Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
27 minut temu, GordonLameman napisał(a):

I nawet orze kolesia co szukał bezawaryjnego, sprawdzonego, wolnossącego i wybrał chińskie gówno, bo było tanie i ładnie świeciło :lol2: 

kto co? :P

Opublikowano
1 minutę temu, Gret napisał(a):

kto co? :P

No mamy tu kolegę co narzeka na turbo, wtryski bezpośrednie, gpfy, cala technologie i twierdzi, że nie ma to jak stare proste, wolnossące silniki (delikatnie przesadzam). No i kupił takie bezawaryjne: Tiggo 4 :) 

• Upvote 5
Opublikowano

Ja dziś byłem na przeglądzie. Nie wiem czy chłop ze stacji diagnostycznej nie chciał wymusić stłuczki. Raz podjechał pod sam tyłek czyimś samochodem, wyszedł powiedział żebym podjechał pod wejście bo kolejka a ono pod górkę i się zatrzymał przed drzwiami. Podjechałem a ten znowu pod dupę.  15cm odstępu. Lekki zjazd przy odpalaniu i byłaby kolizja z mojej winy.  Deszcz padał.

Opublikowano

@Dimazz Następnym razem bezpieczniej dla Ciebie będzie, jak przy tego typu kombinatorze wyjdziesz i grzecznie powiesz, żeby stanął dwa metry dalej, bo Ci się auto w takich śliskich warunkach może ześliznąć. Oczywiście możesz trafić na jełopa, który potraktuje Cię kąśliwą uwagą, bo będzie wściekły, że plan mu nie wypalił, ale cóż ... chodzą takie szkodniki po tym świecie.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

... i z tego powodu staram się sprzedać "z odbiorem osobistym". W razie czego orientowałem się i widzę firmy spedycyjne mają specjalne wytyczne co do opon. Przykładowo w InPost przy cięższych oponach (powyżej modeli na felgi 15" - tam są dokładne wymiary) trzeba wysyłać po pojedynczej sztuce (czyli byś miał 3 przesyłki). Przy mniejszych oponach w wytycznych mają pakowanie po dwie sztuki. Nie trzeba pakować u nich w karton, tylko przesyłka niestandardowa (=dopłata) i chyba właśnie owinięcie stretchem.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
6 godzin temu, KiloKush napisał(a):

Muszę wysłać trzy opony. Wiecie gdzie to najtaniej wyjdzie żeby owinąć je razem stretchem bez pakowania w karton? Razem około 30KG wagi.

Nie wiem czy ktokolwiek przyjmie je razem, takie DPD wymaga pakowania osobno. 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, Gret napisał(a):

z salami? :D 

Salami pepperoni :) 

38 minut temu, Kyle napisał(a):

Nie wygląda na jadalne.

Czyli nie tylko na autach się nie znasz, ale na jedzeniu także ni cholery :) 

Dla Ciebie zamiennikiem będzie pizza z biedronki - i tak jak przy autach będziesz udawał, że to to samo. :lol2: 

38 minut temu, Kyle napisał(a):

... napletek'ana chyba.

Fajne masz fantazje, ale oszczędź nam tego chińskiego humoru :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Kyle napisał(a):

To co zrobiłeś, to przypalony omlet, a nie pizza neapolitańska ;D

To pizza neapolitańska wg przepisu AVPN.  Dobra pizza neapolitańska musi mieć panterkę - czarne cętki. 

Jeden rant troszkę się zjarał od ognia, ale to mój drugi wypiek w tym piecu i muszę nieco dalej od ognia wrzucać placek. W smaku natomiast nie różniła się niczym od Vera Napoli, Olio czy innych topowych pizzerii :) 

skoro to nazywasz omletem to nie dziwne, że według ciebie chińskie guano to dobre auta :lol2: 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, GordonLameman napisał(a):

według ciebie chińskie guano to dobre auta :lol2: 

Cytat

Sterownik E-power

Nissan X-Trail IV 1.5 VC-T e-POWER 213KM 157kW od 2022

Autor: Mateusz

Kategoria: instalacja elektryczna

usterka fabryczna

Auto użytkowane 4 miesiące. Przy 16.000 tys. km auto stanęło na autostradzie. „Awaria systemu e-power” koszt gwarancyjnej naprawy według „Nissan” 10.000€.
Masakra co by było jeśli auto by nie było na gwarancji !! 1/5 cena wartości auta, jedna część!

