Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Brat szuka kompakta w granicach 20-30k, benzyna, najlepiej doładowana, koniecznie ocynkowane. Namawiam na Giulette 1.4 T-Jet/MultiAir, ale mało tego w okolicy. Rozważa jeszcze Megane 3 i Focusa 3. 

@bergercsorientujesz się czy 1.4 TCe, ewentualnie 1.2TCe można rozważyć czy jak benzyna z turbo to tylko 2.0?

Ktoś miał do czynienia z 1.6 Ecoboost z Forda? Dość skrajne opinie o tym silniku znajduję. PowerShifta 1. generacji wiem żeby omijać z daleka. ;)

Opublikowano

Jeszcze niedawno żona jeździła Fiatem Bravo 1.4 T-Jet. Ja jeżdżę Lancią Deltą 1.4 T-Jet. Stąd pomysł na Alfę. Znam dość dobrze tę konstrukcję i jej bolączki. I jak nie ma przeszłości wypadkowej to to nie rdzewieje. 

Opublikowano

Tylko 2.0. 

1.2 było udane, ale to stare - w okolicy 100 koni (Clio 3 itp). Potem były mocno przeciętne, dopiero w ostatnich latach poprawione, ale ni ten budżet.

1.4 - jest delikatne - jak ktoś dba to ponad 400k da się zrobić, problem w tym, że mało kto "dba" (wymiana oleju co 10k km itd) i wtedy robi się jednorazówka. 

• Thanks 1
Opublikowano

Z 1.4 TCe to tam lubił pękać blok silnika jak kojarzę.
Sam miałem brać lokalnie M3 w kombi, 1. właściciel, PL salon i przelot podobny do Fluence'a ale bałem się 1.4 Tce...
(po czym wylądowałem z 2.0 konstrukcji Nissan/Renault i jego bolączkami aaaaaleeeee to tam :E )

Opublikowano (edytowane)

A tam pierdzielicie, mam ten sam silnik w 211 i jest dobrze. Ok, osprzęt inny. Ale wasze historie z jakimiś tce czy innymi takimi pokazują że co weźmiesz to i tak mniejszy albo większy krzak może być :E

I wiecie co, pewnie MLa kupię prędzej czy później;) 

Edytowane przez larry.bigl
  • Upvote 1
Opublikowano

A wiecie że, trafiają się komentarze na FB, że olej powinniśmy w serwisie lać z baniek, a nie profesjonalnej magistrali olejowej podłączonej do mauserów...  ;)

Ps. W ciężarówkę wchodzi ~40l. 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Touarega z 5.0 TDI

Mój wujek miał swego czasu pierwszego Touarega V10 TDI. Każda czynność serwisowa zaczynała się od słów: "zdemontuj przedni zderzak" :E 

• Haha 2
Opublikowano

bardzo przydatna rzecz przy małym dziecku. Kamerka za około 100zł która sama przełącza się z trybu dziennego na nocy jak jest zgaszone światło i do tego stary telefon do podglądu obrazu. 

To jest wręcz niezbędne jak już będzie słyszeć. czyli chyba za 3 miesiące

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Panowie, pijcie ze mną kompot. Córa już jest z nami :) 

No i się wymigał jebaniec od grilla :niegrzeczny: :E

Graty dla Ciebie i żonki!!! 

5 minut temu, Dimazz napisał(a):

bardzo przydatna rzecz przy małym dziecku. Kamerka za około 100zł która sama przełącza się z trybu dziennego na nocy jak jest zgaszone światło i do tego stary telefon do podglądu obrazu. 

Tp-link tapo c200 spełni zadanie w 110%

Edytowane przez Katystopej
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Dimazz napisał(a):

Mam już kupioną jakąś niańkę - babyexpert cos tam. 

Heh, ale to są emocje. 

Edytowane przez GordonLameman