Skocz do zawartości

Migracja PCLab na ITH - Sugestie zmian na forum

Isharoth

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Wu70 napisał(a):

Ale to nie jest pozostałych konsolach? Tak jest na pcl

Według mnie odwrotnie, dinozaury chcą się moderować jak kiedyś a ludzie już tego nie chcą. Trzeba znaleźć balans - to nie jest forum specjalistyczne.

Wystarczy zobaczyć na PCL jak wyglądają najpopularniejsze tematy typu RTX 40x0, 50x0.
Jak założysz konkretny temat z dopracowaniem czegoś to ci powiedzą że kowalski tego nie potrzebuje :D

jak przechodzisz przez pasy z sygnalizacja świetlną to zapewne czekasz na zielone......

to jest podstawa wiedzy, żeby coś zadziałało bez szkody/Awarii muszą zostać spełnione warunki, które to kiedyś na labie tobie trzeba było narysować, przypomnij sobie, kwestie merytoryczne zawsze będą podstawa pozyskania wiadomości, chyba ze dzisiaj porażenie mózgu tik tokiem jest tak zaawansowane ze nie da się tego wyperswadować na żaden sposób

Ale dzisiaj jest porażenie mózgu tiktokiem, takie są czasy i Piła nagrywa na tiktoku a nie forum :D

5 minut temu, kanon7 napisał(a):

@Wu70 nie, nie jest. Póki co podforum „pozostałe” jest puste. 
BTW. SteamDeck, RogAlly itd. nie pasują mi do działu konsole :/ 

To są po prostu komputery przenośne, ale szanowna dyrekcja forum zadecyduje najlepiej. 

Na PCL wszyscy to ładują do "inne konsole" i firmy też to tak sprzedają https://estore.asus.com/pl/90nv00f1-m002k0-rog-ally-x-2024.html i tak zapewne jest wyszukiwane przez ludzi mimo że to po prostu komputer

23 minuty temu, kanon7 napisał(a):

Tak, jak świetnie ułożono dział konsole, przydałoby się poprawienie działu „Komputery przenośne”. 

Obecnie: 

Podfora: 

- Laptopy, netbooki i ultrabooki 

- Tablety, ebooki i chromebooki

(luźne zakładanie tematów) 

Proponowane:

Podfora: 

- Laptopy, netbooki i ultrabooki 

- Steam Deck, Legion GO, ROG Ally itp.

- Tablety, ebooki i chromebooki 

(——brak_zakladania_tematow_ponizej____)

ja bym jeszcze bardziej odchudził i podzielił na :

-Laptopy

--dwa subfora

wtedy główny dział Laptopy czyli wszystko co ma baterie i subfora dla specyficznych sprzetow,

bedzie czysto i nie trzeba bedzie szukac

w temacie głównym Laptopy można ogarnąć czołówkę dostawców sortując na Modele od TOP do Flop i wszyscy będą zadowoleni

dziś nie rozbijał bym Laptopów z modemem 5g i z RTX4070 do osobnych działów

Pewnie jestem w totalnej mniejszosci ale myslę sobie ze byc moze fajnie by było gdyby były dwa oddzielne pokoje do gier (gameplay i kwestie techniczne) lub w jednym pokoju kazda gra miałaby oddzielne dwa tematy. 

Nic bardziej nie wkurza niz przekopywanie się przez dziesiątki stron pierd***nia o tym ze "komus na jego konfiguracji chodzi to tak a u innego chodzi srak, pomóżcie..."

by w koncu dotrzeć do 2 krótkich zdań na temat gameplayu.

no ale to jest moje zdanie.

Edytowane przez Oldman

@Oldman

Przedstawię swoją opinię. Wiem, co masz na myśli. Też czasami chciałbym poczytać, co się uważa o fabule, postaciach, misjach, a czytam o rozdzielczościach, klatkach na sekundę, dlss i ray tracing :kwasny::E Natomiast rozłożenie tego na dwa światy chyba nie jest konieczne, mogłoby wprowadzić zamieszanie. Mam nadzieję, że da się to pogodzić :)

Edytowane przez Sawyer1916

W dniu 30.10.2024 o 14:06, Kelam napisał(a):

1. Warto przebudować działy na wzór labowy. Sporo by to pomogło w przesiadce. Na bezczela skopiować kolejność nawet.

Skopiować tylko od góry: sprzęt > oprogramowanie > konsole > off-topic > ogłoszenia. I odpowiednie poddziały oczywiście. 

