Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Ja to mam tak że po kawie to nawet bardziej mi się chce spać niż bez niej :E 

Mam dokładnie tak samo. Nie potrafię obejrzeć z żoną żadnego filmu po popołudniowej kawie :D

• Like 1
Opublikowano

Ja zawsz popełniam ten błąd, że piję kawę przed wyjazdem. Przejadę 30km i mnie łapie siusiu.

Od kilku ładnych lat kawa mi się z układem moczowym zaprzyjaźniła, gdzie wcześniej faktycznie łapała kontakt z kaką :E

Opublikowano

Pierwsze latte macchiato z ekspresu poszło, na razie z jacobsa kronung, fajny smak, a sam ekspres chodzi calkiem fajnie - w sensie spodziewałem się, że będzie głośniejszy. Żonie też smakowało :D

Szklanki mam 350ml, przy wyborze ilości proporcja była bodajże 220ml mleka i 130ml kawy, niby niewiele, ale moc i tak była konkretna. 

nie pogoniło :lol2:

Opublikowano
9 godzin temu, Krzysiak napisał(a):

Ja to mam tak że po kawie to nawet bardziej mi się chce spać niż bez niej :E 

Nie pije kawy od 15 lat. Drzemki 10-15 minutowe robią robotę. Jako pre-workout czysta kofeina też nieźle działa. 

• Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Arczevski napisał(a):

U mnie podobnie, kawa i do spania - nie raz tak było. Aż w końcu odkryłem że może różnicy w zasypianiu nie ma, ale bardziej się wysypiam jak nie piję tej kawy późno :D 

Bo tak to działa. Po alko to samo, może i zaśniesz na stojąco ale się nie wyśpisz. Wysokie tętno, kiepski nieregenerujący sen.

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Nie pije kawy od 15 lat. Drzemki 10-15 minutowe robią robotę. Jako pre-workout czysta kofeina też nieźle działa. 

Ja po prostu lubię smak kawy... żeby było śmieszniej tylko "fusiatej" 😆😅

• Upvote 3
Opublikowano

To samo miałem w A3 :E Długo stała niejeżdżona w garażu, jak przyszedł czas odstawić ją na planowany serwis i wymianę sprężyn na eibachy, to przy wsiadaniu strzeliły mi dwie z tyłu (bez przesady, ważę tylko 100kg :E), a później się okazało że jeszcze jedna z przodu była pęknięta. Od tamtej pory jeżdżę nią częściej :D 

Opublikowano

Z innej beczki.

Latam mazda średnio po 500km tygodniowo (średnio 2x trasa 200km na tydzień krajowymi) + po Kielcach i nie mogę przekroczyć 8l. Samą trasa to 7, max 7,5l jak cisnę (skrzynia 5 także w zakresie 3-5tys rpm).

Także spalanie mnie w pełni zadowala. I to gazu ;)

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Katystopej napisał(a):

Jak na skrzynię 5b to piękne spalanie, to nawet 1.6hdi przy tym wymięka.

W MK5 2.0HDI 180km Powershift przy 160km/h tyle mi wychodzi - 7.5l/100km.  

Ostatnio robiłem trasę A2 w style eko drive 90km/h (nie za tirem) to spalanie wyszło mi 3.8l/100 km :E

6 minut temu, Katystopej napisał(a):

Heftnąć drewnianą elektrodą, ewentualnie wzmocnić poxipolem :red:

Fachowiec.jpg

Edytowane przez DjXbeat
  • Like 1
Opublikowano
37 minut temu, DjXbeat napisał(a):

W MK5 2.0HDI 180km Powershift przy 160km/h tyle mi wychodzi - 7.5l/100km.  

Ostatnio robiłem trasę A2 w style eko drive 90km/h (nie za tirem) to spalanie wyszło mi 3.8l/100 km :E

Fachowiec.jpg

Ale jemu tyle gaziutka pali więc setkę za 2 dychy robi :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

coś jak moje 2.0 TDI, idzie zejść poniżej 4, ale to już trzeba robić takiego kapelusza, że czuć jak się DPF zapycha :E

19 minut temu, Arczevski napisał(a):

Zamówiłem ostatnio na ali - dla syna wiadomo :E - jakieś autko RC. Dzisiaj przyszło, była pierwsza jazda, jaki to jest diabeł, a i tak niby wziąłem tego słabszego :D 

poka poka jakiego, co prawda nie mam syna, ale zawsze mogę mieć :E

Edytowane przez huudyy