Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z takim hamulcem na prawym fotelu jaki mam ja to w ogóle wyjazd to już będzie sukces :D A zawsze chciałem spróbować karawaningu. Jeśli się kiedyś dorobię jakiegoś fajnego auta to trasa transfogaraska jest jednym z celów ale to patykiem po wodzie pisane. 

• Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A to nie lepiej jednak jakimś bardziej emocjonującym autem? Ja te wszystkie alpejskie drogi to jednak wolę osobówką pokonywać. A wynajęcie campera to jakiś chory biznes w sumie jest :E 

Kolega z żoną pojechał do Stanów (głównie Floryda) i wynajął Mustanga w cabrio... zazdrościłem jak cholera. 

• Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, GordonLameman napisał(a):

A to nie lepiej jednak jakimś bardziej emocjonującym autem? Ja te wszystkie alpejskie drogi to jednak wolę osobówką pokonywać. A wynajęcie campera to jakiś chory biznes w sumie jest :E 

Zgadza się, ferrari,, lambo, aston  jak najbardziej. Tylko podczas jednego przejazdu przez np. Sella spotkałem co najmniej kilkanaście takich furek, więc to wymarzone auto do takich wycieczek. Ewentualnie rower, pedalaro to w tysiącach można liczyć, podjazd pod taką górkę...szacun dla nich.

Opublikowano
1 godzinę temu, Cappucino napisał(a):

Zgadza się, ferrari,, lambo, aston  jak najbardziej. Tylko podczas jednego przejazdu przez np. Sella spotkałem co najmniej kilkanaście takich furek, więc to wymarzone auto do takich wycieczek. Ewentualnie rower, pedalaro to w tysiącach można liczyć, podjazd pod taką górkę...szacun dla nich.

Ja spotkałem w Szwajcarii Renault Spider. Auto z dzieciństwa z Project Gotham Racing 2, powstało 1800 sztuk :) niestety akurat kierowałem autem więc nie było jak zdjęcia zrobić.

17833303531939058405848650999492.jpg.2eea67cf81cd6ab558d10e2a028a50e3.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Aaa tam, jak ktoś się uprze, to serpentyny może upalać i w Fiacie 500 czy Pandzie :E a wręcz jest nawet fajniej jak w sportowych autach, bo można jeździć do odcinki :E

Szkoda, że kamerki nie mam, bo bym pokazał co potrafią te włoskie bestie XD 

Opublikowano
18 minut temu, huudyy napisał(a):

Aaa tam, jak ktoś się uprze, to serpentyny może upalać i w Fiacie 500 czy Pandzie :E a wręcz jest nawet fajniej jak w sportowych autach, bo można jeździć do odcinki :E

Szkoda, że kamerki nie mam, bo bym pokazał co potrafią te włoskie bestie XD 

Ja spędziłem 3 dni w tamtym tygodniu w Szwajcarii i bardzo imponujące jest to, że Porsche to tam jest bardzo popularny samochód ale ani razu nie widziałem nikogo jadącego niebezpiecznie czy szybko. Na autostradzie tyle co limit, w mieście do 50. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, KiloKush napisał(a):

Ja spędziłem 3 dni w tamtym tygodniu w Szwajcarii i bardzo imponujące jest to, że Porsche to tam jest bardzo popularny samochód ale ani razu nie widziałem nikogo jadącego niebezpiecznie czy szybko. Na autostradzie tyle co limit, w mieście do 50. 

Bo masz tam mandaty liczone bodajże od twojego dochodu więc bogaci mogą dostawać bileciki liczone w dziesiątkach, jak nie setkach tysięcy złotych. 

Żeby nie było - to że upalam Fiacino, nie oznacza, że przekraczam prędkość - na takich seprentynach jak przy Etnie czy na Teide zwyczajnie się nie da - bo zanim człowiek rozpędzi się do do tych 50km/h, to już trzeba robić redukcję do dwójki na zawrotki. :E

Swoją drogą zwiedziłem na wakacjach pół świata, ale tak źle, beznadziejnie nieodpowiedzialnie jeżdżących kierowców Jak na południu Włoch, to ja nigdzie nie spotkałem. Meksyk to był mały pikuś przy nich - co ciekawe na północy Włoch jeździ się naprawdę fajnie i bezpiecznie. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, lesiu155 napisał(a):

Panowie, Mazda Cx-30 2020 mhev 150km - oprócz blacharki jest się czego bać? Od pierwszego właściciela, 115kkm

Nie, spoko samochody. Silniki trwale. Zawodza pierdoly jak skladane lusterka czy odstajaca klapka paliwa. Sprawdz tylko jak czesto zmieniany olej. Jak na dotarciu (ok 2 tys km) i co kazde 15 tys to bym spokojnie bral.

Edytowane przez trepek
Opublikowano
W dniu 25.06.2026 o 18:59, bleidd napisał(a):

Ojciec dostał "mandat" od APCOA. Pobrał bilet ale walnął się we wpisywaniu rejestracji w jednym znaku. Robić coś z tym czy olać? Teoretycznie powinni unieważnić bo to ewidentny błąd a nie celowe niepobranie biletu ale pytanie czy warto sprawę ruszać czy olać. Ktoś jakieś doświadczenie z tymi agentami ma? :) 

Dostałem odpowiedź na moją reklamację

Cytat

APCOA Polska Sp. z o. o. informuje, iż po analizie przesłanych przez Państwa informacji oraz dokumentów, a także stanu faktycznego, rozpatrzyliśmy Państwa reklamację. W wyniku tych czynności doszliśmy do wniosku, iż Opłata Dodatkowa została nałożona nienależnie.

Opłata Dodatkowa o numerze 570XXXX została Państwu umorzona, a postępowanie zakończone.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Telenoweli z autem dla matuli ciąg dalszy - Jak obecnie jest z pjuzdechami? Frontera na tapecie. Opcja nr 2 to Arkana - 1.3 czy 1.6 lepsze tutaj? Mowa o nowych hybrydach. Mój typ to Arkana, nie ufam pjuzdechom nawet jeśli są poprawione. Wizualnie też mi lepiej leży, mocy więcej, gabarytu więcej i tańsze.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
33 minuty temu, lesiu155 napisał(a):

Telenoweli z autem dla matuli ciąg dalszy - Jak obecnie jest z pjuzdechami? Frontera na tapecie. Opcja nr 2 to Arkana - 1.3 czy 1.6 lepsze tutaj? Mowa o nowych hybrydach. Mój typ to Arkana, nie ufam pjuzdechom nawet jeśli są poprawione. Wizualnie też mi lepiej leży, mocy więcej, gabarytu więcej i tańsze.

Moi rodzice kupili 3 miesiące temu Australa z 1.3. 

Nazywanie tego hybrydą jest trochę na wyrost - to tylko dodatkowy akumulator do obsługi osprzętu, nie wspomaga jazdy.

Te 3 miesiące to trochę mało, żeby wydać jakąś rzetelną opinię, ale po Sportage z 2023 są mega zadowoleni :) 

Ja tym autem zrobiłem ze 150 km i jestem pozytywnie zaskoczony.

Na necie jakoś specjalnie ludzie nie narzekają na silnik, czy ogólnie usterki.

Nie wiem, czy Arkana ma też Android Automotive, ale w Australu bardzo dobrze to działa.