Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, Kowal_ napisał(a):

Bo peżota to ja składałem ;)

Swoją drogą ten prosiak to chyba jeden z najgorszych średnich modeli technica, lubie prosiaki, ale tego modelu nigdy bym nie kupił ;)

Też nie byłem do niego przekonany, ale za 60 czy tam 70 zł u majfrenda było warto. Teraz jak F1 weszła mocniej we współpracę z Lego to czekam na nowe bolidy.

Opublikowano
W dniu 15.01.2025 o 00:24, GordonLameman napisał(a):

Ostatnio widziałem x3 z tym świecącym grillem. Szedłem obok niego i się śmiałem, bo aż trudno było mi uwierzyć, że to fabryczne, a nie tuning ze stacji benzynowej :E 

Teraz to im więcej świecidełek tym lepiej. W Golfie 8.5 podświetlone przednie logo też wygląda dość … dyskusyjne :E Ale fakt, że do BMW trochę jeszcze brakuje. 

• Upvote 1
Opublikowano

Kurna. Jeszcze niedawno dyskutowałem z żoną o tym, że ludzie jeżdżący na hulajnogach elektrycznych powinni mieć obowiązkowo OC, tablice i co najmniej kaski.

Właśnie się dowiedziałem, że teściu kolegi na hulajce wymusił pierwszeństwo na samochodzie. 2 miesiące w szpitalu, a teraz warzywo i leży u nich w domu...

• Sad 1
Opublikowano

Niestety z tym jest większy problem 
Bo jeżeli hulajnoga odblkowana to leczenie na własny koszt? 
Ci co przekroczyli prędkość autem
Pijacy też się powinni leczyć na własny koszt i to ogólnie, mówie tęz o rakach i innych chorobach, które występują później. 
CI od narkotyków też. 
lecimy dalej...
Grubi?!
Ci co jedzą słodkie?
Ci co się nie ruszają? 

Nie zrozumcie mnie źle, też mnie cholera trafia jak ktoś jest leczony z naszych podatków a zasłużył sobie własną głupotą, tylko jak wyznaczyć granice głupoty? ;/ 

I co najgorsze, takie leczenie na własny koszt to nie będzie tragedia tylko dla w/w debila ale i dla jego rodziny. 

• Upvote 1
Opublikowano
11 godzin temu, marko napisał(a):

Seria ID ma też podświetlone tylne logo. 

Nie tylko seria ID ma podświetlone tylne logo, a jeszcze np. Touareg, Formentor, Leon. Jednak przednie wygląda zdecydowanie bardziej odpustowo.

Opublikowano

fb to jest jakas masakra. kiedyś to jeszcze coś o znajomych widziałeś, nawet jak komentowali coś, szukali itd. 

a teraz można przewijać i tylko reklamy, rolki, randomowe posty itp. 

ja nie korzystam, nie mam nawet apki. ale dziś wszedłem na chwilę i sie zastanawiam po co ta strona w ogóle. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

[spoiler]
image.thumb.png.1c7bf1d2c115801e0f55e2dce9919d80.png

[/spoiler]

A Wy co? Pewno piwo żłopiecie? :(

@Gang

Ogólnie przeglądanie informacji w Internecie jest co raz trudniejsze. Google to jeden wielki baner reklamowy. Bardzo trudno jest znaleźć jakieś rzetelnie informacje/opinie np na temat jakiegoś sprzętu. 90% komentarzy na sklepach typu euro/mediaexpert z kilometra śmierdzi płatnym spamem. 

Edytowane przez dannykay
  • Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Gang napisał(a):

fb to jest jakas masakra. kiedyś to jeszcze coś o znajomych widziałeś, nawet jak komentowali coś, szukali itd. 

a teraz można przewijać i tylko reklamy, rolki, randomowe posty itp. 

ja nie korzystam, nie mam nawet apki. ale dziś wszedłem na chwilę i sie zastanawiam po co ta strona w ogóle. 

