kapcer 75 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Brat szuka kompakta w granicach 20-30k, benzyna, najlepiej doładowana, koniecznie ocynkowane. Namawiam na Giulette 1.4 T-Jet/MultiAir, ale mało tego w okolicy. Rozważa jeszcze Megane 3 i Focusa 3. @bergercsorientujesz się czy 1.4 TCe, ewentualnie 1.2TCe można rozważyć czy jak benzyna z turbo to tylko 2.0? Ktoś miał do czynienia z 1.6 Ecoboost z Forda? Dość skrajne opinie o tym silniku znajduję. PowerShifta 1. generacji wiem żeby omijać z daleka.
GordonLameman 8 423 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca @kapcer ja bym brał!!!!! https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/fiat-bravo-ID6Hw6r3.html 2
kapcer 75 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Jeszcze niedawno żona jeździła Fiatem Bravo 1.4 T-Jet. Ja jeżdżę Lancią Deltą 1.4 T-Jet. Stąd pomysł na Alfę. Znam dość dobrze tę konstrukcję i jej bolączki. I jak nie ma przeszłości wypadkowej to to nie rdzewieje.
bergercs 1 395 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Tylko 2.0. 1.2 było udane, ale to stare - w okolicy 100 koni (Clio 3 itp). Potem były mocno przeciętne, dopiero w ostatnich latach poprawione, ale ni ten budżet. 1.4 - jest delikatne - jak ktoś dba to ponad 400k da się zrobić, problem w tym, że mało kto "dba" (wymiana oleju co 10k km itd) i wtedy robi się jednorazówka. 1
serwal4 162 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Z 1.4 TCe to tam lubił pękać blok silnika jak kojarzę. Sam miałem brać lokalnie M3 w kombi, 1. właściciel, PL salon i przelot podobny do Fluence'a ale bałem się 1.4 Tce... (po czym wylądowałem z 2.0 konstrukcji Nissan/Renault i jego bolączkami aaaaaleeeee to tam )
bergercs 1 395 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Przy Megane 3 dochodzi kwestia stylistyki - bo o ile kombi mi się mega podoba, tak hatchback ma brzydki tył. Co prawda jak ktoś nie chce kombi a hatchback mu się nie podoba to ma alternatywę taką oraz niezwykle rzadką taką. W Fordzie to ecoboosty - może jestem uprzedzony, ale tego bym kijem nie tknął
larry.bigl 451 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca I weź tu panie kup coś innego niż Mercedesa w dieslu jak słyszy takie historie 2
bergercs 1 395 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Jak będzie potrzebował silnik do tego Mercedesa w dieslu, to znajomy ma 5 nowych na zapas kupionych - bo sam wał do V6 kosztuje dychę (szlif "starcza" na kilka/naście k km) a silniki po 24k kupił. 2
dannykay 620 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) Dawaj tego ML’a a nie biadolisz, bo susza na forumie. Edytowane 14 Lipca przez dannykay 2
larry.bigl 451 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca (edytowane) A tam pierdzielicie, mam ten sam silnik w 211 i jest dobrze. Ok, osprzęt inny. Ale wasze historie z jakimiś tce czy innymi takimi pokazują że co weźmiesz to i tak mniejszy albo większy krzak może być I wiecie co, pewnie MLa kupię prędzej czy później;) Edytowane 14 Lipca przez larry.bigl 1
bergercs 1 395 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Tylko nagrywaj vlogaski z obsługi - uwielbiam filmiki jak od Garage Poland "Q7 3.0TDi, przegląd pozakupowy samochodu, auto kosztowało 120k zł, części 15k, robocizna 14"
GordonLameman 8 423 Opublikowano 14 Lipca Opublikowano 14 Lipca Ej, a to na labie był była historia Touarega z 5.0 TDI i wymiana oleju z jakiejś beczki u mechanika, co skończyło się tym, że rozrząd powiedział pa pa?
Gang 344 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca A wiecie że, trafiają się komentarze na FB, że olej powinniśmy w serwisie lać z baniek, a nie profesjonalnej magistrali olejowej podłączonej do mauserów... Ps. W ciężarówkę wchodzi ~40l. 1
trepek 1 337 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca 8 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Touarega z 5.0 TDI Mój wujek miał swego czasu pierwszego Touarega V10 TDI. Każda czynność serwisowa zaczynała się od słów: "zdemontuj przedni zderzak" 2
GordonLameman 8 423 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Panowie, pijcie ze mną kompot. Córa już jest z nami 14 1 1
Dimazz 563 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca bardzo przydatna rzecz przy małym dziecku. Kamerka za około 100zł która sama przełącza się z trybu dziennego na nocy jak jest zgaszone światło i do tego stary telefon do podglądu obrazu. To jest wręcz niezbędne jak już będzie słyszeć. czyli chyba za 3 miesiące
Katystopej 980 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca (edytowane) 28 minut temu, GordonLameman napisał(a): Panowie, pijcie ze mną kompot. Córa już jest z nami No i się wymigał jebaniec od grilla Graty dla Ciebie i żonki!!! 5 minut temu, Dimazz napisał(a): bardzo przydatna rzecz przy małym dziecku. Kamerka za około 100zł która sama przełącza się z trybu dziennego na nocy jak jest zgaszone światło i do tego stary telefon do podglądu obrazu. To jest wręcz niezbędne jak już będzie słyszeć. czyli chyba za 3 miesiące Tp-link tapo c200 spełni zadanie w 110% Edytowane 15 Lipca przez Katystopej 2
TheMr. 2 600 Opublikowano 15 Lipca Autor Opublikowano 15 Lipca Mam nadzieje że córka przejmie konto i będzie orać merytorycznie dzbanów jak zwykle Gratulacje. 2
GordonLameman 8 423 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca (edytowane) 12 minut temu, Dimazz napisał(a): bardzo przydatna rzecz przy małym dziecku. Kamerka za około 100zł która sama przełącza się z trybu dziennego na nocy jak jest zgaszone światło i do tego stary telefon do podglądu obrazu. To jest wręcz niezbędne jak już będzie słyszeć. czyli chyba za 3 miesiące Mam już kupioną jakąś niańkę - babyexpert cos tam. Heh, ale to są emocje. Edytowane 15 Lipca przez GordonLameman
larry.bigl 451 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca Czyli co, z grilla nici? A tak poważnie, gratuluję 1
trepek 1 337 Opublikowano 15 Lipca Opublikowano 15 Lipca 57 minut temu, GordonLameman napisał(a): Panowie, pijcie ze mną kompot. Córa już jest z nami Gratulacje! 1
Rekomendowane odpowiedzi