2. System reakcji do rozbudowania jeśli się da na wzór labowy lub ewentualnie do kasacji. To i to miałoby swoje zalety. W obecnej formie jest zbyt ograniczony. - załatwione

3. Na pc przez przeglądarkę forum jest ogólnie dość wąskie (przynajmniej u mnie 16:9 1080p), a czcionki domyślne małe. Nie wiem czy da się to jakoś poprawić. Ale byłoby mega jeśli tak. - załatwione

4. No i ofc emotki - szczerbol i reszta z klasycznych labowych powinna się tutaj koniecznie znaleźć. 

Na koniec co z polityką. Wątek już wystartował, ale czy to jest najlepszy pomysł nie wiem. Przenoszenie wojenki z off politycznego labowego tutaj. Nie daje tego jako punkt, ale pomyśleć nad tym warto. 

edit:

5. Te rangi (oczojebne niebieskie) przy avatarach z poziomu widoku usera na forum też są imo mało potrzebne. Niech zostaną w profilu szczegółowym, a tak z podglądu można rozważyć ich usunięcie. 

Dodam swój kolejny punkt, ale nie wiem czy jest technicznie wykonalny:

Bravo jest imo najlepszą skórką - najłagodniejszą dla oczu przy długim siedzeniu. Poza paskiem czatu. Fajnie, gdyby się zmienić właśnie ten pasek pod coś mniej święcącego po gałach jak agresywnie jasna biel. 

10 minut temu, Kelam napisał(a):

Dodam swój kolejny punkt, ale nie wiem czy jest technicznie wykonalny:

Bravo jest imo najlepszą skórką - najłagodniejszą dla oczu przy długim siedzeniu. Poza paskiem czatu. Fajnie, gdyby się zmienić właśnie ten pasek pod coś mniej święcącego po gałach jak agresywnie jasna biel. 

image.thumb.png.79fd70f730a5e4c1f51cd84f5dfcb0e9.png

A mi brakuje jednej rzeczy :) Edytor fajnie pamięta post, których chciałoby się napisać, ale jak wracamy do danej treści to niekoniecznie chcemy kontynuować poprzednio zaczętą odpowiedź lub po prostu chce się napisać inaczej lub coś innego. Brakuje zatem przycisku "wyczyść edytor", chyba że nie zauważyłem takiej opcji

Edytowane przez LeBomB

1 godzinę temu, ITProffesionalUser napisał(a):

na ciele jednego z zawodników z organizacji fame mma?

Na klacie Gochy?, na brzuchu Nikity czy na Magicznym? :Up_to_s:

25 minut temu, LeBomB napisał(a):

Brakuje zatem przycisku "wyczyść edytor", chyba że nie zauważyłem takiej opcji

Bardzo!, teraz trzeba robić ręcznie ctrl+a i delete.

Edytowane przez Camis

Godzinę temu, RemiKo napisał(a):

Dałoby się jeszcze wywalić/ukryć te coś po prawej, zwane "Ostatnie aktualizacje statusu"? Od naszej migracji te "coś" jest absolutnie martwe i niczego nie wnosi ;)

Zrobione.

54 minuty temu, DeIntegro napisał(a):

Ikonki tematów mogłyby być w jednym tonie. Albo białym albo szarym albo w jeszcze innym. Bo tak raz w szarym raz w białym tak średnio wygląda. Kosmetyka, wiem.

Masz rację, będzie to ogarnięte.

W dniu 30.10.2024 o 13:58, Isharoth napisał(a):

Lista ogólnych sugestii:

• dodanie sekcji na dole wątku/działu/poddziału z listą użytkowników którzy obecnie je czytają lub coś piszą
  • rozszerzenie kontenera z treścią posta na desktopach (forum wydaje się być trochę zbyt wąskie na szerszych ekranach). Posty powinny być na prawie całą szerokość strony jak na PCLab, z uwzględnieniem miejsca na sekcje po prawej stronie forum
  • sekcje po prawej stronie forum na stronie głównej np. Popularne tematy, Najnowsze posty - mogłyby pokazywać się również w działach, poddziałach i wątkach

Powinny być gotowe te punkty.

• Like 3
  • Thanks 5
  • Upvote 2

3 godziny temu, DeIntegro napisał(a):

Ikonki tematów mogłyby być w jednym tonie. Albo białym albo szarym albo w jeszcze innym. Bo tak raz w szarym raz w białym tak średnio wygląda. Kosmetyka, wiem.

Dodałbym, aby na ciemnym motywie (Bravo 6) "dociemnić" nagłówki cytowanych postów w temacie. 

image.thumb.png.f9541b3924a31adc386577327885996b.png

Oraz aby w oknie odpowiedzi cytowany post był cały czas w ramce, a nie tylko podczas najeżdżania na niego kursorem.