuzyje na grzanie/komfort niz sama jazde

btw sprawdz wyposazenie bo encap podaja wyniki dla dwoch wersji, szczegolnie w kwestii "crash avoidance"

Opublikowano
42 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

No tak, wstępna konfiguracja wygląda tak:

Kurła 130k za zasięg zimą 160 km :E Ja wiem że auto miejskie, ale spalinówką można pojechać przez całą Polskę sprawnie :E 

Masakra z tymi cenami, serio. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Rival to bliźniak ID.Polo, dokładnie te same komponenty, platforma, nawet ta sama fabryka. Można rzucić okiem jak tam wyglądają ceny, rabaty, warunki leasingu itp. Chociaż fakt, że Cupra jest ładniejsza.

Cupra może mieć sztywniejsze zawieszenie - nie wiem czy to zaleta w miejskim wozidełku.

Edytowane przez bleidd
Opublikowano
26 minut temu, SuLac0 napisał(a):

chowane klamki :Up_to_s:

bez PC, bateria 37kW zima, krotkie trasy "wokol komina" to ok. 120-150km zasiegu. wiecej zuzyje na grzanie/komfort niz sama jazde

btw sprawdz wyposazenie bo encap podaja wyniki dla dwoch wersji, szczegolnie w kwestii "crash avoidance"

Auto będzie garażowane i do jazdy po małym miasteczku. No względnie pojadę 20 km do Kato. 

Tak, Safety Pack musi być. Tylko jeszcze nie wiem, który to pakiet :lol2: 

7 minut temu, bleidd napisał(a):

Rival to bliźniak ID.Polo, dokładnie te same komponenty, platforma, nawet ta sama fabryka. Można rzucić okiem jak tam wyglądają ceny, rabaty, warunki leasingu itp. Chociaż fakt, że Cupra jest ładniejsza.

Cupra może mieć sztywniejsze zawieszenie - nie wiem czy to zaleta w miejskim wozidełku.

Żonę masz to wiesz, że wygląd i kolory to wszystko :E 

Opublikowano
5 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tak, Safety Pack musi być. Tylko jeszcze nie wiem, który to pakiet :lol2: 

No ten Safety Pack jakiś taki podejrzany jest, bo według Euro NCAP składa się na niego m.in. predykcyjny tempomat, którego w żadnej opcji i pakiecie nie ma.

• Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Niestety, za słabe w EURONCAP:

image.thumb.png.9820bcda290e2d248609c0430fc3fb15.png

Raval ma lepszy wynik (z Safety Pack):
image.thumb.png.c9772c78b94f71c01c0415d8012bb44b.png

Wiem, że metodologia się zmieniła, ale faktycznie w crash Raval wypada lepiej. Epiq powinien wypaść tak samo jak Raval, ale się nie podoba. 

Więc zerkam na Ravala ;) 

Widziałem to na jakiejś rolce :E 

sprawdź jeszcze nowość Ioniq 3

koreańczycy robią całkiem dobre elektryki ,w przeciwieństwie do spalinówek ;)

Opublikowano
5 minut temu, IceMan napisał(a):

sprawdź jeszcze nowość Ioniq 3

koreańczycy robią całkiem dobre elektryki ,w przeciwieństwie do spalinówek ;)

kamera 360 dopiero w wersji za 175k i nie mozna tego wziac w pakiecie do wersji nizszych. 

Nie no biorę Leapmotor b05 i tyle!!!!!

Opublikowano (edytowane)

Dobra, jak dobrze zrozumiałem, to adaptacyjny tempomat przekształca się w predykcyjny jak się ma satelitarną nawi, która - oczywiście - jest płatną opcją dla każdej wersji.

2026-09-2512_45_23-NowaCUPRARaval_Naszmiejskisamochdelektrycznydesignwntrzainadwozia_.png.08c58244d3a8a980febb97f899edb2ae.png

2026-09-2512_45_42-PrezentacjaprogramuPowerPoint.png.709456680b0c170b927fcc093612ae7b.png

Edytowane przez Lypton
  • Upvote 1
Opublikowano
41 minut temu, GordonLameman napisał(a):

kamera 360 dopiero w wersji za 175k i nie mozna tego wziac w pakiecie do wersji nizszych. 

Nie no biorę Leapmotor b05 i tyle!!!!!

Kia ev2 ? Wersja earth + pakiet wyjdzie coś koło 130 tysi

Ale stylistyka auta jest dyskusyjna ;)

Opublikowano
2 godziny temu, IceMan napisał(a):

Kia ev2 ? Wersja earth + pakiet wyjdzie coś koło 130 tysi

Ale stylistyka auta jest dyskusyjna ;)

Jechałem ostatnio jakaś KIA elektryczną. Nie wiem czemu twórcy EV myślą, że klienci kupujący EV chcą też wnętrze wykonane z recyklingu butelek PET i pokraczny design. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Jechałem ostatnio jakaś KIA elektryczną. Nie wiem czemu twórcy EV myślą, że klienci kupujący EV chcą też wnętrze wykonane z recyklingu butelek PET i pokraczny design. 

Jeździłem EV6. IMO wnętrze jest super, przemyślane, praktyczne i ładnie wykonane. O jakim dokładnie modelu mówisz?

Opublikowano
5 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Jechalem pare razy EV3 i wnetrze jest OK. Dosc przemyslane, sporo miejsca. Nie jest to Porsche Taycan ale tez EV3 jest CZTERY RAZY tansze :E , wiec nie wiem o co Tobie konkretnie chodzi ;) 

Opublikowano
19 godzin temu, Lypton napisał(a):

No i z tego co widzę, dystrybutor/dealerzy udostępnili recenzentom tylko wersję najbogatszą

Czyli klasyka. Pokazywanie najbardziej wypasionych wersji, ale głośno mówią frazes: "ceny zaczynają się od" (itp.). Dobrze, że przynajmniej w najtańszej wersji jest centralny ekran, a nie chwytak na smartfona zamiast niego ... to znaczy mam nadzieję że jest ekran x-P