Dlatego nie mam tego szajsu od 7-8 lat ;)

I szczerze mówiąc nie poczułem się odrzucony, ograniczony, wyobcowany :E

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, dannykay napisał(a):

[spoiler]
image.thumb.png.1c7bf1d2c115801e0f55e2dce9919d80.png

[/spoiler]

A Wy co? Pewno piwo żłopiecie? :(

Dzisiaj przywiozłem drzwi z ościeżnicą do łazienki, w weekend chyba się wezmę za wymianę i 20m² płytek do kuchni którą w kwietniu będę robił, a piwa jeszcze w tym roku nie piłem, z alkoholu jedynie kilka dni temu pół lampki czerwonego wytrawnego wina bo resztka ze świąt w lodówce leżała i tylko miejsce zabierała :E

Edytowane przez Katystopej
Opublikowano

Dzis zauwazylem ze zawor EGR w mojej Lagunie jest odpiety. Zero bledow,auto jezdzi bardzo sprawnie.Po podpieciu parametry nie zmieniaja sie ale auto jest zmulone na wyzszych biegach. EGR zawalony dlatego odpiety? Czy moze jednak auto po programie i egr out? FAP wypala sie normalnie

Opublikowano
29 minut temu, marko napisał(a):

Ja ostatnio z ciekawości sprawdziłem parametry techniczne Bigstera w hybrydzie i jest lipa: ładowność dachu 75kg, obciążalność haka 75kg, przyczepa z hamulcem 1000kg. Dla porównania Qashqai o ile na dachu może też max 75kg, tak na hak może już wziąć 100kg. 

Z hakiem faktycznie lipton, wrzucisz bagol na rowery i sam bagol zabierze 15-20kg więc zostaje limitu na dwa rowery elektryczne albo max 3 zwykłe :stukniety:

Opublikowano
2 godziny temu, dannykay napisał(a):

Ogólnie przeglądanie informacji w Internecie jest co raz trudniejsze. Google to jeden wielki baner reklamowy. Bardzo trudno jest znaleźć jakieś rzetelnie informacje/opinie np na temat jakiegoś sprzętu. 90% komentarzy na sklepach typu euro/mediaexpert z kilometra śmierdzi płatnym spamem. 

Dodaj do tego grupki na Facebooku oraz serwery Discord, które nie są indeksowane przez wyszukiwarki. O ile te drugie raczej dotyczy konkretnych społeczności (graczy) tak grupki motoryzacyjne są dosyć popularne na Fb. Masakra.

Opublikowano
13 minut temu, Katystopej napisał(a):

Z hakiem faktycznie lipton, wrzucisz bagol na rowery i sam bagol zabierze 15-20kg więc zostaje limitu na dwa rowery elektryczne albo max 3 zwykłe :stukniety:

normalny rower to 10kilo ;p  

skończyłem, super zabawa

IMG_20250116_212651829.thumb.jpg.a9074d9d37b787dcacc6aca9f8083cc5.jpg

• Like 1
Opublikowano

z rowerem jest jak z bieganiem, na początku sie robi ogromny progres. 

ja w sezonie z żoną jechałem. ona na hulajnodze rowno 20km/h. ja rowerem, przez 15km tętno nie przekroczyło mi 90, niektórzy przy spacerze potrafią mieć wieksze. 

a na jestem raczej z tych wysokoobrotowych. mi sie beztlen zaczyna przy 187 jak biegnę. 

Opublikowano

Ameryki nie odkryje, ale jak to bywa z większością rzeczy w życiu - trzeba zachować zdrowy balans. Bieganie jest o tyle problematyczne, że wystarczy nieodpowiednie obuwie lub bieganie na twardej nawierzchni i już po kilku sesjach można odczuć to w kolanach. Niby prosta aktywność fizyczna, a potrafi narobić więcej szkód niż pożytku. Do tego dorzućmy brak rozciągania i rozbijania mięśni. Też oczywiście nie ma co sobie komplikować i zaraz rezygnować z jakiejkolwiek aktywności fizycznej, bo "ola boga, trzeba najpierw się rozciągać przez 15 minut" ale warto to zrobić, co którąś sesję treningową. 

• Upvote 1
Opublikowano

ja nie lubię biegać, cale 340km w 2024. 

buty dobrane pod stopę (specjalnie wersja szeroka).  

a tętno trzymam zazwyczaj 150-170. 

trzymam tez kadencję biegu ponad 170

rower bije na głowę każdy inny sport ;)