Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie SUV ale jeszcze nie sedan/kombi klasyczne. No ładne, może bym się przekonał. Jakby wypuścili coś wielkości pomiędzy Octavią a Passatem byłoby ekstra. Przeżyłbym nawet niewiele mocy. 

Opublikowano (edytowane)

Nie chodzi o to jak wygląda na zdjęciach, ale jakie jest w dotyku. Wykończenie foteli, Multimedia, ekrany itp. Jak komuś na tym nie zależy, albo i tak ma przeskok z 15 letniej bepiuntki, to spoko, ale do mnie to nie przemawia.

edit

właśnie sobie uświadomiłem, że 15 lat to ma mój b7, a b5 to bardziej 20-25 :E 

Edytowane przez dannykay
  • Upvote 2
Opublikowano
25 minut temu, dannykay napisał(a):

Nie chodzi o to jak wygląda na zdjęciach, ale jakie jest w dotyku. Wykończenie foteli, Multimedia, ekrany itp. Jak komuś na tym nie zależy, albo i tak ma przeskok z 15 letniej bepiuntki, to spoko, ale do mnie to nie przemawia.

edit

właśnie sobie uświadomiłem, że 15 lat to ma mój b7, a b5 to bardziej 20-25 :E 

No zaraz, większość narzeka na tabletozę, na sterowanie wszystkim z ekranu, tu mamy sporo klasycznych rozwiązań i też narzekanie. 

Opublikowano

Ja jestem zdania że w Dacii Duster,Bigster czy też właśnie nowej Striker jest coś urzekającego. Noże właśnie to te spartańskie, chamskie plastiki? Sprawia wrażenie, że nie udaje czegoś innego niż jest. I śmiem przypuszczać, że świadomie kupując jeden z tych modeli bym jakoś żalu nie czuł że zostałem oszukany. I inna kwestia, mając dzieci nie szkoda by mi było że coś pobrudzi się bo biorę szmatę i jest czysto.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, Cappucino napisał(a):

No zaraz, większość narzeka na tabletozę, na sterowanie wszystkim z ekranu, tu mamy sporo klasycznych rozwiązań i też narzekanie. 

Nie narzekam na tabletozę samą w sobie, tylko na jakość samych ekranów. Te wyświetlacze jak już są, to chociaż mogłyby jakieś standardy trzymać, a mam wrażenie, że w SE K800i miałem podobną jakość ekranu pod kątem rozdzielczości, kontrastu, kątów widzenia itp. 

edit

zwracam honor i przyznaję, że pi5$%olę od rzeczy :) Poprawili te ekrany w ostatnich wersjach

Edytowane przez dannykay
  • Upvote 1
Opublikowano

O ile takie kanciaste/pudełkowate a'la SUV'y mają swój urok, to jak na mój gust ten Dacia Striker wygląda nieciekawie. Choć oczywiście na żywo może być lepiej, no i kolor wiele potrafi zmienić (akurat ten kolor co pokazali na zdjęciach, mi się osobiście nie podoba/średnio pasuje do tego wozu).

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Katystopej napisał(a):

no no, Dacia mocno odrobiła lekcję w każdym aspekcie

Ciekawe czy poprawili materiał na obiciach foteli? Ten droższy w Bigsterze słynie z tego, że jest totalnie nieoddychający.

3 godziny temu, dannykay napisał(a):

a b5 to bardziej 20-25

Moja była B5'tka miałaby (a może jeszcze jeździ?) 32 lata :) Rocznik 1994, pierwszy wypust.

Czytając ostatni wpis o podejściu serwisu Bestune to opowiem wam jak wygląda podejście Hyundaia do reklamacji. Standardowo dla rocznika 2023 na dolnych chromach list drzwi pojawiają się bąble. Wymiana bezproblemowa, wiadomo. To taki standard jak coś z chromami się dzieje (prawda, prawda? :E ). Dostępność części? 2 dni, tyle ile trzeba czekać aż kurier dowiezie z magazynu. Przy okazji wskazałem, że jak się otworzy klapę bagażnika, chwyci za nią ręką to na jednym siłowniku coś puka. Ok, wymiana. Czas czekania? 2 dni. Wskazałem, że w zawieszeniu tylnym jest jakieś pukanie, zwykle jak obciążony tył jest. Diagnoza - wylany amortyzator. Zdarza się. A że mam poziomowanie tylnej osi to jeden amortyzator kosztuje 4 klocki. Czas czekania na część? 2 dni.

