Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, dannykay napisał(a):

Halo agdhardware. Czy ktoś z Was zdecydował się na wyodrębnienie zamrażarki z lodówki? Mamy pomysł, żeby zrobić tak, że w "głównej" zabudowie byłaby tylko chłodziarka od góry do dołu, a zamrażarka (taka rozmiarów lodówki) powędrowałaby do podręcznej spiżarni. Szukam opinii użytkowników takiego rozwiązania.

Ja tak mam. Mam jedno słupkowego Haiera o szerokości 70 cm ( bardzo pojemna jak na swoje wymiary i blachy z piekarnika wchodzą bez problemu co czasem w dwu drzwiowych jest kłopotem). A w spiżarni do której mam wejście z kuchni jest stojąca zamrażarka. Zamrażarka chodzi od lipca do stycznia. Zapycham ją świeżymi owocami jak jest sezon. Przed świętami jest zawalona masłami z promocji i jedzeniem na święta ( pierogi itd). Po świętach żarciem ze świąt :E I tak w styczniu się zwalnia bo jak owoce wyjedzone to do Haiera się mieścimy. Ostatnio też kupuję mrożone kajzerki z Żabki i sam sobie rano odgrzewam. 6 minut i upieczone i smakują dużo lepiej niż w Żabce, a rano nie trzeba jeździć ;)

Edit: A no i jak jest promocja na mięso na grilla to też cała zawalona tym mięsem na całe wakacje :E

Edytowane przez KiloKush
  • Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, dannykay napisał(a):

Halo agdhardware. Czy ktoś z Was zdecydował się na wyodrębnienie zamrażarki z lodówki? Mamy pomysł, żeby zrobić tak, że w "głównej" zabudowie byłaby tylko chłodziarka od góry do dołu, a zamrażarka (taka rozmiarów lodówki) powędrowałaby do podręcznej spiżarni. Szukam opinii użytkowników takiego rozwiązania.

Planujesz jakieś większy ogród z owocami? U mnie na działce jest taka zamrażara, wypchana właśnie owocami, bo nie wszystko się zje w trakcie sezonu. Nie mówię, że to powinien być wyznacznik by wyodrębniać zamrażarkę, ale warto to imo wziąć pod uwagę. Potem człowiek zbierze te wszystkie owoce i się okazuje, że nie ma gdzie tego pochować, a jeszcze dochodzi mięso lub inne mrożonki :E 

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, dannykay napisał(a):

moim dziadkowie coś takiego mają i jak masz sporo przetworów/mrożonek, to patent typu duża lodówka z małą zamrażarką + dedykowana wolnostojąca zamrażarka pod schodami świetnie się sprawdza. U dziadków to mrozimy głównie mięso po świniobiciu i chleb (bo do najbliższej piekarni kilkanaście kilometrów)

Edytowane przez huudyy
Opublikowano

Jak masz w planach zamrażarkę z szufladami (a tak napisałeś), a nie skrzynię i będzie to pod ręką, to jak najbardziej. Musisz sobie zadać jedynie pytanie czy będziesz miał co w tym trzymać, albo jeszcze inaczej: jak dużą zamrażarkę potrzebujesz. Bo o ile lodówka z zamrażarką mają tam 3 szuflady, to może w samej zamrażarce wystarczy Ci 5szuflad, a nie od razu 2 metrowa wieża, bo będzie ładnie wyglądać.