Lypton 1 110 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca W dniu 6.03.2026 o 10:11, Jaycob napisał(a): Krążą plotki o remake’u Resident Evil 1. Drugi remake, ciekawe. Czy była jakaś inna gra, która została min. 2 razy zrimejkowana? A po drodze miała jeszcze remaster?
Necronom 491 Opublikowano 19 Marca Opublikowano 19 Marca Fatal Frame II. Oryginał na PS2, potem remake na Wii i znowu remake niedawno wydany na duże platformy. Ale nie było chyba remastera.
musichunter1x 1 494 Opublikowano 4 Kwietnia Opublikowano 4 Kwietnia (edytowane) Jeszcze raz zajrzałem do dema i aktualizację chyba poprawiły optymalizację. Na dopieszczonych ustawieniach + RT i DLSS Quality w 1440p trzyma 60fps z nielicznych spadkami w gęstej akcji. Vram ledwo przebija 7GB na rtx3060ti gddr6x, ale to proste lokacje. Bez RT trzyma już 60fps w DLAA, tekstury, cienie, filtrowanie dałem oczko w dół, wolumetryczne światło na medium. Wcześniej na RT było problematycznie poza trybem performance. Edit. Teraz wrzuciłem tekstury na "3GB" czyli max, nadal z RT i nie było problemów, gdzie wcześniej czkawki dostawało. Trzyma się na poziomie ~7.5GB, więc na pewno coś poprawili. Gra jest projektowana chyba pod speedruny, bo nie wyobrażam sobie wymagających starć. Edytowane 4 Kwietnia przez musichunter1x
musichunter1x 1 494 Opublikowano Sobota o 18:18 Opublikowano Sobota o 18:18 (edytowane) Dopiero teraz zauważyłem że tworzenie świata gry nadzoruje Shoji Kawamori od Macrossa, więc może nie będzie do przesady dziecinne. Polecam obejrzeć serię, wystarczą nawet dwa filmy, pomijając odsłony po Macross 7, bo już tutaj przesadzili, a następne przedawkowały żenadę i nawet nie oglądałem. Edytowane Sobota o 18:27 przez musichunter1x 1
Reddzik 3 349 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) https://www.ppe.pl/recenzje/407220/pragmata-recenzja-gry-swietne-zalozenia-mocna-realizacja-ale.html Rozgrywka na 9-10 godzin Edytowane 21 godzin temu przez Reddzik
Jaycob 2 361 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu 86 %/51 recek na MC https://www.metacritic.com/game/pragmata/ Główny wątek na 10-12h. Idealnie.
ODIN85 4 250 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Czyli realnie 7h Edytowane 21 godzin temu przez ODIN85 1
Jaycob 2 361 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu W piątek zaczniesz i skończysz. I bardzo dobrze. Mam już przesyt open-worldów po Death Stranding 2 i Crimsonie. A tutaj dostajemy samo mięso bez zapychaczy. 1
Element Wojny 4 997 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Jak gra na 10h, to się kupi w promocji.
ODIN85 4 250 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Już jest na promocji. Mniej niż 200zł 1
znaFca 182 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu @Element Wojny Ty omijasz 3/4 istniejących gier bo nie mają 20h+?
musichunter1x 1 494 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu Przecież gry Capcomu często stawiają na grywalność i narzucanie sobie wyzwań... Co prawda ostatnie RE były kiepskie w tym względzie, ale Pragmata wydaje się idealna do speedrunów lub chociaż usprawniania swojego podejścia. W demie spędziłem 5 godzin. 1
Element Wojny 4 997 Opublikowano 19 godzin temu Opublikowano 19 godzin temu 55 minut temu, znaFca napisał(a): Ty omijasz 3/4 istniejących gier bo nie mają 20h+? Nie lubię krótkich gier, nic na to nie poradzę.
Jaycob 2 361 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu 3 godziny temu, musichunter1x napisał(a): W demie spędziłem 5 godzin. Też tak miałeś? 1
bbandi 551 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu Widzę że RT już nie daje odbić w szybach, do tego trzeba już PT 1
musichunter1x 1 494 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, Jaycob napisał(a): Też tak miałeś? Tak Ale dialogi zależą od tego co robisz, jak szybko itd. Dodatkowo masz bonusowych wrogów na windzie, jeśli spełnisz warunki. Edytowane 14 godzin temu przez musichunter1x
Gothic 147 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 1 godzinę temu, bbandi napisał(a): Widzę że RT już nie daje odbić w szybach, do tego trzeba już PT Chcieli to mają ale gracze lubią być dymani przez korporacje i nawet się z tego cieszą oraz jeszcze za to płacą. Dzisiaj szybka bez RT lub PT to jakaś plama przez którą nic nie widać, tak jakby nie można było zrobić zwykłej szyby którą nawet można byłoby rozwalić jednym strzałem jak w pierwszej lepszej grze sprzed 25 lat.
Ryszawy 649 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) Gry Capcomu bez PT wyglądają gorzej niż tytuły sprzed 15 lat. Ciekawe co może być tego przyczyną? RT nie daje już nawet cieni, co za upadek. I to wszystko dla naszej jaśnie panującej Nvidii Edytowane 12 godzin temu przez Ryszawy
ODIN85 4 250 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 4 godziny temu, bbandi napisał(a): Widzę że RT już nie daje odbić w szybach, do tego trzeba już PT A w czym to przeszkadza? Jakaś pierdoła która nie ma znaczenia dla 99% grających.
j4z 1 429 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) Czasem zamiast włączać FG xX, wyłączałem RT w jakichś grach, to ciut drażniły plamy zamiast szyb. PS luknąłem gameplay z Pragmaty. Zagram. Edytowane 9 godzin temu przez j4z
znaFca 182 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Gra ma demo od X miesięcy, a niektórzy muszą czekać na filmiki na YT aby wiedzieć czy zagrać 🤣🤣🤣🤣 1
Rekomendowane odpowiedzi