Przypominam, że samochód jest z grudnia 2023 a więc ma już ponad 2 i pół roku. Gwarancja na wszystkie wymienione rzeczy, tak jak na większość podzespołów w Hyundaiu, to 5 lat.

Edytowane przez trepek
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie podoba mi się ta moda na pudełkowato-plastikowo-kanciaste auta, jak nowe Kie czy Dacie.

Nie wiem w sumie dla kogo to auto. Jak ktoś chce SUV-a to weźmie SUV-a, jak ktoś chce kombi to weźmie kombi, na miejskiego cross-overa to za duże.

Cena niby spoko ale te prognozowane 107 tys do za golasa, nie wiem czy nie wolałbym K4 w kombi w średniej wersji. Nie dość, że wyciszone poprawnie to na pewno z lepszych materiałów i żwawszym silnikiem.

Opublikowano

image.thumb.png.83f6fd8b863c142486e535164fa4e3ac.png

Jak patrzę na to to mam wrażenie grania w grę, gdzie tekstury i oświetlenie na Ultra a geometria na Ultra Low :E Albo jakby nie wczytał się jeszcze docelowy model a taki z uproszczoną geometrią.

No nie mogę niestety z tej współczesnej moty na brutalny futuryzm i kanciastość. Mam wrażenie, że słabo się to zestarzeje z biegiem czasu.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, trepek napisał(a):

Ostatnio widziałem K4 kombi, ale to ma szeroką dupę!

Podejrzewam, że światła tutaj robią robotę - szerokość K4 kombi to 1850mm, raptem 5cm więcej jak moja Vectra. No duże dosyć ale żeby aż tak szerokie? :D  Ale jak się popatrzy z boku to dziwnie to wygląda, zaburzone ma proporcje moim zdaniem.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano
Godzinę temu, trepek napisał(a):

Ciekawe czy poprawili materiał na obiciach foteli? Ten droższy w Bigsterze słynie z tego, że jest totalnie nieoddychający.

Moja była B5'tka miałaby (a może jeszcze jeździ?) 32 lata :) Rocznik 1994, pierwszy wypust.

Czytając ostatni wpis o podejściu serwisu Bestune to opowiem wam jak wygląda podejście Hyundaia do reklamacji. Standardowo dla rocznika 2023 na dolnych chromach list drzwi pojawiają się bąble. Wymiana bezproblemowa, wiadomo. To taki standard jak coś z chromami się dzieje (prawda, prawda? :E ). Dostępność części? 2 dni, tyle ile trzeba czekać aż kurier dowiezie z magazynu. Przy okazji wskazałem, że jak się otworzy klapę bagażnika, chwyci za nią ręką to na jednym siłowniku coś puka. Ok, wymiana. Czas czekania? 2 dni. Wskazałem, że w zawieszeniu tylnym jest jakieś pukanie, zwykle jak obciążony tył jest. Diagnoza - wylany amortyzator. Zdarza się. A że mam poziomowanie tylnej osi to jeden amortyzator kosztuje 4 klocki. Czas czekania na część? 2 dni.

Przypominam, że samochód jest z grudnia 2023 a więc ma już ponad 2 i pół roku. Gwarancja na wszystkie wymienione rzeczy, tak jak na większość podzespołów w Hyundaiu, to 5 lat.

Weź mnie @trepek nie zniechęcaj do Santa Fe ;p jak mam utopić tyle kasy to absolutnie nic nie może się psuć 😆 bo oszaleje.

Opublikowano (edytowane)

@lesiu155

I K4 jest też o parę cm niższa niż Vectra :)

3 minuty temu, larry.bigl napisał(a):

Weź mnie @trepek nie zniechęcaj do Santa Fe ;p jak mam utopić tyle kasy to absolutnie nic nie może się psuć 😆 bo oszaleje.

Toż to tylko amortyzator :E 

Edytowane przez trepek