Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, jarux napisał(a):

Trochę za namową żony wybrałem i kupiłem sobie bezlusterkowca canona R50. Nie wiem dla kogo robią teraz aparaty ale nie dla ludzi z większymi dłońmi :E Pozostaje dokupić bądź wydrukować grip żeby się do wygodniej trzymało. inna sprawa, że mam wrażenie, że asparat prze

ja korzystam ze stareńkiego Rebela T2i razem z dodatkowym veritcal gripem, bo na moje łapy to wszystko malutkie się wydaje :E 

16 minut temu, jarux napisał(a):

inna sprawa, że mam wrażenie, że asparat prze

że aparat co? :E 

Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

ja korzystam ze stareńkiego Rebela T2i razem z dodatkowym veritcal gripem, bo na moje łapy to wszystko malutkie się wydaje :E 

że aparat co? :E 

Niedokończona myśl :E Miało być, że mam wrażenie, że aparaty przestały być do robienia zdjęć tylko filmowania ale ja jestem neandertalczykiem i jeżeli chodzi o sprzęt foto to jestem zacofany o jakieś 10-15 lat :E

16 minut temu, Kyle napisał(a):

... czemu nie Canon EOS RP? (pełna klatka, podobna cena)

Tego mam za 2800 z podstawowym obiektywem ze stabilizacją  ( akurat była jakaś promocja w komputroniku :E). Tam samo body to 3400.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, jarux napisał(a):

Miało być, że mam wrażenie, że aparaty przestały być do robienia zdjęć tylko filmowania ale ja jestem neandertalczykiem i jeżeli chodzi o sprzęt foto to jestem zacofany o jakieś 10-15 lat :E

no to witam w klubie :E sam na codzień cykam foty obiektywem kilkanaście lat starszym ode mnie, niby fajne są te nowe aparaty ale jakieś to wszystko takie sztuczne... kiedyś bawiłem się jeszcze w klisze, ale teraz to sport dla bardzo bogatych.

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

no to witam w klubie :E sam na codzień cykam foty obiektywem kilkanaście lat starszym ode mnie, niby fajne są te nowe aparaty ale jakieś to wszystko takie sztuczne... kiedyś bawiłem się jeszcze w klisze, ale teraz to sport dla bardzo bogatych.

Sam standardowy obiektyw trzymam tylko gdy potrzebuje zmiennej ogniskowej, a tak to zabawy stałkami na M42.

• Like 1
Opublikowano
13 godzin temu, huudyy napisał(a):

Ten zestaw zabawnie wygląda :E tair-3s czyli sam metal i szkło.

20260705_101023.jpg

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Dziś na S1 między Kosztowmai a zjazdem na A4 bączki zrobil. Laweta i policja na miejscu. 

Wygląda na to, że jechał za szybko i nie opanował łagodnego łuku na mokrym :) 

Kto zrobil baczki?

Opublikowano (edytowane)

Mam problem :E pojeździłem sobie E klasa w213 i siadło na mnie bardzo :E

I rozsądek mówi żeby nie przesiadać się na niego tylko iść w Santa Fe a serce chyba właśnie wybrało :E

Edytowane przez larry.bigl
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja wróciłem z Włoch wczoraj. Co ciekawe w dwie strony poza jednym debilem w Arteonie na blachach GA jechało się bezpiecznie. Koleś przed Berlinem jak wyprzedzałem tira podjechał mi metr na dupę i dał kierunek. Ciekawe czy jakbym go wyhamował z 160 kmh do 90 i wjechał za tira to by był zadowolony bo taki manewr sugerował. Podobało mi się natomiast podejście Niemców do debila. Kompletnie go olewali. Oczywiście jak na debila przystało wyprzedzałem go trzy razy bo zjeb nie rozumie co to są ograniczenia prędkości podczas mgły lub deszczu i chyba na Berlinie pomylił zjazd. Najlepsze, że jak wracałem to też mnie minął i też go wyprzedziłem pewnie tankował. Oczywiście cały czas spychając ludzi.

Co ciekawe spalanie na autostradzie bez zamulania bardzo fajne.IMG20260704215417.thumb.jpg.663665b037278d0b52289d0bb9d205cd.jpg

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bierz w213! :) 

Ja wiem, że w gruncie rzeczy byłbym z niego bardzo zadowolony. Zwłaszcza, że od lat jeżdżę tylko MB. Jedyny dla mnie jego minus to to, że nie jest SUVem (a GLE to już niestety inny budżet w którym już wolałbym zadbane Santa Fe, młodsze w pakiecie Luxury).

Edytowane przez larry.bigl
Opublikowano (edytowane)

No i w domu :E 

15 dni, 5 miejsc noclegowych, 5 krajów (nie licząc Polski no i Czech / Słowacji jako krajów tranzytowych), zaokrąglając 3750 kilometrów, 300 litrów benzyny, z litr oleju na dolewki i z milimetr-dwa bieżnika z przednich opon :E 

I nie zamieniłbym tego na żadne all-inclusive, a podliczając na szybko koszta to nawet za dopłatę do pojedynki mógłbym wybrzydzać wśród pobytów 10-dniowych a i siakieś 14-dni bez spania w szopie by się znalazły...

Gdzie jestem na 90% pewny dwóch zdjęć pamiątkowych, w tym jednego za ~200 euro z Włoch :E (w centrum miasta zbili z 50 na 30, tempomat zblokowany na wg. gps 54km/h bo tam tolerancja 5km/h do 100km/h + taryfa nocna +33%);

PS:

Przynajmniej do obecnych cen paliwa w Polsce się przyzwyczaiłem, bo najtaniej było na Słowenii (i to 95 E5), a na Węgrzech czy Włoszech płaciłem 7,xx zł za litr (z tym, że Węgry E10 na dyskontowej stacji a Włochy to firmówa i E5);
Chorwacja chyba utrzymuje cenę maksymalną, bo wszędzie ta sama cena za PB95, a Węgry to raczej dopłaty za zagraniczne tablice (jeśli jeszcze jest) nie miało jak policzyć bo stacja samobsługowa.

Jedyne co szkoda, że górny parking przełęczy pod górą Mangart był zamknięty, ale zleksza poniżej widoki i tak były super - jak i sam wjazd autem:
image.thumb.png.3173595f2af454b55c68ffb5dc1cce58.png

Edytowane przez serwal4
  • Like 4
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, serwal4 napisał(a):

nie zamieniłbym tego na żadne all-inclusive, a podliczając na szybko koszta to nawet za dopłatę do pojedynki mógłbym wybrzydzać wśród pobytów 10-dniowych a i siakieś 14-dni bez spania w szopie by się znalazły...

Ja tak samo, ostatnio wypad w Dolomity i objazdówka przez kilka miejsc. Rodaków też nie brakuje, szczególnie na Passo Sella oraz innych przełęczach.To jest raj dla zmotoryzowanych, nie wiadomo, gdzie patrzeć.

IMG_1852.JPG

IMG_1920.JPG

IMG_1931.JPG

Edytowane przez Cappucino
  • Like 5