Skocz do zawartości

W co obecnie grasz?

Reddzik

Rekomendowane odpowiedzi

Męczę już rok czasu Pathfinder: wrath of the righteous.

Rzuciłem się z motyką na słońce i wybrałem sobie najwyższy poziom trudności na pierwsze podejście i idzie jak krew z nosa :E . Gierka ogólnie jest w pytę. Zamierzam skończyć do końca roku bo pograłbym w coś innego. Już większa połowa za mną raczej.

Edytowane przez DeIntegro

21 godzin temu, DeIntegro napisał(a):

Męczę już rok czasu Pathfinder: wrath of the righteous. (...) Już większa połowa za mną raczej.

Ogólnie gra jest mega długa. Po ok. 95h jestem w 4 rozdziale, czyli tym mieście demonów, tak mniej więcej w jego połowie. A ma jeszcze dwa rozdziały. 

I na razie na tym etapie sobie zapauzowałem, lekki przesyt materiału. 

Edytowane przez Lypton

8 minut temu, Lypton napisał(a):

Ogólnie gra jest mega długa. Po ok. 95h jestem w 4 rozdziale, czyli tym mieście demonów, tak mniej więcej w jego połowie. A ma jeszcze dwa rozdziały. 

I na razie na tym etapie sobie zapauzowałem, lekki przesyt materiału. 

Jestem dokładnie w tym samym momencie - Otchłani. I właśnie też tutaj weszła lekka pauza. Sama lokacja jest trochę męcząca. Różnica jest taka, że ja mam w tym momencie 150h przez poziom trudności :E

2 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

Baldurs Gate 3 - po 134h gry została finałowa walka :D 

Zaraz zaczynam Dziedzictwo Hogwartu a później Horizon Zero Dawn Remaster i Horozon Forbiden West. Idealne zajęcie na zimowe wieczory :) 

Fajne tytuły wybrałeś, ale wszystko takie AAA troche meczy, ja lubie sobie pyknac od czasu do czasu luzniejsza gre np Defense Grid The Awakening, Snakebird, gralem w LoopHero taka megastara gre na kalkulator tez fajna, bridge constructor jest dobre na logike budowanie mostow, HumanResourceMachine to jest neizle takie mniejsze gierki tez sa spoko

1 godzinę temu, DeIntegro napisał(a):

Męczę już rok czasu Pathfinder: wrath of the righteous.

Rzuciłem się z motyką na słońce i wybrałem sobie najwyższy poziom trudności na pierwsze podejście

Grasz na Unfair??

scared-cat.jpg.e839fc2af79d1ac407e48467c5bc2224.jpg

Ja na Daring miałem fighty co się męczyłem. No to życzę powodzenia :E

Mi gra zajęła ~160h (bez DLC), ale zrobiłem wszystkie dostępne questy i wylizałem ściany

18 minut temu, tuhmunud napisał(a):

Grasz na Unfair??

scared-cat.jpg.e839fc2af79d1ac407e48467c5bc2224.jpg

Ja na Daring miałem fighty co się męczyłem. No to życzę powodzenia :E

Mi gra zajęła ~160h (bez DLC), ale zrobiłem wszystkie dostępne questy i wylizałem ściany

Tak. Gdyby nie pomoc wyjadaczy na pewnym serwerze discord (Zrobili spolszczenie do Wotra) to dawno bym odpadł bo nie znam za bardzo systemu itp. Ale o dziwo idzie mi dobrze jak aż tak daleko zaszedłem :P Np każdy czekał aż zmierzę się z bossem "Zabawna ciemność". Mówili że nie dam rady a zrobiłem go za pierwszym podejściem. Innym zaś razem siedziałem na lokacji pełnych zombie z 2h i nie mogłem przejść dalej mimo że jakoś nie jest ta lokacja uważana za bardzo wymagającą, ale jakoś poszło po podpowiedziach taktyki i kilku tipów. Generalnie beka ze mnie jest tam ale przygoda zacna :D Jeszcze czeka mnie podobno większe wyzwanie na Enigmie. Zobaczymy :)

Edytowane przez DeIntegro
  • Like 1
  • Upvote 1

16 godzin temu, tgolik napisał(a):

Złe zakończenie, to dla Ciebie dramat? W literaturze to codzienność. Życie to nie jebajka, życie to jebitwa..;)

Nie mam nic przeciwko złemu zakończeniu jeśli jest dobrze "napisane" i np. dodatkowo stanowi wypadkową podjętych wcześniej decyzji. Przykład - jak różnie może się skończyć nawet FPS - mam tutaj na myśli Metro: Last Light, chociaż Mass Effect 2 to też dotyczy 

Spoiler

- misja w bazie zbieraczy, gdzie Shepard, jak i poszczególni członkowie drużyny mogą zginąć w zależności od wcześniejszych decyzji. Ba, mogą zginąć nawet jeśli wcześniej rozegrało się misje lojalnościowe ale wybrało się ich do złego zadania w bazie zbieraczy.

