Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozrząd, paski osprzętu, olej, filtry, poduszka silnika, świece, uszczelka pokrywy, chłodnica klimatyzacji.

Do tego - na rantach nadkoli z tyłu położyłem neutralizator korozji (typowe miejsce w Focusie, przy łączeniu ze zderzakiem) i na to zaprawkę. Pierwszy raz stosowałem taki środek - zobaczymy czy coś to warte :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Serwis klimatyzacji - wymieniona sprężarka i skraplacz, nabity i sprawdzony układ, odgrzybiona. Jeszcze w wolnej chwili wymienię filtr kabinowy i będzie git.

EDIT: Jeszcze letnie kapcie wpadły tydzień temu.

Edytowane przez lesiu155
Opublikowano

Ehh utrapienie ze swoim gruzem (a4 b5) mam, ale jak na cztery kółka 28 letnie, można mu co nieco wybaczyć. Dziś poległem na wymianie przegubu zewnętrznego. nie mogłem wybić jednego wahacza, a wszystko skorodowane temat odpuściłem skręciłem wszystko do kupy, ktoś z palnikiem będzie się męczył.

To dotknąłem się do układu hamulcowego, wymiana zbiorniczka hamulcowego(oryginalny z 97r się rozkruszył) plus wymiana płynu hamulcowego który był już sześcioletni. Czarna berbelucha. Przy wymianie żaden odpowietrznik się nie ukręcił.

7fd87d53-6c6c-481a-a47f-7253d4f8fd93.jpg

• Upvote 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Pomalowałem zaciski na pistacjowy/mietowy, do czarnego będą pasować. Pomieszałem wszystkie resztki baz jakie miałem i taki wyszedł kolorek.

Zaciski ładnie wypiaskowane, podkład baza klar, wszystko mokro na mokro bo szkoda czasu :D

IMG20250528154303.jpg

Edytowane przez Totek
  • Upvote 2
Gość Petru23
Opublikowano

Luzy zaworowe i rozrząd.... I pyk 2,8k poszło...