Czy usterka wystąpiła u Ciebie?

Tak

Nie

Wystąpiła: 9

Nie wystąpiła: 2

Wystepowanie tej usterki w zależności od przebiegu

Komentarze

Waldemar

2 miesiące temu

0

Niestety wysiadł mi generator napędu e-power po 40 tys. km. Samochód nagle staną na środku ruchliwej ulicy. Odholowany lawetą. Czekam już ponad miesiąc na naprawę gwarancyjną. Brak wsparcia ze strony firmy. Samochód zastępczy tylko na trzy dni. To jakiś koszmar. Sam w samochód odbieram pozytywnie, bardzo przyjemnie i ekonomicznie się nim jeździ, ale obsługa firmy po wystąpieniu awarii fatalna. Brak wsparcia dla klienta.

Odpowiedz

Marc

11 miesięcy temu

0

Mój egzemplarz Nissan X-Trail T33 ePower wyświetlił błąd systemu ePower po przejechaniu 200km. Uruchomienie pojazdu nie jest możliwe. Po tygodniu w serwisie brak jednoznacznej diagnozy ze wskazaniem na problem z główną baterią.

Odpowiedz

Maciej

ponad rok temu

1

Też siadł mi e power przy1400 km. Auto w serwisie dwa tygodnie i tylko kablami poruszali. Po serwisie jeździłem nim 450 km i kolejny raz auto blokuje e power. Napiszcie co wam wymieniali przy tej usterce.

Odpowiedz

Tomasz Sz

ponad rok temu

1

Witam kupilem nowego xtriala po 6 tysiocach mil padl epower potem dziwne dzwieki chamolcow klamki dotykowe padly i dzis ekran nie kupujcie tego modelu szkoda zdrowia i oieniedzy wole kupic uzywany jakis inny model ale napewno nie xtrial

(źródło: https://www.autocentrum.pl/usterki/nissan/x-trail/iv/silnik-hybrydowy-1.5-vc-t-e-power-213km-od-2022/sterownik-e-power-22072/ )

... to guano co wypożyczasz, też nierewelacyjne :hihot:

to jest hit:

Cytat

Mateusz

2 lata temu

10

Witam doszła jeszcze awaria generatora oraz baterii ……koszt awarii 50% wartości auta…..

Odpowiedz

Użytkownik

2 lata temu

4

U mnie też... czekam na naprawę w serwisie już miesiąc.... zastanawiam się czy nie wycofać się z umowy leasingu bo jestem przerażony kosztami napraw po gwarancji

Odpowiedz

Ewela

ponad rok temu

6

Hej u mnie też awaria głownej bateri czekamy już 4 miesiące i sprawa stoi w miejscu też zastanawiamy się nad wycofaniem z umowy nasza sprawa zajmuje się rzecznik do spraw konsumenta

Odpowiedz

... może i nie "chińczyk", może i guano, ale przynajmniej drogi w naprawie :hihot:

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

A ty ze spalinami w środku, brakiem mocy, niegrzejącą tylną szybą i resztą gownianych usterek już zostaniesz :) 

... to paskudne masz te wady. Reklamowałeś już? :) 

Opublikowano
7 minut temu, Kyle napisał(a):

... to paskudne masz te wady. Reklamowałeś już? :) 

Wszystkie wymienione wyżej pochodzą z grupy Tiggo 4. :) 

U mnie jedyna wada jaka się objawiła to porysowane i piszczące hamulce - naprawione bezpłatnie w dniu, w którym się zgłosiłem do serwisu.