Natomiast zakończenie w Mass Effect 3 to

Spoiler

w zasadzie wybór pomiędzy tym, czy złapiesz niebieską wiązkę, strzelisz w czerwoną czy wskoczysz w zieloną. To jest źle rozpisane (w ogóle pomyślane) zakończenie.

3 godziny temu, maxmaster027 napisał(a):

Fajne tytuły wybrałeś

Nie kupuję nowości na premierę a zwyczajnie czekam aż tytuł będzie tańszy, ze wszystkimi dodatkami i co najważniejsze połatany ;) 

Horizon Zero Dawn ogrywałem na PC na początku 2022r i tytuł bardzo mi się spodobał. Czekałem na drugą część, którą udało mi się kupić w promocji. Miałem się za nią brać ale ogłosili remaster pierwszej części więc poczekałem na niego i zagram  od początku by przypomnieć sobie fabułę przed całkowicie nowym dla mnie Forbiden West. 

Dziedzictw Hogwartu wskoczyło przez przypadek bo było na promocji ;) 

Jakiś czas temu chciałem wbić sie w jakieś gry survival bo w sumie tej rodzaj . gatunek najmniej grałem i wybrałem Green Hell
naprawdę fajna gierka i solo jak i w co-op można sie fajnie bawić. Robiona przez polską ekipe.
Jakiś czas temu wbiłem jeszcze osiągnięcia na max w Killing Floor 2 i Frost Punk.
Z rpg to zahaczyłem o Divinity 2 i Baldurs 3

no i po kilkunastu latach uwolniłem sie od Doty 2 skoro ekipa sie rozeszła a granie z randomowymi ruskami to nie frajda tylko męczarnia trzeba było powiedzieć sobie dość :D

Dla mnie głównym nurtem są gry RPG lub MMO-RPG ale nic w oko nie wpada i jestem otwarty na propozycję rynku i mogę pograć w RTS jak i shootery w między czasie.
Jakiś czas temu tryhardowałem w Stormgate ale gra raczej nie przebije się przez rynek a Starcraft II Pada pada i paść nie może :P

-
Ogólnie ja stary wyga jestem najwięcej to gier z pegazusa pamiętam i comodore/amiga czasem sobie przez emulatora popyka w Bubble Bobble czy czołgi , Contra :P
Potem jak pojawiły sie PC i Konsole to w moje zamiłowanie padły nie tyle gry RPG co wschodnie jRPG
Final Fantasy 7, Star Ocean 2 , Wild Arms i inne.  z europejskich to np Fallout czy Jagged Aliance 2

Potem wszedłem bardziej w europejskie klimaty RPG Diablo 2, Evil Islands, Neverwinter Night, Dungeon Siege 2, Shadow Flare itp.
Potem zacząłem grać w bardziej techniczne taktyczne gry na bazie RPG i tutaj znów wróciłem do konsoli grając Final Fantasy Tactic, Hoshigami, Gorky 17 

Od czasu do czasu lubię się odmulić i zamiast ciągle grać w różne systemy gier RPG zagrać w jakieś shootery albo jakiś inny gatunek.
I dużym zamiłowaniem okazał się quake 3 Arena gdzie potem zacząłem grać bardziej na poważnie w turniejach. a potem weszła dota i pare innych gier mmo gdzie byłem w top 5.

Edytowane przez Quassar

4 godziny temu, DjXbeat napisał(a):

Nie kupuję nowości na premierę a zwyczajnie czekam aż tytuł będzie tańszy, ze wszystkimi dodatkami i co najważniejsze połatany ;) 

Horizon Zero Dawn ogrywałem na PC na początku 2022r i tytuł bardzo mi się spodobał. Czekałem na drugą część, którą udało mi się kupić w promocji. Miałem się za nią brać ale ogłosili remaster pierwszej części więc poczekałem na niego i zagram  od początku by przypomnieć sobie fabułę przed całkowicie nowym dla mnie Forbiden West. 

Dziedzictw Hogwartu wskoczyło przez przypadek bo było na promocji ;) 

Właśnie poszedłem tą samą drogą i  za grosze można bawić się świetnie . . .  Połatana gra z all DLC to koszt kilkunastu zł jak dobrze trafimy.

53 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Stranglehold. Boże jaki to ma klimat lat 90 i filmów na VHS dzięki prawdziwemu lektorowi który te filmy czytał 😍😍😍

Nie przeszkadza Ci grafa która już na premierę była take se?

Wiem bo skończyłem lata temu i gra faktycznie niezła ale oprawa...

Aktualnie - Quantum break. Świetna!

Edytowane przez Akuki

2 godziny temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Stranglehold. Boże jaki to ma klimat lat 90 i filmów na VHS dzięki prawdziwemu lektorowi który te filmy czytał 😍😍😍

Jedna z moich ulubieńszych gier ery X360. Akurat wyszła w momencie mojej fascynacji hongkońskim etapem kariery Johna Woo - Hard Boiled, The Killer, Better Tomorrow 1&2. Możliwość wcielenia się w Chow Yun-Fata to była wisienka

Teraz mi coś błyska w głowie, że był to oficjalny, z błogosławieństwem Johna Woo, sequel Hard Boiled?